ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
Από το Σύλλογο Παχτουριωτών λάβαμε το παρακάτω e-mail:

Ο Σύλλογος Παχτουριωτών,
σας καλεί το Σάββατο 12 Μαίου 2012 στο Party Παχτουριωτών και Φίλων.
Σας Περιμένουμε!!!!!!!!

partyPahtouri

 

  

 Στην ενότητα αυτή, θα αρχίσει να καταγράφεται η ΜΕΓΑΛΗ  αναφορά για το σημαντικότερο ποτάμι του κόσμου τον ΘΕΟ ΑΧΕΛΩΟ.

 

 

Μέσα σε ένα ήρεμο και φιλικό κλίμα, με πολύ καλό καιρό, έγιναν οι εκλογές στο χωριό. Οι πιο κρίσιμες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση έφεραν μεγάλες αλλαγές και ανατροπές και από αυτό το μοτίβο δεν ξέφυγε και η εκλογική διαδικασία στο χωριό μας.

 
Σα05 Μαϊ
Αντίο Ελένη
PDF Εκτύπωση E-mail

ELENI_KOGOU

"Μέρα Μαγιού μου μίσεψες,μέρα Μαγιού σε χάνω, άνοιξη γιε που αγάπαγες κι ανέβαινες απάνω, στο λιακωτό και κοίταζες και δίχως να χορταίνεις, άρμεγες με τα μάτια σου το φως της οικουμένης."

Αγαπημένη μου ξαδέρφη, Ελένη, τη μέρα αυτή, τη σημαδιακή και ιστορική πρώτη Μάη, τη μέρα των λουλουδιών και των αγώνων, που γιορτάζει η εργατική τάξη όλου του κόσμου, διάλεξες και εσύ να φύγεις από κοντά μας παντοτινά και αιώνια.

 

Ευχαριστούμε θερμά, όλους τους συγγενείς, τους φίλους και τους γνωστούς που μας συμπαραστάθηκαν στην αρρώστια και παραβρέθηκαν στον ύστατο χαιρετισμό προς την αιωνιότητα, της πολυαγαπημένης  και  αλησμόνητης Ελένης μας.

Εκ μέρους της οικογένειάς της, ο αδερφός της  Θανάσης Κόγκος.

 

Έφυγε μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατο νόσο η συγχωριανή μας Ελένη Απ. Κόγκου/Γλαβά σήμερα στις 4 η ώρα το απόγευμα, σε ηλικία 55 ετών.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεσθεί αύριο ημέρα Τετάρτη και ώρα 16.00 στο νεκροταφείο Αργυρούπολης.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει στην οικογένειά της βαθιά συλληπητήρια.

 

 

Στην όμορφη πιτσαρία τού Βαγγέλη Βακόλα συναντήθηκαν οι Αετιώτες Νίκος Τσάκαλος , Γρηγόρης Μπανταβάνης, Θωμάς Μπαταβάνης Βασιλάκης Γλαβάς,Βασίλης Τσιακοβής, ο ταμίας τού συλλόγου Νίκος Καρανάσιος ο επίτιμος καί ...επίσημος Χρήστος Γεροίτος γνωστότερος ως Κορυδαλός ,καί ο πρόεδρος τού συλλόγου Παντ. Τσάκαλος.

 

 

Γιατί τον σκότωσαν γιατί το γελαστό τον ποιητή

27 Απρίλη 1947- 27 Απρίλη 2012

   Πέρασαν 65 ολόκληρα χρόνια από τις 27 Απρίλη του 1947 που ο συγχωριανός μας από το γειτονικό Παχτούρι ποιητής και αγωνιστής της δημοκρατίας και της λευτεριάς Νίκος Παπαγκόγκος άφηνε χαράματα την τελευταία πνοή του στη θέση Αρμύρες της Μεσοχώρας, δολοφονημένος άνανδρα από παρακρατικούς ταγματασφαλίτες και χωροφύλακες, μόλις 29 χρονών και πατέρας 4 παιδιών. Ανήσυχο μυαλό και πνεύμα ο Νίκος εντάχτηκε από πολύ νωρίς στο λαϊκό κίνημα και στην εθνική αντίσταση αγωνιζόμενος για την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία, την προκοπή του λαού μας και για την υπόθεση αυτή έδωσε και την ίδια του τη ζωή.

 

Ο βαρύς χειμώνας άφησε τη θέση του στη βροχερή άνοιξη.  Ρέματα και ποτάμια υπερπλήρη. Το νερό έξω από τα όρια. Λίγο ακόμα και η Λογγά θα γέμιζε νερό όπως παλιότερα.

 

 

Αποχαιρετούμε σήμερα τον τεράστιο καλλιτέχνη, τον μεγάλο άνθρωπο, τον Δημήτρη Μητροπάνο. Τα Τρίκαλα και όλη η Ελλάδα είναι ακόμη πιο φτωχή.

 

           loga                                                                                                                                            

 Όπως ενημερωθήκαμε από τα Τρίκαλα, το δικαστήριο για τη ΛΟΓΓΑ  δεν θα γίνει. Βάσει ενός νέου νόμου πού δημοσιεύτηκε στό ΦΕΚ 25 Α/13-2- 2012 και είναι ο Ν.4043, στο άρθρο 2 αναφέρεται σχετικά με τη μη επανάληψη δικών σε εφετείο για ποινές βάσης έξι μηνών.

 
Σελίδα 43 από 54