ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Aetos_Xoros15_1

Το νέο Δ.Σ του συλλόγου μας  με επικεφαλής τον νεαρό πρόεδρο Ηλία Ν. Τσάκαλο, μπήκε δυναμικά στις χειμωνιάτικες εκδηλώσεις, με έμπνευση και επιτυχία, ωστόσο το καλοκαίρι τέλειωσε την πρώτη περίοδο κάπως μουδιασμένα.

   Ο Ηλίας είναι νέος έχει μπροστά του να φτιάξει τη ζωή του και κάθε του προσπάθεια μικρή ή μεγάλη, όπως και του γραμματέα του συλλόγου Ηλία Κουτσογιάννη, αν μη τι άλλο, φιλότιμη κρίνεται και μη ζητάμε και πολλά.

   Όμως ο σύλλογος επειδή πέρασε στο παρελθόν ζημιογόνες για το χωριό εποχές, η αναγέννησή του το 2005 έδωσε δόξα και έργα κι αυτά πρέπει να συνεχιστούν με αγάπη απ όλους μας και χωρίς γκρίνιες. Αν θέλουμε φυσικά οι νεότεροι να στηρίξουμε το χωριό μας. Ο σύλλογος έχει προδιαγεγραμμένο έργο το οποίο αναφέρεται στο καταστατικό το οποίο όμως πρέπει να αναθεωρηθεί λόγω 35ετίας!!!

    Το καλοκαίρι ο πρόεδρος του συλλόγου έλειψε από τις εκδηλώσεις λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και δικαιολογείται απόλυτα. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι βοηθήσαμε ώστε ο χορός στις 11 Αυγούστου να βγει σε πέρας με επιτυχία. Όπως κάθε χρόνο δηλαδή. Έγινε λοιπόν ο χορός (θεσμός εδώ και 11 χρόνια), ωστόσο η κρίση με απόλυτο αποκορύφωμα της  το κλείσιμο των τραπεζών καλοκαιριάτικα, λιγόστεψε δικούς μας και φίλους. Η πίστη όμως όσων βοήθησαν και όσων ήρθαν στο γλέντι παρ’ όλο το κρύο της βραδιάς, έδειξε πως η νέα πλατεία του σχολείου πάντα θα μας περιμένει ντυμένη στα αρχοντικά της. Όλα ήταν όμορφα και η διασκέδαση κράτησε μέχρι το πρωί.

Aetos_Xoros15_2

   Η νέα ορχήστρα με επικεφαλής τον Χρήστο Λόζιο στο τραγούδι, τον Ηλία Τζερεμέ στο κλαρίνο, τον Βασίλη Πλακιά στο βιολί, τον Σούλη Γκιουλέκα στην κιθάρα, τον Αποστόλη Καψιώχα στα κρουστά και τον Αλέκο Αραπογιάννη στα πλήκτρα, αντικατέστησε τους προηγούμενους με περίσσια επιτυχία.

Δεν γίνεται, όπως  κάθε χρόνο, να μην αναφερθούμε στις κυρίες του χωριού μας, με προεξάρχουσα την Γιώτα Βακόλα(όλα τα χρόνια εκεί) και τις Γεωργία Αθ. Γλαβά, Παρασκευή Ι. Κουτσογιάννη, Αγγελική Γλαβά, Σταυρούλα Σιαναβέλη, Κατίνα Γλαβά, Παναγιώτα Κ. Χονδρού, Αναστασία Π. Τσιακοβή, Κατίνα Μπακαλάκη, Ελένη Π. Σιαναβέλη, Άννα Τσακάλου, Κατερίνα Ν. Τσακάλου, Δήμητρα Στ. Καρανάσιου και Νάντια Παρασκευοπούλου που πάντα βοηθούνε.

Από τους άνδρες, οι εκτός του συμβουλίου Σωτήρης Τσέκας, Φώτης Γκόγκος, Βαγγέλης Μπανταβάνης, Βασίλης Γ. Τσιακοβής, Βαγγέλης Βακόλας, Νίκος Χονδρός, Γιώργος Β. Τσιακοβής, Κώστας Βλάμης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Καυκιάς και όλη η ποδοσφαιρική ομάδα του Αετού προσέφεραν σε ό,τι χρειάστηκε για  την επιτυχία της εκδήλωσης και τους ευχαριστούμε.

