ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Θέλουμε να πληροφορήσουμε για να μη γίνει παρεξήγηση τους συμπατριώτες μας, ότι στο ευχετήριο του Προέδρου  Γιώργου Χονδρού για τις γιορτές από την ιστοσελίδα μας, έγινε λάθος από εμάς στην αναγραφή του ως Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Πύλης. Ελπίζουμε η ...αναβάθμιση αυτή να μην προκάλεσε προβλήματα στο Γιώργο, από τον οποίο ζητάμε συγνώμη. Το σωστό σύμφωνα με τον καλλικράτειο διοικητικό μηχανισμό είναι: ‘ Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  Παχτουρίου της Δημοτικής Eνότητας Νεράιδας  του  Δήμου  Πύλης Τρικάλων Θεσσαλίας.’ και που μέσα σε όλον  αυτόν τον σιδηρόδρομο υπάγεται και το χωρίον ή κατ’ άλλους συνοικισμός Αετός. Τα λάθη τα κάνουμε γιατί δουλεύουμε  παράγοντας έργο και κατά καμία έννοια εσκεμμένα.

Με την ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους αυτούς που μας διαβάζουν πολύ προσεκτικά, σύμφωνα με το πνεύμα των Χριστουγέννων

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με ΑΓΑΠΗ και ΥΓΕΙΑ

Παντελής Τσάκαλος
Πρόεδρος Του Συλλόγου
 

Χιονίζει  ασταμάτητα αυτή την ώρα (Τετάρτη απόγευμα) στον Αετό. Κρίμα που δεν είμαστε όλοι εκεί. Ελπίζουμε το χιόνι να να μας τιμήσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Όσοι μπορείτε έστω και για λίγες ημέρες να ανεβείτε στο χωριό. Η Πόπη παίρνει φωτογραφίες  με το ....κινητό  της!!!  Η καστανιά στολίστηκε με φώτα και λαμπάκια !! Λίγοι είναι αυτή τη στιγμή οι τυχεροί που απολαμβάνουν το χωριό. Όπως μαθαίνουμε και τα άλλα χωριά ντύθηκαν τα γιορτινά τους και περιμένουν τους ... Αθηναίους !!!

Οι δυσκολίες ας μη μας τρομάζουν.

 

Από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας  Παχτουρίου της Δημοτικής Ενότητας Νεράιδας  του  Δήμου  Πύλης, Χονδρό Γεώργιο λάβαμε το παρακάτω ευχετήριο:

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους συγχωριανούς μου από τον Αετό και το Παχτούρι, τους οποίους  έχω την τιμή να εκπροσωπώ στο Δήμο Πύλης,  Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παχτουρίου της Δημοτικής Ενότητας Νεράιδας  του  Δήμου  Πύλης Τρικάλων Θεσσαλίας

Χονδρός Γεώργιος

 

Πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών στην Αθήνα ένας πολύ συμπαθής συμπατριώτης μας από το Παχτούρι ο Νίκος Δ. Κούτρας. Όπως μάθαμε, κηδεύτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, σήμερα. Τον Νίκο τον γνώρισα μικρό παιδί όταν ήρθα στην Αθήνα. Παντρεύτηκε την Αετιώτισσα Παναγιώτα Δ. Τσάκαλου αδερφή του Ηλία Τσάκαλου (Κουρδομπούλα). Ήταν ένας πολύ καλός και ήρεμος άνθρωπος. Ο σύλλογος μας και το χωριό, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι  φίλε Νίκο.
Παντ. Τσάκαλος
Πρόεδρος του Συλλόγου

 

Υποσχεθήκαμε έστω και  χειμωνιάτικα να παρουσιάσουμε την εξέλιξη τού δύσκολου όπως εξελίχθηκε, αλλά πραγματικά μεγαλεπήβολου έργου του ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ.

