ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

vrahos_3

Ο πανέμορφος αυτός βράχος που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες έχει διάμετρο πέντε μέτρα και ύψος πάνω από τριάμιση μέτρα.

 

 koutsiabasakos_nauplio

Το βραβευμένο ντοκυμαντέρ   του συμπατριώτη μας από το Αρματωλικό Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, ο γνωστός ''Μανάβης'' έκανε το πέρασμά του και από το Ναύπλιο.  

      Η προβολή του  έγινε την Κυριακή 21 Φλεβάρη 2016 στην ιστορική αίθουσα του «βουλευτικού», την πρώτη βουλή των Ελλήνων και στο χώρο όπου έγινε η γνωστή δίκη του αρχηγού της ελληνικής επανάστασης Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Ναυπλίου, το τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το σύλλογο Θεσσαλών Αργολίδας και το σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας. Ήταν μια ιδέα του συγχωριανού μας, μόνιμου κάτοικου Ναυπλίου, Στέλιου Καρανάσιου του οποίου οι προσπάθειες  για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης ευοδώθηκαν.

 

periklis1

Ο συγχωριανός μας Περικλής Γ. Τσάκαλος από το μακρυνό Βανκούβερ του Καναδά, έστειλε πριν πολύ καιρό μία επιστολή στην εφημερίδα "Καθημερινή", η οποία δημοσιεύθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες, στη 1 Απριλίου 2016. Μπορείτε να μπείτε εδώ και να δείτε την επιστολή όπως την δημοσιεύσαμε κι εμείς στην ενότητα "Επιστολές - Άρθρα" ή να την διαβάσετε εδώ από την ηλεκτρονική σελίδα της "Καθημερινής".


 

PlateiaSxoleiou

Θέλω πρώτον ως νυν μέλος του Δ/Σ του Συλλόγου και δεύτερον ως πρώην πρόεδρος επίσης του συλλόγου, να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, έναν ευγενέστατο άνθρωπο λάτρη του χωριού μας, σύζυγο της επίσης λάτρισσας του χωριού μας Σταυρούλας Σιαναβέλη.

 

karta_Xorou_Athina16

Αυτή την Κυριακή 6 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι, περιμένουμε τους χωριανούς και φίλους του Συλλόγου μας στον ετήσιο χορό που θα πραγματοποιηθεί  στο κέντρο "Παλιά Μαρκίζα", στην πλατεία Βαρνάβα(Εμπεδοκλέους & Πρόκλου 41),  στο Παγκράτι(τηλ. 210 7511888).

 

periklis_foto

Στην ενότητα "Επιστολές-Άρθρα(Επώνυμα)" μπορείτε να διαβάσετε μία  επιστολή που λάβαμε από τον συγχωριανό μας Περικλή Γ. Τσάκαλο, από το Βανκούβερ του Καναδά. Μπορείτε κι απευθείας να διαβάσετε την επιστολή πατώντας εδώ.

 

Xoros_Athina16_Markiza

Σ' ένα πασίγνωστο κέντρο διασκέδασης με ποιοτικό φαγητό και γνήσιο ελληνικό τραγούδι, με τη μεγάλη ντίβα του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού(το αγαπημένο παιδί του Τσιτσάνη) τη Χαρούλα Λαμπράκη, θα έχουμε την τύχη την Κυριακή 6 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι να περάσουμε φίνα κι ωραία όλοι εμείς οι Αετιώτες και οι πιστοί φίλοι μας.

 

HLIAS_TSAKALOS

Το ετήσιο μνημόσυνο του αγαπημένου μας Ηλία Δημ. Τσακάλου θα τελεσθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στον Ιερό Ναό Παναγίας Θεοτόκου στον Αετό Τρικάλων.

Η οικογένειά του


 

Laxnos_Grigoris

Ο μεγάλος τυχερός της φετινής Λαχειοφόρου αγοράς του Συλλόγου είναι ο αγαπητός μας συγχωριανός Γρηγόρης Μπανταβάνης. Ο Σύλλογος επικοινώνησε με τον Γρηγόρη κι αφού επιβεβαιώθηκε πως αυτός ήταν ο κάτοχος του λαχνού με αριθμό 808 κανονίστηκε  αυτές τις μέρες να γίνει και η παράδοση του μεγάλου δώρου, της τηλεόρασης Panasonic 40 ιντσών.

 

1881ntokoumenta

Όπως υποσχεθήκαμε, δημοσιεύουμε τα ιστορικής σημασίας για τα χωριά μας αντίγραφα(φωτογραφικά) του αναθεωρημένου εκλογικού καταλόγου του 1882(τυπωμένος τον Μάρτιο του 1883) των χωριών Μεσοχώρα, Παχτούρι, Αρματολικό και Λαφίνα, τα οποία μας  προσκόμισε ο εκ Φιλύρας Τρικάλων καταγόμενος φίλος Θανάσης Μπρέντας, αναζητώντας ...τις -μάλλον- Γαρδικιώτικες ρίζες του.

 

KALH_XRONIA

Ο πρόεδρος  και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αετού εύχονται σε όλους τους Αετιώτες αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο Καλή ΧρονιάΧρόνια ΠολλάΕυτυχισμένο και Υγιές το 2016.


 
Σελίδα 10 από 49