ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Το Σάββατο 18 Φλεβάρη  το βράδυ και ώρα 9.00 υπενθυμίζουμε στους συμπατριώτες μας ότι ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει την χοροεσπερίδα της αποκριάς στην Αθήνα. Το συγκρότημα της δημοτικής μας παράδοσης του Δημήτρη Τσάκαλου και του Γρηγόρη Χατζηλυμπέρη θα μας συντροφεύσει για ένα δυνατό γλέντι ενάντια στην καταπίεση του καιρού μας.
Σε αυτή τη συνάντηση δεν θέλουμε να λείψει κανένας. Γνωρίζουμε τις τρομακτικές οικονομικές δυσκολίες ωστόσο πρέπει να δείξουμε  προς κάθε κατεύθυνση ότι  δεν πτοούμαστε και είμαστε παρόντες όπως έγινε και στις 28 του Γενάρη στα Τρίκαλα.
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 30 ευρώ μαζί με τα ποτά και τα αναψυκτικά. Ο χορός  θα γίνει στην παραδοσιακή ταβέρνα ‘Ο Κορομηλάς’  στην Αγία Παρασκευή  τηλ. 210-6510496 και  διεύθυνση Ελευθ. Βενιζέλου 72. Υπάρχει και μπόλικος χώρος για στάθμευση αυτοκινήτου.

Το Δ.Σ.

Για να δείτε χάρτη με την Ταβέρνα πατείστε εδώ

 

Δείτε παρακάτω το δεύτερο μέρος από το video του χορού του Συλλόγου στα Τρίκαλα, όπως μας το έστειλε ο Ηλίας Κουτσογιάννης.

 

Ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες και κύρια από τους Παχτουριώτες για την λανθασμένη διατύπωση της είδησης περί εκλογών της αδελφότητας Παχτουρίου. Η ενημέρωση που κάνει η αδελφότητα είναι σαφής και αναφέρει ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν τις ορίσει η νέα Γενική  Συνέλευση και όχι δυο εβδομάδες από τη Γ.Σ. της 29/01/2012. Παραθέτουμε το ίδιο το κείμενο της ενημέρωσης από την αδελφότητα προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.
¨Ο Πρόεδρος δέχτηκε τη μικρή αναβολή και τους ζήτησε να ορίσουν νέα Γενική Συνέλευση, από την οποία θα προκύψει Εφορευτική Επιτροπή και η οποία επιτροπή θα προκηρύξει αρχαιρεσίες το αργότερο σε 2 εβδομάδες από την Γ.Σ., για την εκλογή νέου Δ.Σ. όπως ορίζει το καταστατικό του συλλόγου¨

 

Από μέρους του πατέρα μου, των αδελφών μου και των οικογενειών μας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους παρέστησαν στην νεκρώσιμη ακολουθία της μητέρας μου Παρασκευής Μπαταβάνη. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και όλους όσους επικοινώνησαν μαζί μας για να μας εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από όλους όσους δεν μπορέσαμε να ειδοποιήσουμε για το χαμό της μητέρας μου, αλλά το σύντομο της κηδείας, ο πόνος του πατέρα μου και οι κακές καιρικές συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να συγκεντρωθούμε όσο θα έπρεπε.
Η παρουσία τόσων ανθρώπων, πολλούς από τους οποίους είχα να δω από την παιδική μου ηλικία, καταδεικνύει τη σημαντικότητα της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Πόσο πρέπει να διατηρήσουμε την επαφή με τους δικούς μας ανθρώπους, συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις, κοινωνικές και άλλες που φέρνουν τους ανθρώπους αυτής της μικρής κοινωνίας του χωριού μας πιο κοντά.
Σας ευχαριστούμε θερμά.
Θωμάς Ι. Μπαταβάνης

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αλλά και όλοι οι συγχωριανοί μας και κυρίως όσοι βρέθηκαν στην χοροεσπερίδα μας στα Τρίκαλα στις 28 Γενάρη, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον χορευτικό όμιλο Τρικάλων και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο Παναγιώτη Μάνο για την όμορφη παράσταση του δημοτικού μας τραγουδιού που μας προσέφεραν ανιδιοτελώς την βραδιά εκείνη. Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι και οι παρόντες αλλά και όσοι την παρακολούθησαν από τα video.
Ευχαριστούμε επίσης και τον οπερατέρ του trikalaola κο Νίκο Σαλέπη που για μια ακόμη φορά μας τίμησε με την δουλειά του και πρόβαλε την εκδήλωση στην τηλεόραση. Για τον συγχωριανό μας Ηλία Κουτσογιαννη με τη μεσολάβηση του οποίου παρέστη το χορευτικό, δεν έχουμε λόγια να τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του στο χωριό δια μέσου του Συλλόγου.
Στην συνέχεια παραθέτουμε τα ονόματα των ανδρών και γυναικών του χορευτικού που μας τίμησαν εκείνο το βράδυ. Ελπίζουμε σε νέα συνεργασία μαζί τους το καλοκαίρι εφ’ όσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Το Δ.Σ.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΟΡΕΥΤΩΝ
1.Πλαστήρας Παναγιώτης
2.Σιάζος Σωτήρης
3.Ζιώγας Ηλίας
4.Αργυρόπουλος Κώστας
5.Καραμίχας Γιάννης
6.Γιαννακάκου Μαίρη
7.Βαλασσά Ελένη
8.Ντρέσσερ Ντιάνα
9.Παπακώστα Μαρία
10.Χουχουρέλου Χρυσούλα

Υπεύθυνος: Μάνος Παναγιώτης

9


 

