ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

 

Γιατί τον σκότωσαν γιατί το γελαστό τον ποιητή

27 Απρίλη 1947- 27 Απρίλη 2012

   Πέρασαν 65 ολόκληρα χρόνια από τις 27 Απρίλη του 1947 που ο συγχωριανός μας από το γειτονικό Παχτούρι ποιητής και αγωνιστής της δημοκρατίας και της λευτεριάς Νίκος Παπαγκόγκος άφηνε χαράματα την τελευταία πνοή του στη θέση Αρμύρες της Μεσοχώρας, δολοφονημένος άνανδρα από παρακρατικούς ταγματασφαλίτες και χωροφύλακες, μόλις 29 χρονών και πατέρας 4 παιδιών. Ανήσυχο μυαλό και πνεύμα ο Νίκος εντάχτηκε από πολύ νωρίς στο λαϊκό κίνημα και στην εθνική αντίσταση αγωνιζόμενος για την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία, την προκοπή του λαού μας και για την υπόθεση αυτή έδωσε και την ίδια του τη ζωή.

 

Ο βαρύς χειμώνας άφησε τη θέση του στη βροχερή άνοιξη.  Ρέματα και ποτάμια υπερπλήρη. Το νερό έξω από τα όρια. Λίγο ακόμα και η Λογγά θα γέμιζε νερό όπως παλιότερα.

 

 

Αποχαιρετούμε σήμερα τον τεράστιο καλλιτέχνη, τον μεγάλο άνθρωπο, τον Δημήτρη Μητροπάνο. Τα Τρίκαλα και όλη η Ελλάδα είναι ακόμη πιο φτωχή.

 

           loga                                                                                                                                            

 Όπως ενημερωθήκαμε από τα Τρίκαλα, το δικαστήριο για τη ΛΟΓΓΑ  δεν θα γίνει. Βάσει ενός νέου νόμου πού δημοσιεύτηκε στό ΦΕΚ 25 Α/13-2- 2012 και είναι ο Ν.4043, στο άρθρο 2 αναφέρεται σχετικά με τη μη επανάληψη δικών σε εφετείο για ποινές βάσης έξι μηνών.

 

Σκίτσο:Παντελής Τσάκαλος

Η φετινή έξοδος των Αθηναίων στην επαρχία για το ΠΑΣΧΑ βγήκε ξινή για τούς περισσότερους. Η συνεχής βροχή ήταν τέτοιο φαινόμενο φέτος, που σε πολλές περιπτώσεις όπως  στα δικά μας τα χωριά ήταν να αναφωνείς,  Νισάφι πια.

 

Η Μάνα γη της ΛΟΓΓΑΣ,  (το ψωμοτόπι τού ΑΕΤΟΥ)  μας καλεί ξανά να την υπερασπιστούμε. Στις 25 Απρίλη στο τριμελές  Πλημμελειοδικείο  Τρικάλων θα επαναληφθεί η δίκη για την περιβαλλοντική μόλυνση της  ΛΟΓΓΑΣ  και του ποταμού ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, μετά την έφεση πού άσκησαν οι καταδικασθέντες πρωτόδικα, εκπρόσωποι της εταιρείας ΜΗΧΑΝΙΚΗ .

 

Μέσα σε ένα μήνα οι Παχτουριώτες έκαναν τόσα πολλά που πρέπει να νοιώθουν ικανοποίηση. Στις 7 του τρέχοντος μήνα έγινε στο κλειστό θέατρο Ηλιούπολης η εκδήλωση ''Η ιστορία γράφεται με μνήμες'' από το νέο Δ.Σ. της αδελφότητας. Ο αγαπητός Πρόεδρος της αδελφότητας Κώστας Βασιλάρας και η γραμματέας Λίλα Οικονόμου και τα άλλα παιδιά του νεανικού σχήματος έδωσαν ένα θαρραλέο παρόν υποκλινόμενοι ταυτόχρονα στο μεγάλο παρελθόν! Ο Σύλλογός τους πέρασε δοκιμασίες. Τώρα τα παιδιά αυτά μαζί και με τις δικές μας ευχές, πήραν απόφαση να πάνε το Σύλλογό τους μπροστά αδελφωμένοι με όλους αλλά και με τους άλλους Συλλόγους.

 

Οπως διαβάσαμε στο dovroi.gr  χαρμόσυνα νέα είχαμε για το χωριό μας.

 

008

Η ενημερωτική συζήτηση που οργάνωσε ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αετού-Παχτουρίου Γιώργος Χονδρός, με θέμα την θέση των φορέων της περιοχής απέναντι στα σχέδια για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά μας, έλαβε μέρος την Κυριακή το πρωί που μας πέρασε.

 

Την Κυριακή 8 Απριλίου και ώρα 11 π.μ. στο αναψυκτήριο  του άλσους της Ηλιούπολης δίπλα στο ανοιχτό θέατρο ο Πρόεδρος της τοπικής μας κοινότητας καλεί τους χωριανούς από τα δυο χωριά Αετό και Παχτούρι  για μια πολύ σοβαρή συζήτηση:

‘Θέλουμε την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα βουνά μας;’

Ήδη έχει τεθεί ζήτημα εγκατάστασης από εταιρεία ελβετικών συμφερόντων στη Νεράιδα, Μεσοχώρα και Παχτούρι.

Θα παρευρεθούν: ο Δήμαρχος Κ. Κουφογάζος και οι Αντιδήμαρχοι κκ. Πλαβός Α. & Τόλιας Ν.

Καλούνται οι χωριανοί να πούνε τις απόψεις τους.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας

Χονδρός Γεώργιος
 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους τους  Αετιώτες αλλά και όλους τους συμπατριώτες μας
Καλή Ανάσταση με υγεία και ..υπομονή.

Για  το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Παντ. Τσάκαλος

 
Σελίδα 42 από 52