ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
Δε06 Φεβ
Αντίο
PDF Εκτύπωση E-mail

Το Σάββατο 4 του Φλεβάρη έφυγε από τη ζωή μια καλοσυνάτη και ευγενέστατη συγχωριανή μας η Παρασκευή (Λούλα) Μπαταβάνη, η γυναίκα του επίσης αγαπητού μπάρμπα Γιάννη Μπαταβάνη ή αλλιώς ‘του φίλου μου’. Επικήδειο λόγο δεν έχω ξαναγράψει ούτε όταν πέθανε ο πατέρας μου.
Όμως το Σάββατο συνειδητοποίησα ότι το χωριό στο πέρασμα του χρόνου γίνεται φτωχότερο από ανθρώπους ανιδιοτελείς γεμάτους καλοσύνη και το βασικότερο με αγάπη για όλους τους συγχωριανούς και πιο πολύ τους νεώτερους. Κάτι σκίρτησε μέσα μου και θέλησα να πω αυτά τα λίγα λόγια από την καρδιά μου.
Καλό ταξίδι αγαπητή μας Λούλα.
Παναγιώτης Δημ. Γούλας

 

Σε μια συγκέντρωση περίπου 80 Παχτουριωτών έγινε η Γενική Συνέλευση της αδελφότητας του ιστορικού Συλλόγου του Παχτουρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αδελφότητας παραιτήθηκε το υπάρχον Δ.Σ. και εντός δύο εβδομάδων (από τις 29 / 1/ 2012) που έγινε η συνέλευση, θα γίνουν εκλογές. Από τη πλευρά του Συλλόγου μας ευχόμαστε ο ιστορικός Σύλλογος του Παχτουρίου να πάει μπροστά.
Το  Δ.Σ.

 

Η θεία Λούλα ‘έφυγε. Σε ηλικία 76 ετών η Παρασκευή (Λούλα) Μπαταβάνη σύζυγος του μπάρμπα Γιάννη Μπαταβάνη, αετιώτισσα από το γένος Θωμά Τσάκαλου (Μπαλαγιώργου), έφυγε από τη ζωή χθές Σάββατο, 4 Φλεβάρη, το πρωί στα Τρίκαλα όπου έγινε την ίδια μέρα και η νεκρώσιμη ακολουθία. Η θεία μας έφυγε μια μέρα που το τοπίο στα Τρίκαλα σκεπαζόταν από  ένα κάτασπρο πέπλο χιονιού από τον βαρύ χειμώνα. Με το θείο Γιάννη απέκτησε τρεις γιούς, τον Γιώργο, τον Βαγγέλη και τον Θωμά που και οι τρεις υπηρέτησαν το Σύλλογό μας στα προηγούμενα Δ.Σ.
Θερμή αετιώτισσα, η θεία Λούλα διακρίνονταν για την σεμνότητα και την ηθική της αυστηρότητα. Πάντα μας συμβούλευε με το αυστηρό της βλέμμα, που πίσω από αυτό κρύβονταν  αλλά και προδίδονταν η απέραντη αγάπη. Με το θείο Γιάννη αποτελούσαν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του χωριού μας. Φανατική οπαδός της εφημερίδας του Συλλόγου μας, τη διάβαζε πολλές φορές και καμάρωνε. Τα απογέματα εκεί στο μπαλκόνι της σιγοτραγουδούσε τα ωραιότερα τραγούδια μαζί με τον μπάρμπα Γιάννη. Τα τελευταία δέκα χρόνια συγκατοικούσα μαζί της και είδα από κοντά  πόσο μ’ αγαπούσε αλλά και πόσο η θεία ήταν βαθύπλουτη συναισθηματικά κάτι που το λαμβάναμε και εμείς. Θαρρώ πως τέτοιες γυναίκες κράτησαν ακέραιο το χωριό μας και όσο αυτές θα ‘φεύγουν’ η ορφάνια μας θα μεγαλώνει.
Καλό ταξίδι θεία. Πάντα θα σε θυμούμαστε.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ   Γ.   ΤΣΑΚΑΛΟΣ