Αυτές τις  μέρες που όλη η Ελλάδα  βρίσκεται στο έλεος του χιονιά, όλοι οι Αετιώτες ζητούν να μάθουν τι γίνεται στον Αετό. Η ειδησεογραφία της ιστοσελίδας μας είναι τόσο πυκνή που ο Θωμάς δεν...προλαβαίνει τα ανεβάσματα.
Από την ανταποκρίτρια  μας στον Αετό ... Αγγέλλω, μαθαίνουμε την πλήρη αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα. Το χιόνι τη Δευτέρα έφτασε τα 60 εκατοστά και προχθές τα 70. Ο Βαγγέλης με το μηχάνημα ξεχιόνισε μέχρι το γήπεδο. Ο νέος χιονιάς αναμένεται να...αφιχθεί μεθαύριο!!! 
Κουράγιο χειμωνιάτες!

 
Δε06 Φεβ
Αντίο
PDF Εκτύπωση E-mail

Το Σάββατο 4 του Φλεβάρη έφυγε από τη ζωή μια καλοσυνάτη και ευγενέστατη συγχωριανή μας η Παρασκευή (Λούλα) Μπαταβάνη, η γυναίκα του επίσης αγαπητού μπάρμπα Γιάννη Μπαταβάνη ή αλλιώς ‘του φίλου μου’. Επικήδειο λόγο δεν έχω ξαναγράψει ούτε όταν πέθανε ο πατέρας μου.
Όμως το Σάββατο συνειδητοποίησα ότι το χωριό στο πέρασμα του χρόνου γίνεται φτωχότερο από ανθρώπους ανιδιοτελείς γεμάτους καλοσύνη και το βασικότερο με αγάπη για όλους τους συγχωριανούς και πιο πολύ τους νεώτερους. Κάτι σκίρτησε μέσα μου και θέλησα να πω αυτά τα λίγα λόγια από την καρδιά μου.
Καλό ταξίδι αγαπητή μας Λούλα.
Παναγιώτης Δημ. Γούλας

 

Σε μια συγκέντρωση περίπου 80 Παχτουριωτών έγινε η Γενική Συνέλευση της αδελφότητας του ιστορικού Συλλόγου του Παχτουρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αδελφότητας παραιτήθηκε το υπάρχον Δ.Σ. και εντός δύο εβδομάδων (από τις 29 / 1/ 2012) που έγινε η συνέλευση, θα γίνουν εκλογές. Από τη πλευρά του Συλλόγου μας ευχόμαστε ο ιστορικός Σύλλογος του Παχτουρίου να πάει μπροστά.
Το  Δ.Σ.

 

Η θεία Λούλα ‘έφυγε. Σε ηλικία 76 ετών η Παρασκευή (Λούλα) Μπαταβάνη σύζυγος του μπάρμπα Γιάννη Μπαταβάνη, αετιώτισσα από το γένος Θωμά Τσάκαλου (Μπαλαγιώργου), έφυγε από τη ζωή χθές Σάββατο, 4 Φλεβάρη, το πρωί στα Τρίκαλα όπου έγινε την ίδια μέρα και η νεκρώσιμη ακολουθία. Η θεία μας έφυγε μια μέρα που το τοπίο στα Τρίκαλα σκεπαζόταν από  ένα κάτασπρο πέπλο χιονιού από τον βαρύ χειμώνα. Με το θείο Γιάννη απέκτησε τρεις γιούς, τον Γιώργο, τον Βαγγέλη και τον Θωμά που και οι τρεις υπηρέτησαν το Σύλλογό μας στα προηγούμενα Δ.Σ.
Θερμή αετιώτισσα, η θεία Λούλα διακρίνονταν για την σεμνότητα και την ηθική της αυστηρότητα. Πάντα μας συμβούλευε με το αυστηρό της βλέμμα, που πίσω από αυτό κρύβονταν  αλλά και προδίδονταν η απέραντη αγάπη. Με το θείο Γιάννη αποτελούσαν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του χωριού μας. Φανατική οπαδός της εφημερίδας του Συλλόγου μας, τη διάβαζε πολλές φορές και καμάρωνε. Τα απογέματα εκεί στο μπαλκόνι της σιγοτραγουδούσε τα ωραιότερα τραγούδια μαζί με τον μπάρμπα Γιάννη. Τα τελευταία δέκα χρόνια συγκατοικούσα μαζί της και είδα από κοντά  πόσο μ’ αγαπούσε αλλά και πόσο η θεία ήταν βαθύπλουτη συναισθηματικά κάτι που το λαμβάναμε και εμείς. Θαρρώ πως τέτοιες γυναίκες κράτησαν ακέραιο το χωριό μας και όσο αυτές θα ‘φεύγουν’ η ορφάνια μας θα μεγαλώνει.
Καλό ταξίδι θεία. Πάντα θα σε θυμούμαστε.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ   Γ.   ΤΣΑΚΑΛΟΣ

 
Κυ05 Φεβ
Εις μνήμην
PDF Εκτύπωση E-mail

Στη μνήμη της θείας μου Λούλας Μπαταβάνη προσφέρω αντί στεφάνου πενήντα ευρώ στο Σύλλογο του χωριού μας.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗ-ΤΣΑΚΑΛΟΥ

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν στο βαρύ μας πένθος για το θάνατο του πολυαγαπημένου μας  συζύγου, πατέρα και παππού

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜ. ΚΟΥΤΡΑ
Η σύζυγος Παναγιώτα, τα παιδιά, τα εγγόνια

 
Σελίδα 45 από 52