ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Pasxa16_8

Το φετινό  Άγιο Πάσχα γιορτάστηκε από τους χωριανούς μας με μεγαλοπρέπεια και αξιοπρέπεια. Τις μέρες αυτές έτυχε να είμαι στο χωριό πολύ νωρίτερα. Οι χωριανοί ήρθαν οι περισσότεροι στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Νέα δεδομένα στην εκκλησία του χωριού μας, νέα πρόσωπα. Η προεξάρχουσα της εκκλησιαστικής επιτροπής Αικατερίνη Μπακαλάκη  και ο αγέρωχος πιστός του χωριού μας Δημήτριος Καρανάσιος που χρόνια ήταν μαζί με τον αείμνηστο Ηλία Τσάκαλο( Κουρδομπούλα) στην εκκλησιαστική επιτροπή, έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν ώστε να βγει πέρα ο ...εβδομαδιαίος γιορτασμός των Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου.


Pasxa16_1

 

Όμως τα νέα πρόσωπα ήταν κι άλλα. Ο παπάς. Λειτούργησαν την Μεγάλη Πέμπτη  στην  Αποκαθήλωση ο παπά Βασίλης από το Βαλκάνο, την Μεγάλη Παρασκευή ο παπά Κώστας  Πλαστήρας από το Αρματωλικό, ο οποίος έκανε και την Ανάσταση. Και ο υπέροχος ψάλτης από την Κορυφή ο συμπαθέστατος Σωτήρης Χονδρός.


Pasxa16_4


   Αυτοί οι άνθρωποι όλη την Μεγάλη Εβδομάδα έψελναν τα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού. Όχι μόνο στον Αετό.  Πρώτα στο Παχτούρι, μετά στον Αετό κι ύστερα στο Αρματωλικό. Ένοιωσα δίπλα σ΄αυτούς τους καλούς ανθρώπους, όπως κι οι υπόλοιποι χωριανοί, μεγάλη αγαλλίαση τις Άγιες αυτές μέρες. Ο μεγάλος απόμαχος πάτερ Κων/νος ήταν παρών στην Ανάσταση δίπλα μας. Κι όταν ήρθε η μεγάλη ώρα για το Άγιο Φως φώναξε όπως παλιά: "Είμαστε όλοι εδώ; λείπει κάνεις;"


Pasxa16_9

Ήμασταν όλοι εκεί ογδόντα και πλέον χωριανοί. Κι όλοι αγκαλιαστήκαμε κι υποσχεθήκαμε στο όνομα του Κυρίου να είμαστε πάντα εκεί στον ιερό αυτό τόπο των προγόνων μας ενωμένοι κι αγαπημένοι!

Οι παρακάτω φωτογραφίες και τα βίντεο δουλειά δική μου και του Νίκου Καρανάσιου ομολογούν τα ...παραπάνω γραφόμενα για το φετινό Πάσχα στο χωριό.

Παντελής Τσάκαλος


Pasxa16_3

Pasxa16_5

Pasxa16_6

Pasxa16_7

Pasxa16_2

Το άρθρο έχει 1482 αναγνώσεις