ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Σκίτσο:Παντελής Τσάκαλος

Η φετινή έξοδος των Αθηναίων στην επαρχία για το ΠΑΣΧΑ βγήκε ξινή για τούς περισσότερους. Η συνεχής βροχή ήταν τέτοιο φαινόμενο φέτος, που σε πολλές περιπτώσεις όπως  στα δικά μας τα χωριά ήταν να αναφωνείς,  Νισάφι πια.

 

Η Μάνα γη της ΛΟΓΓΑΣ,  (το ψωμοτόπι τού ΑΕΤΟΥ)  μας καλεί ξανά να την υπερασπιστούμε. Στις 25 Απρίλη στο τριμελές  Πλημμελειοδικείο  Τρικάλων θα επαναληφθεί η δίκη για την περιβαλλοντική μόλυνση της  ΛΟΓΓΑΣ  και του ποταμού ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, μετά την έφεση πού άσκησαν οι καταδικασθέντες πρωτόδικα, εκπρόσωποι της εταιρείας ΜΗΧΑΝΙΚΗ .

 

Μέσα σε ένα μήνα οι Παχτουριώτες έκαναν τόσα πολλά που πρέπει να νοιώθουν ικανοποίηση. Στις 7 του τρέχοντος μήνα έγινε στο κλειστό θέατρο Ηλιούπολης η εκδήλωση ''Η ιστορία γράφεται με μνήμες'' από το νέο Δ.Σ. της αδελφότητας. Ο αγαπητός Πρόεδρος της αδελφότητας Κώστας Βασιλάρας και η γραμματέας Λίλα Οικονόμου και τα άλλα παιδιά του νεανικού σχήματος έδωσαν ένα θαρραλέο παρόν υποκλινόμενοι ταυτόχρονα στο μεγάλο παρελθόν! Ο Σύλλογός τους πέρασε δοκιμασίες. Τώρα τα παιδιά αυτά μαζί και με τις δικές μας ευχές, πήραν απόφαση να πάνε το Σύλλογό τους μπροστά αδελφωμένοι με όλους αλλά και με τους άλλους Συλλόγους.

 

Οπως διαβάσαμε στο dovroi.gr  χαρμόσυνα νέα είχαμε για το χωριό μας.

 

008

Η ενημερωτική συζήτηση που οργάνωσε ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αετού-Παχτουρίου Γιώργος Χονδρός, με θέμα την θέση των φορέων της περιοχής απέναντι στα σχέδια για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά μας, έλαβε μέρος την Κυριακή το πρωί που μας πέρασε.

 

Την Κυριακή 8 Απριλίου και ώρα 11 π.μ. στο αναψυκτήριο  του άλσους της Ηλιούπολης δίπλα στο ανοιχτό θέατρο ο Πρόεδρος της τοπικής μας κοινότητας καλεί τους χωριανούς από τα δυο χωριά Αετό και Παχτούρι  για μια πολύ σοβαρή συζήτηση:

‘Θέλουμε την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα βουνά μας;’

Ήδη έχει τεθεί ζήτημα εγκατάστασης από εταιρεία ελβετικών συμφερόντων στη Νεράιδα, Μεσοχώρα και Παχτούρι.

Θα παρευρεθούν: ο Δήμαρχος Κ. Κουφογάζος και οι Αντιδήμαρχοι κκ. Πλαβός Α. & Τόλιας Ν.

Καλούνται οι χωριανοί να πούνε τις απόψεις τους.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας

Χονδρός Γεώργιος
 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους τους  Αετιώτες αλλά και όλους τους συμπατριώτες μας
Καλή Ανάσταση με υγεία και ..υπομονή.

Για  το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Παντ. Τσάκαλος

 

Η συμβολή του Προέδρου της τοπικής μας κοινότητας Γιώργου Χονδρού είναι αποτελεσματική. Ο Γιώργος κατάφερε ώστε ο δήμαρχός μας κος Κουφογάζος να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε με τον κεραυνό που χτύπησε την εκκλησία του χωριού μας. Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν όπως επίσης και ο κοινοτικός φωτισμός. Κι όλα αυτά από τον φιλότιμο ηλεκτρολόγο Βασίλη Χονδρό έναν εξαίρετο άνθρωπο από την Κορυφή. Μπράβο Γιώργο, μπράβο Παναγιώτη Γούλα που μαθαίνουμε πως είσαι από κοντά και βοηθάς. Έτσι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για το καλό του χωριού μας.
Μετά από αυτά τα καλά νέα ο έρανος που προαναγγείλαμε ακυρώνεται...

 

Έφυγε προχθές από τη ζωή ένας πολύ καλός φίλος, ο Δημήτρης Κωστίκας πατέρας του Βαγγέλη Κωστίκα  (συζύγου της αετιώτισσας Τασούλας Μπανταβάνη). Ήταν πολύ αγαπητός και ήρεμος άνθρωπος βλάχικης καταγωγής, από το Ματσούκι των Τζουμέρκων. Τον είχα ζωγραφίσει πριν χρόνια στα Ματσουκέικα όπου διέμενε  τα Χριστούγεννα βράζοντας τις ‘καζανιές’. Ο Δημ. Κωστίκας ‘έφυγε’ σε ηλικία 85 ετών. Εκφράζουμε στην οικογένεια του τα βαθιά μας συλλυπητήρια.

Παντ. Τσάκαλος

Πρόεδρος του Συλλόγου

 

Το ΔΣ του Συλλόγου μας εκφράζει  τα βαθιά  συλλυπητήρια του στον συμπατριώτη και φίλο απο το Παχτούρι, νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της αδελφότητας  Παχτουριωτών  Κώστα Βασιλάρα  καθώς και στην οικογένεια του, για την απώλεια της μητέρας του Αθανασίας, η οποία έφυγε σήμερα το πρωί σε ηλικία 83 ετών. 

 

Φεύγουν τόσο γρήγορα απο κοντά μας τώρα τελευταία πολλά αγαπημένα πρόσωπα για το αιώνιο ταξίδι. Σήμερα το πρωί μας αποχαιρέτησε η συμπατριώτισα μας απο το Παχτούρι   Ανδρονίκη Κων/νου Μπόλλη  κόρη του Ηλία Λύτρα, σε ηλικία 86 ετών. Είχα χρόνια να τη δώ απο κοντά, όμως μου άφησε μια πολύ γλυκιά ανάμνηση η ήρεμη, αθόρυβη, σοφή παρουσία της. Σύζυγος του επι χρόνια Γραμματέα  και μετέπειτα Προέδρου της κοινότητας Παχτουρίου, Κωνσταντίνου Μπόλλη, υποδειγματική μητέρα του Ηλία, του Χρήστου, του Παναγιώτη, του Κώστα και της Ευαγγελίας. Ας είναι αιωνία η μνήμη της. Θερμά συλληπητήρια στους οικείους της.

Εκ μέρους του Συλλόγου μας η γραμματέας Τσακάλου  Γ. Ελένη .

 
Σελίδα 44 από 54