Aetos_Xoros15_3

Το Δ.Σ. επίσης ευχαριστεί τους παρακάτω συγχωριανούς που στήριξαν τη λαχειοφόρο της βραδιάς με την προσφορά δώρων: Παντελής Τσάκαλος, Παναγιώτης Τσάκαλος, Κατερίνα Τρίγκα-Τσιακοβή, Δημήτρης Καρανάσιος, Βασίλης Τσιακοβής.

   Το ταμείο του συλλόγου ποτέ δεν ήταν μείον. Πάντα είχε μέσα στο  πουγκί του την οικονομική επιτυχία. Και πάντα για ένα στόχο: Έργα στο χωριό. Ακόμα μια χρονιά, άντε δύο και ξοφλάμε τις υποχρεώσεις μας προς μαστόρους και άλλους.

Βίντεο από την καλοκαιρινή χοροεσπερίδα του Συλλόγου Αετού στις 11-8-2015Tournoua_2015_1

Από το ένα έργο, της μεγάλης ανάπλασης στο άλλο. Στο Γήπεδο-Στάδιο. Όλα τα χωριά ήρθαν και φέτος  στο τουρνουά και έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο πλην Παχτουριωτών. Και αυτό για δεύτερη φορά. Δεν αξίζει ούτε το παραμικρό σχόλιο... Ο Αετός πήγε πάλι φέτος στα ημιτελικά και έχασε από τη Νεράιδα με 3-0.

Tournoua_2015_2

Ο τελικός έγινε όπως κάθε χρόνο, στο υπέροχο αυτό γήπεδο όπου τον παρακολούθησαν πάνω από 450 φίλαθλοι. Συνολικά στους αγώνες στο γήπεδο αυτό ήρθανε απ’ όλα τα χωριά περίπου 2000 φίλαθλοι. Πάντως εντύπωση μας έκανε γιατί δεν δέχτηκαν οι διοργανωτές την συμμετοχή της Νέας Πεύκης. Δεν γνωρίζουμε το μέλλον αυτού του τουρνουά το οποίο με επιτυχία ξεκίνησε ο Νίκος Κατσαρός ...από το Παχτούρι.


Βίντεο από αγώνες της προκριματικής φάσης του ποδοσφ. τουρνουά 2015

     Το γήπεδό μας ωστόσο φτιάχτηκε εξ ολοκλήρου από Αετιώτικα χέρια και με μικρή βοήθεια από την πολιτεία. Φτιάχτηκε να αθλούνται  φίλες και φίλοι και από άλλα χωριά που δεν έχουν τέτοιους χώρους. Του χρόνου θα δώσουμε προσοχή σε αγώνες στίβου σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους, ως επίσης και ποδόσφαιρο για μπέμπηδες !!!Βίντεο από τον τελικό Νεράιδα-Μεσοχώρα  του ποδοσφ. τουρνουά 2015


    Ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου καταπιάστηκε όλο το καλοκαίρι με διάφορα έργα προστασίας του γηπέδου, να βάζει γραμμές να φτιάχνει τοίχους αναψυκτήρια κλπ. Ο σύλλογος ευχαριστεί για μια ακόμη φορά τον Γιώργο Η. Τσάκαλο για το τσαρδάκι που έφτιαξε μαζί με τον θείο του Παντελή.

     Επίσης βοήθησαν  για διάφορες εργασίες στό γήπεδο ο Δημήτρης Τζούδας και ο πρόεδρος του συλλόγου Ηλίας Τσάκαλος ο οποίος επίσης με την βοήθεια της μητέρας του Κατερίνας έβαψαν τα κάγκελα στη μεγάλη πλατεία αλλά και τούς φανοστάτες της μικρής πλατείας.

     Στίς 12 Αυγούστου το μεσημέρι έγινε και η άτυπη  γενική συνέλευση του συλλόγου στη κεντρική πλατεία.

Syneleysi_2015

  Το Δ/Σ τού συλλόγου ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο κ. Μαράβα για την τάχιστη επανόρθωση των ζημιών του γηπέδου. Σ’ αυτό θέλουμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Τόλια και τον εκπρόσωπο της τοπικής μας κοινότητας Μπόλη Παναγιώτη. Ο Γιώτης ήταν δίπλα μας σ’ ό,τι του ζητήσαμε.

