ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Η συμβολή του Προέδρου της τοπικής μας κοινότητας Γιώργου Χονδρού είναι αποτελεσματική. Ο Γιώργος κατάφερε ώστε ο δήμαρχός μας κος Κουφογάζος να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε με τον κεραυνό που χτύπησε την εκκλησία του χωριού μας. Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν όπως επίσης και ο κοινοτικός φωτισμός. Κι όλα αυτά από τον φιλότιμο ηλεκτρολόγο Βασίλη Χονδρό έναν εξαίρετο άνθρωπο από την Κορυφή. Μπράβο Γιώργο, μπράβο Παναγιώτη Γούλα που μαθαίνουμε πως είσαι από κοντά και βοηθάς. Έτσι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για το καλό του χωριού μας.
Μετά από αυτά τα καλά νέα ο έρανος που προαναγγείλαμε ακυρώνεται...

 

Έφυγε προχθές από τη ζωή ένας πολύ καλός φίλος, ο Δημήτρης Κωστίκας πατέρας του Βαγγέλη Κωστίκα  (συζύγου της αετιώτισσας Τασούλας Μπανταβάνη). Ήταν πολύ αγαπητός και ήρεμος άνθρωπος βλάχικης καταγωγής, από το Ματσούκι των Τζουμέρκων. Τον είχα ζωγραφίσει πριν χρόνια στα Ματσουκέικα όπου διέμενε  τα Χριστούγεννα βράζοντας τις ‘καζανιές’. Ο Δημ. Κωστίκας ‘έφυγε’ σε ηλικία 85 ετών. Εκφράζουμε στην οικογένεια του τα βαθιά μας συλλυπητήρια.

Παντ. Τσάκαλος

Πρόεδρος του Συλλόγου

 

Το ΔΣ του Συλλόγου μας εκφράζει  τα βαθιά  συλλυπητήρια του στον συμπατριώτη και φίλο απο το Παχτούρι, νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της αδελφότητας  Παχτουριωτών  Κώστα Βασιλάρα  καθώς και στην οικογένεια του, για την απώλεια της μητέρας του Αθανασίας, η οποία έφυγε σήμερα το πρωί σε ηλικία 83 ετών. 

 

Φεύγουν τόσο γρήγορα απο κοντά μας τώρα τελευταία πολλά αγαπημένα πρόσωπα για το αιώνιο ταξίδι. Σήμερα το πρωί μας αποχαιρέτησε η συμπατριώτισα μας απο το Παχτούρι   Ανδρονίκη Κων/νου Μπόλλη  κόρη του Ηλία Λύτρα, σε ηλικία 86 ετών. Είχα χρόνια να τη δώ απο κοντά, όμως μου άφησε μια πολύ γλυκιά ανάμνηση η ήρεμη, αθόρυβη, σοφή παρουσία της. Σύζυγος του επι χρόνια Γραμματέα  και μετέπειτα Προέδρου της κοινότητας Παχτουρίου, Κωνσταντίνου Μπόλλη, υποδειγματική μητέρα του Ηλία, του Χρήστου, του Παναγιώτη, του Κώστα και της Ευαγγελίας. Ας είναι αιωνία η μνήμη της. Θερμά συλληπητήρια στους οικείους της.

Εκ μέρους του Συλλόγου μας η γραμματέας Τσακάλου  Γ. Ελένη .

 
Είχαμε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας  Χονδρό Γεώργιο ο οποίος μας ενημέρωσε ότι το συνεργείο του Δήμου παρουσία του Βαγγέλη Χονδρού απεκατέστησε τη βλάβη του υδραγωγείου (του ποτιστή) που είχε χαλάσει πρόσφατα απο τα χιόνια . Η βλάβη διαπιστώθηκε στην τοποθεσία πριν τη ''Σκαλούλα'' καθώς το λάστιχο της παροχής νερού ήταν στον αέρα και είχε παρασυρθεί απο χιονοστιβάδα. Η αποκατάσταση της βλάβης αυτής επανέφερε (πλουσιοπάροχα)  το νερό στα σπίτια και το νερό της βρύσης στη πλατεία ρέει πλέον κανονικά . Όπως μας είπε ο Γιώργος, την άλλη εβδομάδα θα αποκατασταθεί  και η βλάβη του υδραγωγείου του νερού απο τη κρυόβρυση . Επίσης  εντός της εβδομάδας πιθανότατα, θα επισκευασθεί και ο ηλεκτροφωτισμός των δρόμων που είχε διακοπεί   εξαιτίας της πτώσης του κεραυνού. Αυτή τη στιγμή πάντως λειτουργούν μόνο δυο λαμπτήρες.
 

