ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

1881ntokoumenta

Όπως υποσχεθήκαμε, δημοσιεύουμε τα ιστορικής σημασίας για τα χωριά μας αντίγραφα(φωτογραφικά) του αναθεωρημένου εκλογικού καταλόγου του 1882(τυπωμένος τον Μάρτιο του 1883) των χωριών Μεσοχώρα, Παχτούρι, Αρματολικό και Λαφίνα, τα οποία μας  προσκόμισε ο εκ Φιλύρας Τρικάλων καταγόμενος φίλος Θανάσης Μπρέντας, αναζητώντας ...τις -μάλλον- Γαρδικιώτικες ρίζες του.

Με τον Θανάση σχεδιάζουμε τις επόμενες ημέρες, αφού γνωριστούμε κι από κοντά, να επιχειρήσουμε να αναζητήσουμε περισσότερες ιστορικές πηγές για τα χωριά μας από το αρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες-φήμες πως εκεί υπάρχει η πιθανότητα να βρούμε ακόμη παλαιότερα έγγραφα που τεκμηριώνουν την ιστορία των χωριών της περιοχής μας. Αν όλα πάνε καλά και μπορέσουμε να βρεθούμε με τον Θανάση στα Τρίκαλα κι εφόσον βέβαια καταφέρουμε να βρούμε κάποιο ντοκουμέντο ιστορικής αξίας, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Ευχαριστώντας για ακόμη μια φορά τον Θανάση Μπρέντα για την προσφορά του, κλείνουμε με μια δική του -μεστή σε νόημα- προτροπή κατά την τελευταία ηλεκτρονική επικοινωνία που είχαμε μαζί του: "Βρείτε ανθρώπους που να μπορούν να εκτιμήσουν την ιστορία του τόπου τους!!!"

ΠΑΧΤΟΥΡΙ (ΠΑΚΤΟΥΡΙ)

1881paktouri_1

1881paktouri_2

ΑΡΜΑΤΟΛΙΚΟ (ΜΠΟΥΚΟΥΡΟΝ)

1881mpoukouron_1

1881mpoukouron_2

ΛΑΦΙΝΑ (ΣΚΛΗΒΕΝΟΝ)

1881sklivenon

ΜΕΣΟΧΩΡΑ (ΒΥΤΖΙΣΤΑ)

1881vitzista_1

1881vitzista_2

1881vitzista_3

Το άρθρο έχει 1325 αναγνώσεις