 

Ανακοινώσαμε πριν μέρες την προσφορά της οικογένειας του αείμνηστου Λεων. Καρανασιου των 1000 ευρώ. για να καλυφθούν τα έξοδα για τα υλικά της περίφραξης του γηπέδου. Σημαντική είναι και η βοήθεια από τον Δημήτριο Ν. Καρανάσιο που δάνεισε στο Σύλλογο 1000 ευρώ και η προσφορά 500 ευρώ από τον πρόεδρο του συλλόγου προς αυτό το σκοπό. Περιμένουμε την ευγενή παρουσία όλων των χωριανών στους χορούς του συλλόγου ώστε να μπούμε πλέον στη τελική ευθεία .... αποπληρωμής του θαυμάσιου αυτού έργου του συλλόγου μας.

 

Παίρνοντας αφορμή από μια φράση που διάβασα την οποία και μεταφέρω απομονωμένη απλώς ως αφορμή και όχι ως σχόλιο επί του σχολίου το οποίο την περιείχε

 

Οι εργασίες συνεχίζονται στο ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ. Ο Βάιος κάνει  καλή δουλειά και σε λίγες μέρες η ΤΕΣΣΑΡΩΝ μέτρων περίφραξη θα είναι έτοιμη. Ο Βαγγέλης Χονδρός με το μηχάνημα τού Δήμου έβγαλε τις πέτρες από τον αγωνιστικό χώρο. Θετική είναι και η μέριμνα και το ενδιαφέρον από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου ΧΟΝΔΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟ και τον αντιπρόεδρο τού  Συλλόγου μας ΠΑΝ. ΓΟΥΛΑ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου ΠΑΝΤ. ΤΣΑΚΑΛΟΣ θα ανέβει αυτές τις μέρες στο ΓΗΠΕΔΟ. Σύντομα θα έχουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό όπως και video από το θαυμάσιο αυτό έργο του Συλλόγου. Θα μεταφέρουμε τα ενθουσιώδη λόγια τού ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΟΝΔΡΟΥ: ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ!!

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ..ΠΟΤΕ !!!

 

Για την ένοπλη ληστεία που έγινε προχθές στην ΔΟΥ Αργυρούπολης όπου εργάζεται ο συγχωριανός μας Τάκης Τσάκαλος, εκφράζουμε την λύπη μας για
το συμβάν  και τη συμπαράστασή μας στον Τάκη και τους συναδέλφους του.

 

Στις 30/11/2011 έγινε παρουσία του Δημάρχου η δέκατη έβδομη τακτική συνεδρίαση του Δήμου Πύλης. Στο έβδομο κατά σειρά θέμα ‘Περί πρόσκλησης επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για έλεγχο των πρώην δήμων’ σχεδόν κατά απόλυτη πλειοψηφία οι παρόντες σύμβουλοι ούτε που θέλανε τον έλεγχο. Δηλαδή αν θέλουμε να μάθουμε τι έγινε επί Καποδίστρια στην Κοινότητα Νεράιδας που πήγαν τα τόσα εκατομμύρια κ.λ.π .... καλή μας νύχτα. Δεν πιστεύουμε πως θα μείνει εκεί ένα τόσο σοβαρό θέμα. Κάποιοι θα ευαισθητοποιηθούν.

 

Μετά από επίσκεψη πού κάναμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας επισκεφθήκαμε και το ΠΑΧΤΟΥΡΙ. Κάποιοι προφανώς βάλανε φωτιά  για να κάψουν τα πολλά ξερά πλατανόφυλλα στο ρέμα δίπλα στα σκουπίδια. Πράγματι η φωτιά επεκτάθηκε στο βραχώδες τμήμα τού βουνού προς την πλευρά τής Αγίας Σοφίας. Συνολικά κάηκε τμήμα δάσους περίπου 15 στρεμμάτων. ΟΓΔΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΧΤΟΥΡΙ. Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΦΩΤΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ ΘΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ  ΦΡΙΚΗ!!!! TO ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ. Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ... ΑΔΥΝΑΤΗ.

 
Σελίδα 48 από 52