ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2014/08/25/487200/main/12911aac078a8acfd5ce4bacca90fe1e.jpg

Kύριε διευθυντά *


Η σύγχρονη Ελλάς είναι μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα. Eγινε κράτος ύστερα από 400 χρόνια βάρβαρης και στυγνής σκλαβιάς κάτω από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, χάρη στην Επανάσταση του ’21. Κι αυτό οφείλεται στην αδάμαστη ψυχή της ελληνικής φυλής. Στον αδιάκοπο αγώνα από την κλεφτουριά, τους αρματολούς στα δοξασμένα βουνά, στις θάλασσες και στα νησιά, κατά τα χρόνια της σκλαβιάς. Oπως ο Λάμπρος Κατσώνης, η Μαντώ, η Μπουμπουλίνα, ο Μιαούλης, ο Κανάρης, οι απλοί γραικοί, οι ραγιάδες και οι φλογεροί Φιλέλληνες.


Eνας άλλος σημαντικός παράγοντας, ο εν διασπορά ελληνισμός. Μετά την άλωση της Πόλης, οι Eλληνες μετανάστευσαν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπου και προόδευσαν. Το αιώνιο ελληνικό δαιμόνιο!
Επίσης, παγκόσμιας σημασίας ιστορικό γεγονός ήταν η Γαλλική Επανάσταση. Με τους σφοδρούς ανέμους για ελευθερία που έπνευσαν σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο, επηρέασαν, ενέπνευσαν και βοήθησαν τον Ρήγα και τη Φιλική Εταιρεία.

Σήμερα η Ελλάς και ο λαός της περνούν μια φοβερή οικονομική κρίση. Αίσχος!

Αυτή η χώρα κι ο λαός της, αυτός ο άγιος λαός, αποκρίθηκε «παρών» σε κάθε σάλπισμα και κάλεσμα της ιστορίας, και οι θυσίες του είναι ανυπολόγιστες στον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία. Η Ελλάς είναι μέλος τη Ευρώπης. Πάντοτε ήταν. Πρέπει να την προσέχουν, είναι η μάνα τους.

Εδώ σχετικά με όσα αναφέρω, απευθύνω έκκληση προς την ηγεσία της πατρίδος μου. Εννοώ την πνευματική, τους ταγούς του έθνους. Ακαδημαϊκούς, ανθρώπους των γραμμάτων, δικαστές, στρατηγούς, ναύαρχους, ιεράρχες. Να σχηματίσουν μια δυναμική επιτροπή, έτσι ώστε να κληθεί ο εν διασπορά ελληνισμός να συνδράμει και να βοηθήσει τη γριά μάνα που υποφέρει και ταπεινώνεται τόσο αισχρά και άσχημα, εξαιτίας του βαρύτατου χρέους που βαραίνει το κορμί της. Οι εν διασπορά Eλληνες πιστεύω και ελπίζω πως θα ανταποκριθούν γενναίως. Θα πράξουν ομοίως όπως οι πρόγονοί τους το ’21. Και κάτι ακόμη. Το ελληνικό Κοινοβούλιο να ψηφίσει αυστηρότατο νόμο, ώστε όποιος καταχράται δημόσια περιουσία να οστρακίζεται για 20 χρόνια.

Αυτά από έναν Eλληνα της διασποράς, που ειλικρινά πονάει για την Ελλάδα και πιστεύει πως δεν είναι μόνος του.


Περικλής Γ. Τσάκαλος - Βανκούβερ, Καναδάς

* Η παραπάνω επιστολή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή" στη 1 Απριλίου 2016


Το άρθρο έχει 884 αναγνώσεις