ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Από το Χρήστο Λ. Καρανάσιο λάβαμε το παρακάτω άρθρο με τίτλο :

Το μυστικό του Αιώνα - Η Ιπποκράτειος αντικαρκινική άμυνα

Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα και δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ:

Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία

 

Εδώ και ένα μήνα οι πέντε οικογένειες που ξεχειμωνιάζουν στον Αετό, στερήθηκαν το νερό που πίνουν και πλένονται από τα σπίτια τους, λόγω βλάβης των...υδραγωγείων!! Αιτία, ο βαρύς χειμώνας και οι πιθανές κατολισθήσεις που δημιουργούν παρόμοια προβλήματα. Πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητάς μας, Γιώργος Χονδρός και οι ίδιοι οι κάτοικοι, είτε με λάστιχα μόνοι τους είτε ο Γιώργος τελικά απ΄ ευθείας, έβαλαν στο υδραγωγείο των σπιτιών, το τρεχούμενο νερό του παλαιού υδραγωγείου. Από πλευράς Δήμου Πύλης οφείλουν οι υπεύθυνοι να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Όμως η πρόχειρη λύση από τον Γιώργο ώστε να ΄χουν οι χειμωνιάτες νεράκι και να μην πίνουν και πλένονται με το χιόνι, αν μη τι άλλο ήταν σωστή και θα έπρεπε και ο ίδιος αλλά και οι κάτοικοι να τη σκεφτούν νωρίτερα. Αυτή η λύση είναι προσωρινή και αναγκαία και μας φέρνει για άλλη μια φορά στην ουσία ενός χρόνιου προβλήματος στον Αετό.  Προς Θεού Γιώργο και υπεύθυνοι του Δήμου μη γίνει μονιμότερο του προσωρινού!! Ο Σύλλογος γνωρίζει τις φιλότιμες προσπάθειες του Γιώργου, και πιο πολύ τις γνωρίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι. Σύντομα θα επανέλθουμε και θα αναφερθούμε στο περιβόητο παρελθόν των....υδραγωγείων του Αετού !

 

Το σαρανταήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΠΑΤΑΒΑΝΗ

θα τελεσθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου στα Τρίκαλα.

                                                                      Η οικογένεια της εκλιπούσης

 

ΛΑΦΙΝΑ
Νέο Δ.Σ. ανέδειξαν οι Λαφινιώτες πριν 15 μέρες, το οποίο απαρτίζεται από τους:
Πρόεδρος          Βλάχος Κων/νος
Αντιπρόεδρος   Παλαιογεώργος  Γιάννης
Γραμματέας     Ήμελου Σοφία
Ταμίας               Μαντέλλος Κώστας
Μέλη                  Στρούντζα Ρένα
                            Λιάπης Θανάσης
                            Χαρίσκος Δημήτριος
Ο Σύλλογος της Λαφίνας κάνει χορό στις 10 Μάρτη στο ‘Μουσικό Σαλόνι’ Βουλιαγμένης 370

ΠΑΧΤΟΥΡΙ
(αντιγράφουμε από το paxtouri-news.blogspot.com)
Ολοκληρώθηκαν πριν λίγο οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Αδελφότητα Παχτουριωτών Τρικάλων και έτσι για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια αναδεικνύεται ξανά ΔΣ μέσα από εκλογές, αφού από το 2007 και μετά ουσιαστικά ανανεώνονταν η θητεία των μελών με απόφαση της ΓΣ.

Η σύνθεση του νέου ΔΣ είναι η εξής:
Αποστόλης Φ. Βασιλάρας (ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
Κώστας Λ. Βασιλάρας (ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
Βασίλης Κούτρας (ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
Ελένη Κώτση-Παλαιολόγου (ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
Λίλα Οικονόμου (ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
Κώστας Πλης (ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
Βάσω Τσιούνη (ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
Α' ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ - Παναγιώτης Λιβαθινόπουλος
Β' ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ - Κώστας Χαλιδάς

 

Η ιστοσελίδα του Συλλόγου μας εγκαινιάζει την λογοτεχνική της σελίδα.
Εδώ θα δημοσιεύονται λογοτεχνικές εργασίες των μελών και φίλων, ποίηση, πεζογραφία, αναλύσεις, άρθρα, ακόμα και λογοτεχνική επικοινωνία και τέχνες και κυρίως από μικρά παιδιά που θέλουν να προβάλουν τη δουλειά τους και το ταλέντο τους. Ακόμα και video θα αναρτώνται από μουσικές εργασίες και όχι μόνο. Αυτά προς το παρόν.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους τους συγχωριανούς μας και τους φίλους  του Καλή Σαρακοστή.

 

Ο βαρύτερος στα χρονικά χειμώνας που χτύπησε τα χωριά μας είχε σαν αποτέλεσμα τις πολλαπλές ζημιές στα σπίτια και όχι μόνο. Στον Αετό τα υδραγωγεία και ειδικά εκείνο του...ποτιστή χάλασαν. Λίγο νεράκι φέρνουν τα  αρματολιάτικα. Η υπεύθυνη εταιρεία που μας παίρνει το 62αρι  κωφεύει στις κλήσεις μας. Ο Γιώργος Χονδρός, ο πρόεδρος της τ. κ. πήγε αλλά τι να κάνει με 50 πόντους χιόνι; Είναι καιρός να φωνάξουμε!!!
΄Πότε θα ..ρθει μια  άνοιξη να ανθίσουν τα λουλούδια!...΄

 

