ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

 koutsiabasakos_nauplio

Το βραβευμένο ντοκυμαντέρ   του συμπατριώτη μας από το Αρματωλικό Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, ο γνωστός ''Μανάβης'' έκανε το πέρασμά του και από το Ναύπλιο.  

      Η προβολή του  έγινε την Κυριακή 21 Φλεβάρη 2016 στην ιστορική αίθουσα του «βουλευτικού», την πρώτη βουλή των Ελλήνων και στο χώρο όπου έγινε η γνωστή δίκη του αρχηγού της ελληνικής επανάστασης Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Ναυπλίου, το τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το σύλλογο Θεσσαλών Αργολίδας και το σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας. Ήταν μια ιδέα του συγχωριανού μας, μόνιμου κάτοικου Ναυπλίου, Στέλιου Καρανάσιου του οποίου οι προσπάθειες  για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης ευοδώθηκαν.

koutsiabasakos_nauplio

     Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Ναυπλίου Κος Κωστούρος, αρκετοί συμπατριώτες μας καταγόμενοι από τη Θεσσαλία, αλλά και πολλοί κάτοικοι του Ναυπλίου. Η αίθουσα του βουλευτικού ήταν ασφυκτικά γεμάτη και όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

   Στην προβολή του ντοκιμαντέρ παραβρέθηκε και ο συμπατριώτης μας σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, ο οποίος μίλησε και απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού μετά το τέλος της προβολής. Το κοινό ενθουσιάστηκε με την απλότητα, το ύφος, το ήθος και τις σκηνοθετικές ικανότητες του Δημήτρη και πολλοί ήταν αυτοί που δήλωσαν ότι θα επιθυμούσαν να ξαναδούν κάποιο έργο ή ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη στο Ναύπλιο.

   Να σημειώσουμε  ότι ο ''μανάβης'' προβλήθηκε πρόσφατα στην ΕΤ2, στην ΕΤ3  καθώς και στο γαλλικό κανάλι Arte France  στο οποίο θα ξαναπροβληθεί στις 15 Ιουνίου. Τον περασμένο Δεκέμβριο βραβεύθηκε στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ primed της Μασσαλίας. Προσεχώς θα προβληθεί το καινούργιο ντοκυμαντέρ του Δημήτρη ''Σιωπηλός μάρτυρας'' το οποίο γυρίστηκε στις φυλακές Τρικάλων. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα συμμετείχε  στο φεστιβαλ κινηματογράφου της θεσσαλονίκης .

Nίκος Καρανάσιος

 

Το άρθρο έχει 1042  αναγνώσεις