ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Από τον κο Α. Πλαβό, Αντιδήμαρχο του Δήμου Πύλης, λάβαμε την Παρασκευή στο email του Συλλόγου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια στη στήλη Επιστολές-Άρθρα:

Εδώ και λίγο καιρό προβληματίστηκα πάρα πολύ για το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα μας. Έναυσμα μου δόθηκε από αίτηση εταιρείας για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο δήμο μας.

 

 

Ανεμογεννήτριες 14  -  Περιβάλλον 17

Αυτή τη στιγμή 00.15 περίπου, έχει τελειώσει η συνεδρίαση για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στις περιοχές Κορυφής, Μοσχόφυτου και Μεσοχώρας.

 

Όπως μαθαίνουμε αυτή τη στιγμή η συζήτηση για τις ανεμογεννήτριες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλης ξεκίνησε εδώ και 5 ώρες. Οι απόψεις των παρισταμένων διίστανται, όμως εμείς αγρυπνούμε και προσευχόμαστε, η γνωμοδότηση να είναι αρνητική. Εάν έχουμε σύντομα νέα θα τα ανακοινώσουμε αργότερα, ειδάλως θα ξέρουμε την απόφαση αύριο το πρωί

 

Ο συγχωριανός μας ΠΕΡΙΚΛΗΣ Γ. ΤΣΑΚΑΛΟΣ από το Βανκούβερ του Καναδά, (συναισθανόμενος τις δυσκολίες που περνάει ο Σύλλογος), ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 400 ΕΥΡΩ, τα έξοδα της έκτακτης έκδοσης της εφημερίδας μας που ανεστάλη για οικονομικούς λόγους.Ο Περικλής έχει προσφέρει πολλά στο Σύλλογο γιατί αγαπά τον ΑΕΤΟ μας ίσως περισσότερο σαν ομογενής που είναι.

Το παράδειγμά του είναι προς μίμηση.Τον ευχαριστούμε και υποσχόμαστε τέλος Ιούνη να κυκλοφορήσει το φύλλο του ΑΕΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ που τόσο αγαπήσαμε.

Ο εκδότης

Παντελής Τσάκαλος

 

Το ΔΣ του Συλλόγου μας για το σοβαρότατο (ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΟ) ζήτημα περί εγκατάστασης ΑΙΟΛIΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ, από ιδιωτική εταιρεία, στα βουνά της περιοχής μας,

                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ:

Μετά τη συζήτηση της 8ης Απριλίου στην Αθήνα για το θέμα αυτό, τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Πύλης, εκπρόσωποι των συλλόγων και πολλοί πατριώτες. Δεν υπήρχε εκπρόσωπος της εταιρείας. Από την πλευρά μας, εν όψει της νέας συζήτησης στο ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΔΗ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

Ωστόσο επιφυλασσόμαστε να ζητήσουμε και την ΓΝΩΜΗ όλων των χωριανών στη γενική συνέλευση το καλοκαίρι στον ΑΕΤΟ οπότε και θα εκλεγεί το νέο ΔΣ του Συλλόγου.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Παντελής Τσάκαλος

 

Από την Ελένη Γ.Τσάκαλου λάβαμε μια επιστολή σχετικά με τον πρόσφατο χαμό της συγχωριανής μας Γεωργίας Γεροΐτου η οποία  διαβάστηκε και ως επικήδειος μετά την νεκρώσιμη ακολουθία. 

Ένας χρόνος πέρασε. Στις αρχές του 2011 μαζευτήκαμε ορισμένοι χωριανοί μετά από παρότρυνση του προέδρου του συλλόγου Παντελή Τσάκαλου και συζητήσαμε την κατασκευή και τη διαχείριση του ιστολογίου του Συλλόγου.

 
Σα12 Μαϊ
Κατευόδιο
PDF Εκτύπωση E-mail

Απο το μακρινό Βανκούβερ του Καναδά ένα θερμό κατευόδιο  στο αιώνιο ταξίδι, για μια ραφινάτη με αριστοκρατική φινέτσα, και το πιο αυθόρμητο , πηγαίο, εύχαρο καταγάργαρο γέλιο της, όπου αυτές τις μέρες μας έφυγε, η Αετιώτισα Γεωργία Μήτσιου Γεροίτου.

Στη Βούλα το Χρήστο και την κόρη της Ελένη αντοχή, δύναμη τούτες τις δύσκολες ώρες. Πάντα να τη θυμόμαστε.

Περικλής Τσάκαλος

*Αντί για λουλούδια προσφέρω 100 ευρώ για την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής του Αετού.

 

 

Από τον συγχωριανό μας Ηλία Γ. Τσιακοβή λάβαμε στο email του Συλλόγου την παρακάτω επιστολή την οποία δημοσιεύουμε εξ' ολοκλήρου στην ενότητα Επιστολές - Άρθρα.

       Το μήνυμα των εκλογών του Μαΐου

Του Ηλία Τσιακοβή

Τα συμπεράσματα από τις εκλογές της 6ης Μάιου είναι ευδιάκριτα, οι λύσεις όμως που η χώρα έχει σήμερα μπροστά της είναι δυσδιάκριτες και αν τελικά βρεθούν, ενδεχομένως να μην είναι βιώσιμες.

 

Απο τον Χρήστο Λύτρα (για χρόνια ταμία της αδελφότητας Παχτουριωτών) λάβαμε οικονομική ενίσχυση για την εφημερίδα, το ποσό των 20 ευρώ. Επι τη ευκαιρία της συνδρομής αλλά και των άλλων που έχουν προηγηθεί μετά την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας μας, έχουμε να ανακοινώσουμε ότι η εφημερίδα κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθεί εκτάκτως τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου, σε  συγκεκριμένο αριθμό φύλλων επειδή το κόστος έκδοσής της είναι αρκετά μεγάλο. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας θέσαμε υπ΄όψιν στους χωριανούς και φίλους την αναστολή της έκδοσης τουλάχιστον για ένα χρόνο. Η έκτακτη έκδοση θα γίνει για να μην χαθεί η επαφή με τους αναγνώστες.

 

Νέα απώλεια για το χωριό μας. Την τελευταία της πνοή άφησε  την Πέμπτη το απόγευμα στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, σε ηλικία 82 ετών η συγχωριανή μας  Γεωργία Γεροίτου-Αναστασοπούλου, κόρη του Δημήτρη και της Βασιλικής Γεροίτου.

 
Σελίδα 42 από 54