 
Κυ05 Φεβ
Εις μνήμην
PDF Εκτύπωση E-mail

Στη μνήμη της θείας μου Λούλας Μπαταβάνη προσφέρω αντί στεφάνου πενήντα ευρώ στο Σύλλογο του χωριού μας.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗ-ΤΣΑΚΑΛΟΥ

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν στο βαρύ μας πένθος για το θάνατο του πολυαγαπημένου μας  συζύγου, πατέρα και παππού

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜ. ΚΟΥΤΡΑ
Η σύζυγος Παναγιώτα, τα παιδιά, τα εγγόνια

 

Στο video που επιμελήθηκε ο Ηλίας Κουτσογιάννης μπορείτε να απολαύσετε μια από της πιο όμορφες χοροεσπερίδες του Συλλόγου μας στα Τρίκαλα. Πάμε να....ξαναδιασκεδάσουμε!!!

 

Ήταν μια συγκινητική βραδιά. Κρύο και παγωνιά έξω απο την ταβέρνα ‘ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ’. Και μέσα οι Αετιώτες με τους φίλους τους χόρευαν ασταμάτητα. Το θερμόμετρο στα ύψη. Κόντρα στην καταπίεση της τρόικας και των υπόλοιπων δυναστών της φτωχής μας τσέπης, ο Σύλλογός μας με τους πιστούς Αετιώτες καταφέρνει το απίστευτο. Έστω και τώρα. Όταν άλλοι Σύλλογοι δεν τολμήσανε εμείς συνεχίσαμε. Γιατί; Γιατί η αγάπη των Αετιωτών για το χωριό τους και το έργο του Συλλόγου είναι το κίνητρο. Και η αγάπη στα ύψη. Ο Παναγιώτης Σιαναβέλης δεν κατέβηκε από το χωριό. Όμως πρόσφερε συγκινητικά 100 ευρω. Όπως επίσης και οι άλλοι ήρωες χειμωνιάτες, ο Θωμάς με τη Πόπη και ο Βάιος Τεντολούρης, πρόσφεραν δώρα στο Σύλλογο αλλά και για τους υπόλοιπους που δεν ήρθαν ξέραμε πως είχαμε τη σκέψη τους και την ευχή τους.

Πάνω από 100 άτομα μαζί με την όμορφη ορχήστρα των Κολτσίδα -Τσάκαλου και την άοκνη προσπάθεια των μελών του Δ.Σ., του Νίκου Καρανάσιου, του Πάνου Γούλα, του Γιώργου Γούλα, του Δημήτρη Καρανάσιου και του προέδρου του Συλλόγου Παντελή Τσάκαλου, συνετέλεσαν στην επιτυχία της πιο όμορφης βραδιάς στα Τρίκαλα. Η έκπληξη  ωστόσο του χορευτικού ομίλου Τρικάλων υπό την αιγίδα του Παναγιώτη Μάνου ήταν εκείνο που ανέβασε την βαθμολογία της προσπάθειας του Συλλόγου και αυτό το χρωστάμε εν πολλοίς στον συγχωριανό μας Ηλία Κουτσογιάννη, που φρόντισε να παραστεί το χορευτικό.

Μπορεί να μην είχαμε το ανάλογο οικονομικό αποτέλεσμα όμως και αυτό ήταν θαύμα. Μας ενδιαφέρει η παρουσία των αγαπημένων μας χωριανών και των καλών μας φίλων. Μας τίμησαν:  ο ιερέας του χωριού μας Κων/νος Χονδρός, ο Αντιδήμαρχος Πύλης Αθανάσιος Πλαβός, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητος του χωριού μας Χονδρός Γεώργιος, o Πέτρος Τεντολούρης Δημοτικός σύμβουλος της πρώην κοινότητας Νεράιδας στο Δήμο Πυλης, ο Πρόεδρος των Σαρακατσάνων του Νομού Τρικάλων Χρήστος Ρούσας, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Τρικάλων Νιαβής Δημήτριος και πολλοί φίλοι, όπως ο μανάβης των ορέων Νίκος Αναστασίου, τους οποίους ευχαριστούμε για την παρουσία τους. Επίσης ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν με τα δώρα τους (πάνω από 20 δώρα).