Μαθαίνουμε ότι γίνεται μεγάλη κινητοποίηση από τον Γιώργο Χονδρό (είναι πλέον γνωστή η τοπική του ιδιότητα ως Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αετού και Παχτουρίου ) στο χωριό μας. Συνοδοιπόρος του ο Πάνος Γούλας ! ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας !
Μαθαίνουμε λοιπόν πως ο δήμαρχος κος Κ. Κουφογάζος ανέλαβε προσωπικά την  αποκατάσταση των ζημιών της κεραυνόπληκτης  εκκλησίας της Παναγίας της Θεοτόκου και του σχολείου. Αν είναι έτσι, θα αντικατασταθούν και οι καμένες λάμπες, οπότε ίσως να ανασταλεί ο.....επικείμενος έρανος. Ας κάνουμε λίγη υπομονή. Επίσης  αύριο θα μεταβεί συνεργείο του Δήμου για την επισκευή του υδραγωγείου.
(Η είδηση προέρχεται από τους σοβαρούς ανταποκριτές του Αετού μας !)

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευαισθητοποιουμενο για την ξαφνική ζημιά από την εξ ουρανού επίθεση (χτύπημα κεραυνού)  που υπέστη η εκκλησία μας στο χωριό αποφάσισε την διενέργεια εράνου από τους χωριανούς μας για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών. Σε νεώτερη ανακοίνωση θα σας γνωρίσουμε το κόστος των ζημιών  και τις λεπτομέρειες για τον έρανο.

                                                       Το Δ.Σ.

 
Τρ13 Μαρ
Χαιρετισμός
PDF Εκτύπωση E-mail

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει το νέο Δ.Σ. της Αδελφότητας Παχτουριωτών και τους εύχεται καλή δύναμη και καλούς και επιτυχείς αγώνες για το καλό του χωριού τους.

                                       Για το Δ.Σ.

                                      Ο Πρόεδρος

                              Παντελής Γ. Τσάκαλος

 

Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ χτύπησε το χωριό μας δυνατός κεραυνός στο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας και της εισόδου της πλατείας του σχολείου. Κατέστρεψε το  ρολόι της ΔΕΗ της εκκλησίας, την πόρτα της εκκλησίας, από τη δυτική πλευρά  και διέλυσε μέρος της εισόδου στην πλατεία του σχολείου όπως και το καμπαναριό. Στο χωριό ήταν  για μερικές μέρες οι συγχωριανοί μας Λάκης και Νίκος Τσάκαλος και ο Βασίλης Γλαβάς με τον πεθερό του Μιχάλη. Γίνανε μάρτυρες αυτού του γεγονότος όπως και οι υπόλοιποι μόνιμοι χωριανοί μας.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Βασίλη Γλαβά. Το χωριό μας τελευταία γίνεται .... διάσημο από κάθε είδους επιθέσεις συμπεριλαμβανόμενων φυσικά και των κεραυνών.

0081

0079

0077

 

Από τον Παναγιώτη Δ. Γούλα λάβαμε την παρακάτω επιστολή και η οποία δημοσιεύεται στην ενότητα Επιστολές - Άρθρα

Στη ζωή, χωρίς να θέλω να κάνω τον φιλόσοφο, δυο πράγματα είναι ευκολονόητα για κανονικούς στο μυαλό ανθρώπους.

 

Από τον κο Κώστα Βασιλάρα λάβαμε το Σάββατο 10 Μάρτη στο email του Συλλόγου την παρακάτω επιστολή:

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ  ΠΑΧΤΟΥΡΙΩΤΩΝ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
 Ταχ. Διεύθυνση:    Ηλιουπόλεως   38-  40 ΑΘΗΝΑ τ.κ. 116 31
    Τηλ. – fax : 210 9010187

                                            Προς: το Δ. Σ. του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου  Αετού Τρικάλων

Αγαπητοί  Συμπατριώτες

Σας γνωρίζουμε  ότι από τις εκλογές της 4ης  Μαρτίου 2012 στη διοίκηση της Αδελφότητας Παχτουριωτών Τρικάλων με  έδρα την Αθήνα  εκλέχτηκε  νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                               ΚΩΣΤΑΣ Λ.  ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ   
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:                     ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  Φ. ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:                         ΛΙΛΑ  ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΤΑΜΙΑΣ:                                     ΒΑΣΙΛΗΣ  ΚΟΥΤΡΑΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ:     ΒΑΣΩ ΤΣΙΟΥΝΗ
 
ΜΕΛΗ:                                         ΕΛΕΝΗ – ΚΩΤΣΗ  ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ
                                                      ΚΩΣΤΑΣ  ΠΛΗΣ

 Ευελπιστούμε σε μία ειλικρινή συνεργασία την οποία επιβάλουν η μεγάλη μας αγάπη και οι κοινοί μας στόχοι για τα όμορφα ορεινά χωριά μας.  
                                       Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
                                           Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας
                                              
                                             Κώστας Βασιλάρας

 
Σελίδα 43 από 52