ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Apostolos_Ath_Kogos

Παντρεύτηκε ο Απόστολος Αθ. Κόγκος. Ο Αποστόλης είναι ένα από τα τρία παληκάρια του ευπατρίδη μας Θανάση Κόγκου και της Αφροδίτης Ξυδιά. Τα άλλα δύο είναι ο Μανώλης και ο Παναγιώτης.

 

GHPEDO_JUNE2012

Μαζί με τα κουτσούβελα του Βορρά γεννήθηκε επιτέλους και το ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΜΑΣ. Ήταν μια λάκα, ένα χωράφι (όπως τα περισσότερα στη περιοχή) κι όταν αποφασίσαμε να φορέσει το καλό του κουστούμι, το ρούχο της αξιοπρέπειας, της λεβεντιάς, το ρούχο πού το δικαιούμαστε και πού δένει και καμαρώνει δίπλα στην πανώρια Φύση, την ανυπέρβλητη, πού ο Κώστας Καραούλης την ύμνησε ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ, όταν λοιπόν τολμήσαμε γι αυτό (και εγώ γνωρίζοντας ίσως περισσότερο - τι τράβηξα και τι πέρασα - για να φτάσουμε σε τελικό σημείο), τότε αυτό το στολίδι θα ομορφαίνει τη ψυχή μας, θα παρηγορεί τη μοίρα μας, ένα έργο πού έρχεται απ΄ το ΜΕΛΛΟΝ, κι όσο κι αν στοιχίσει όπου κι αν φτάσει θάναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Κι ίσως κάποτε νάναι η αρχή για μια σειρά από τέτοια έργα υποδομής πού ίσως και να αλλάξουν τον ρου της  ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

 


Σε μια εποχή δύσκολη, που κυριαρχεί η κρίση αξιών, η υποκουλτούρα, τα σαχλοτράγουδα και η πάσης φύσεως ξενόφερτη μουσική αμφιβόλου ποιότητας, υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα που αντιστέκεται με την πλούσια λαική της  παράδοση, το δημοτικό χορό και το τραγούδι, κόντρα στους καιρούς.

 
Κυ24 Ιουν
Ευχαριστίες
PDF Εκτύπωση E-mail

Η θεία μου Βούλα, ο θείος μου Χρήστος και εγώ ευχαριστούμε τους συγχωριανούς και τις συγχωριανές από το χωριό μας τον Αετό Τρικάλων που παρευρέθηκαν στην κηδεία και στο μνημόσυνο της λατρευτής μου μανούλας Γεωργίας Γεροΐτου Αναστασοπούλου, που έφυγε στις 10 Μαΐου 2012.

 

Αύριο, Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο του Άλσους της  Ηλιούπολης, θα γίνει η καθιερωμένη ετήσια παραδοσιακή βραδιά του Λαογραφικού  Ομίλου <<ΗΛΙΔΑ>>.

 

 

Οι Αετιώτες ψήφισαν για δεύτερη φορά μέσα σε 40 μέρες για τις βουλευτικές εκλογές, μέσα σε ήρεμο πολιτικό κλίμα και πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Εξήντα οκτώ ήταν οι συγχωριανοί που ψήφισαν. Στις εκλογές της 6ης Μαίου είχαν ψηφίσει εβδομήνταοκτώ. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναλυτικά έχουν ως εξής: 

 
Το Σάββατο που μας έρχεται, στις 16 Ιόυνίου στις 11.30 το πρωί, θα γίνει το σαρανταήμερο μνημόσυνο της Γεωργίας Γεροΐτου-Αναστασοπούλου στο νεκροταφείο του Χολαργού.
 

Εκδόθηκε το νέο (117) τεύχος του πολιτιστικού και ειδησεογραφικού εντύπου του Συλλόγου Νεραϊδιωτών Τρικάλων, ο "ΓΛΑΒΑΣ ΤΗΣ ΝΕΡΑΪΔΑΣ". Για να το διαβάσετε αλλά και να δείτε παλαιότερα τεύχη πατήστε εδώ.

 

Το σαρανταήμερο μνημόσυνο της Ελένης Κόγκου-Γλαβά θα γίνει την Κυριακή στις 10 Ιουνίου στις 9.30 το πρωί στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Αργυρούπολης.

 

Ενα ποίημα απο τον μεγάλο σατυρικό ποιητή μας Γιώργο Σουρή. Αν δεν γνωρίζαμε ότι το  ποίημα αυτό γράφτηκε εδώ και πλέον 100 χρόνια και συγκεκριμένα στις 2 Φεβρουαρίου του 1893 , θα νόμιζε κανείς ότι  το έγραψε κάποιος τη σημερινή εποχή! Αφιερωμένο στον...διαχρονικό Έλληνα!

 

THANASIS

Είναι ένα πολύ γλυκό παιδί. Ο Θανάσης ό γιός τού Στέλιου Καρανάσιου καί τής Γεωργίας Μανιάτη, έχει γίνει πλέον γνωστός μας γιά δυό του ταλέντα. Τό τρέξιμο καί τό ..βιολί του! Είναι 14 χρονών. Αριστος μαθητής άριστος ποδοσφαιριστής (παίζει μαζί μέ τον αδελφό του Λάμπρο σέ ομάδες του Ναυπλίου όπου ζεί ή οικογένεια τους) αλλά τό κυριότερο:ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ. Πολύ γρήγορα ό Θανάσης μέ τήν αξεπέραστη υπομονή του έβγαλε χθές  στό χωριό  ΠΡΟΣΥΜΝΗ τής Αργολίδας στά πλαίσια τής ετήσιας εκδήλωσης του Μουσικού σχολείου του νομού, τό πρόγραμμα μέ τή χορωδία, πάρα πολύ καλά.

 
Σελίδα 41 από 54