Τώρα στις 18 Φλεβάρη θα ξαναδοκιμαστούν οι προσπάθειες μας στην Αθήνα. Κόντρα πάλι στο μεγάλο ποτάμι της ακρίβειας και της οικονομικής αφαίμαξης. Θα πετύχουμε.

Με τη φροντίδα του Ηλία Κουτσογιάννη και του Θωμά Μπαταβάνη από το ιστολόγιο του Συλλόγου μας θα δουν όλοι βίντεο και φωτογραφίες από το όμορφο βράδυ του Σαββάτου στις 28 Γενάρη στα Τρίκαλα.

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες από το χορό

Πατήστε εδώ για να δείτε video με το γλέντι αλλά και δυό λόγια από τον Πρόεδρο του Συλλόγου στο site Trikalaola.gr

Πατήστε εδώ για να δείτε Video από το χορό όπως το τράβηξε ο Ηλ. Κουτσογιάννης

 

Δείτε παρακάτω το διαφημιστικό spot για το χορό του Συλλόγου που παίζει στην τηλεόραση του TV10 στα Τρίκαλα.

 

Σε ένα παρά πολύ θερμό και ευχάριστο κλίμα έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας στην αίθουσα του ανανεωμένου καταστήματος του συγχωριανού μας Βαγγέλη Βακόλα, την Κυριακή 22 Γενάρη. Για το καλό αυτού του χρόνου, του 2012, όλοι μας ευχηθήκαμε να πάνε όλα καλά, να  υπάρξει ηρεμία και πατριωτική συμπαράσταση και συμπαράταξη στα μέλη του Δ.Σ. που μοχθούν να βγάλουν σε πέρας τα ευχάριστα και θαυμαστά έργα του Συλλόγου μας.
Το "φλουρί" έλαχε να βρεθεί στο κομμάτι της πίτας που πήρε η Αγγελική Τσέκα. Η ‘τυχερή’ Αγγελική πήρε και το αντίστοιχο δώρο που ήταν η θαλασσογραφία του συγχωριανού μας ζωγράφου (και Προέδρου του Συλλόγου μας) Παντελή Τσάκαλου, ‘τ΄ απάνεμο ακρογιάλι’. Το έργο αυτό δώρισε ο Παντελής στο Σύλλογο για το σκοπό αυτό.
Ήταν  ένα παρά πολύ ωραίο αντάμωμα περίπου 35 συγχωριανών και όπως πάντα η Γιώτα και η Μαρία μόνιμες πια εθελόντριες, μας εξέπληξαν για μια ακόμη φορά με την αρχοντιά τους στην παρουσίαση της εκδήλωσης.

Συγχαρητήρια σε όλους τους  παρόντες, πρωταγωνιστές και μη και ευχόμαστε τέτοιες ευχάριστες συνάξεις να γίνονται συχνά πέρα από το έθιμο.
Ευχαριστούμε το Βαγγέλη Βακόλα που μας παραχώρησε την αίθουσα του καταστήματός του για το σκοπό αυτό.

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.

 

Με τη συνδρομή του Ηλ. Α. Κουτσογιάννη και τη φροντίδα του κου Μάνου Παναγιώτη, Υπεύθυνου χορευτικών του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων, μια ομάδα του χορευτικού αυτού θα μας τιμήσει στην εκδήλωση του Συλλόγου μας στα Τρίκαλα στις 28 Γενάρη στην ταβέρνα ‘Τα αηδόνια’ στο Ριζαριό. Χορευτικά του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων συμμετέχουν πολύ συχνά στην εκπομπή της ΝΕΤ ‘Στην Υγειά μας’ με το Σπύρο Παπαδόπουλο.

Το Δ.Σ.

 

Από τον κο Στέλιο Καρανάσιο λάβαμε το παρακάτω email σε απάντηση της επιστολής του Δημ. Η. Τσάκαλου, το οποίο δημοσιεύεται στα Επώνυμα.

Φίλε Δημήτρη, διάβασα με μεγάλη προσοχή την επιστολή που έστειλες στην ιστοσελίδα του χωριού μας.

 
Σελίδα 41 από 48