 

 Παντελής ΤσάκαλοςΤο φετινό πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής


Panigiri_2015_1

Με τη μικρότερη συμμετοχή από κάθε χρονιά γιορτάστηκε και φέτος η προστάτιδα του χωριού μας Αγία Παρασκευή. Γενικά το πανηγύρι και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, όπως και των άλλων χωριών, γίναν κάτω από πρωτόγνωρα άσχημες οικονομικές συγκυρίες, ελλέω κάπιταλ κοντρόλς. Δεν έχει ξαναγίνει νομίζω τις τελευταίες δεκαετίες ο κόσμος να παραθερίζει στα χωριά μας με τη δαμόκλειο σπάθη του φόβου, για τις οικονομίες του και γενικά το οικονομικό αύριο της χώρας, να κραδαίνεται απειλητικά.

Ο σχεδιασμός ήταν για 3ήμερο πανηγύρι(25-26-27 Ιουλίου), όμως με το πέρας της 2ης μέρας προέκυψε ο κίνδυνος να μην γίνει η τελευταία ημέρα του πανηγυριού, λόγω μη ικανοποιητικών απολαβών της ορχήστρας τις δυο πρώτες μέρες. Για ακόμη μια φορά ο Σύλλογος στήριξε με δική του πρωτοβουλία και σε συνεννόηση με τους χωριανούς το πανηγύρι. Έτσι, προκειμένου να έρθει και την τρίτη βραδιά του πανηγυριού η ορχήστρα και συνεπώς να τηρηθεί το έθιμο με τα Κάγκελα, αποφασίστηκε ο Σύλλογος να προσφέρει το ποσό των 150 ευρώ στην ορχήστρα ως σερμαγιά. Και ανέλπιστα, η τελευταία βραδιά ήταν κι η καλύτερη από πλευράς συμμετοχής, με το γλέντι να κρατάει ως τις 7 το πρωί. Ήρθε περισσότερος κόσμος από τα γύρω χωριά, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους το πανηγύρι ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας με πολλούς δημοτικούς συμβούλους και τον εκπρόσωπο της τοπ. κοινότητας Παναγιώτη Μπόλη.

Panigiri_2015_2

Το θέμα που προέκυψε φέτος με το πανηγύρι συζητήθηκε στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 12 Αυγούστου. Ακούστηκαν πολλές απόψεις, τόσο από τα μέλη του Δ.Σ. όσο και -κυρίως- από τους χωριανούς. Κοινή συνισταμένη όσων ειπώθηκαν στη συνέλευση ήταν ότι το πανηγύρι δεν το κάνει ούτε το μαγαζί, ούτε ο Σύλλογος. Το πανηγύρι το κάνει το χωριό και οι Αετιώτες με τη συμμετοχή τους. Συνεπώς, αποφασίστηκε για του χρόνου και για όσο θα επικρατούν οι δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας, να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση με τον μαγαζάτορα του χωριού μας και τους χωριανούς όσον αφορά την διάρκεια του πανηγυριού. Με τις δεδομένες συνθήκες δεν πρέπει να ξανατεθεί θέμα για 3ήμερο πανηγύρι, αλλά για δυο μέρες μόνο, 25-26 ή 26-27 Ιουλίου. Ζητήθηκε επίσης από συγχωριανούς, ο Σύλλογος κάθε φορά να γνωμοδοτεί σχετικά με την σύνθεση και γενικά την ποιότητα της ορχήστρας, ώστε να είναι εγγυημένος ο παραδοσιακός χαρακτήρας του πανηγυριού.

Βίντεο από το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στον Αετό

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο χωριό μας

Ηλίας Α. Κουτσογιάννης*


* Φέρω την αποκλειστική ευθύνη, ως γραμματέας του Συλλόγου και διαχειριστής της ιστοσελίδας aetosaspropotamou.gr, για την πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην δημοσίευση των όσων γίναν το καλοκαίρι από πλευράς εκδηλώσεων στο χωριό μας. Και είναι απόλυτα δικαιολογημένα κάποια παράπονα από φίλους και συγχωριανούς γι' αυτή την καθυστέρηση. Χωρίς να θέλω να επεκταθώ περισσότερο, θα επικαλεστώ οικογενειακές αλλά κυρίως αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις που δεν μπόρεσα να φανώ συνεπής και θα ζητήσω συγγνώμη. Το ελπίζω και το θέλω πάρα πολύ, οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις στο μέλλον να μην σταθούν εμπόδιο στην προσφορά μου στο Σύλλογο. Θα δείξει...

Το άρθρο έχει 1719  αναγνώσεις