Δείτε πιο κάτω video από το χορό του Συλλόγου στην Αθήνα. Το Video αποτελείται από μικρά κομμάτια που τράβηξε ο Νίκος Καρανάσιος και τα ενοποιήσαμε.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά την πρώην γραμματέα και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου μας για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια της προς τα μέλη του παρόντος Δ.Σ.
Η παρουσία και το ενδιαφέρον της Βίβιαν είναι φανερά. Μετείχε ενεργά και με ενθουσιασμό  από τη πρώτη στιγμή που αναδιοργανώθηκε ο Σύλλογος σε όλα τα Δ.Σ.  Ο φόρτος με τα μαθήματα της στο Πανεπιστήμιο δεν της επέτρεψαν να είναι μέλος και του παρόντος  Συμβουλίου, παρ’ όλα αυτά  εξακολουθεί να είναι κοντά στο Σύλλογο με τις ιδέες της  και τη βοήθειά της, όποτε χρειαστεί.
Αποτελεί σίγουρα ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους του χωριού μας ώστε να ασχοληθούν με τα κοινά.
Ευχαριστούμε την ίδια καθώς και την οικογένεια Κουτσογιάννη που είναι μια από τις  ‘κολόνες’ του Συλλόγου μας.


 

}Το Σάββατο βράδυ στην ταβέρνα ‘Ο Κορομηλάς’, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα  ‘παίχτηκε’ η δεύτερη παράσταση των εκδηλώσεων του Συλλόγου μας, κλείνοντας έτσι τις χειμωνιάτικες χοροεσπερίδες με σχετική  επιτυχία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το οικονομικό μαρτύριο των Ελλήνων αυτή την εποχή.
Ωστόσο έχουμε να παρατηρήσουμε κάτι το ανησυχητικό. Οι χωριανοί μας φέτος όπως και πέρυσι δεν ξεπέρασαν τους …40 !! Οι υπόλοιποι (από τους 80) ήσαν φίλοι μας. Αλλά και πέρυσι συνέβει το ίδιο. Από τους 120, οι 50 ήταν Αετιώτες. Το ΔΣ του Συλλόγου δεν σκέφτεται κάτι αναφέροντας αυτό. Σίγουρα η κρίση είναι μεγάλη. Και η τιμή της πρόσκλησης, το 30αρι φαντάζει 300κοσάρι!!

Όμως το πνεύμα της συλλογικότητας καταδεικνύει πως στα δύσκολα έχουμε καθήκον  να είμαστε μαζί, αν θέλουμε να πιστεύουμε στο έργο που αναλάβαμε. Ένα έργο που δεν είναι ανάγκη να γίνεται όταν έχουμε περίσσευμα αλλά και όταν δυσκολευόμαστε. Η δύναμή μας θα φανεί στα δύσκολα και όταν συμμετέχουμε όλοι και όχι μερικοί. Αλλιώς το παιχνίδι θα το χάσουμε σίγουρα.
Στα δικά μας τώρα. Λίγος κόσμος, μεγάλο γλέντι. Πολλά και καλά δώρα, ελάχιστες εισπράξεις. Ευτυχώς κάποιοι από μας συνδράμαμε με προσφορές  και βγήκαμε νικητές. Το  οικονομικό αποτέλεσμα είναι κερδοφόρο (ποτέ δεν είχαμε ζημιά) και ο σκοπός για το έργο πάει καλά.
Ευχαριστούμε όσους ήρθαν Αετιώτες και φίλοι μας και κυρίως  την παρέα του Γρηγόρη Μπαταβάνη, το Στέλιο που ήρθε από μακριά, τον Τάκη Τσάκαλο με την οικογένεια του, την παρέα του Λάκη, του Χρήστου Καρανάσιου, που πάντα είναι παρόντες και με αυτούς ξεκινάμε.
Οι δύο χοροεσπερίδες είχαν: 100 άτομα στα Τρίκαλα και 80 στην Αθήνα. Το  χωριό μας περπατάει στα δύσκολα και πάει μπροστά όταν άλλοι Σύλλογοι ούτε που τολμήσανε. Ευχαριστούμε το συγκρότημα του Τάκη Τσάκαλου και του Γρηγόρη Χατζηλυμπέρη που με τα όμορφα Σαρακατσάνικα, βλάχικα, στεριανά τραγούδια δημιούργησαν μια από τις καλύτερες βραδιές του Συλλόγου μας.
Το καλοκαίρι όλοι στο χωριό. Όσο δύσκολα και να ΄νε τα πράγματα να δηλώσουμε ‘ζωντανοί’ και ενωμένοι. Έχουμε πολλά να κάνουμε. Εκλογές για νέο ΔΣ, ποδόσφαιρο, αθλητισμό στίβου στο νέο καμάρι του Συλλόγου, το γήπεδο. Θα ΄χουμε γλέντια περίσσεια  με  φίλους και Αετιώτες.
Καλό καλοκαίρι, αντάμωση στον Αετό μας. 

Αυτό είναι ένα βίντεο με τρικαλινούς στο L.A. στην Αμερική, όπου είναι καλεσμένοι και συμμετέχουν σε ένα φεστιβάλ παραδοσ. χορών. Δείτε σχετικά εδώ: http://www.yourfdf.org/fdf_2012.html.

Είναι στην περιοχή του Hollywood και με φόντο την γνωστή ταμπέλα παίζουν την καραγκούνα αλά hollywood style. Tα παιδιά που παίζουν είναι οι Γιάννης Σούλτης, Γιώργος Κολτσίδας, Μίλτος Κρανιάς, Αχιλλέας Χαχάμης.

 
Σελίδα 44 από 52