ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Telikos_2016_3

Στον τελικό του ποδοσφαιρικού τουρνουά του καλοκαιριού έφτασε η ομάδα του Αετού όπου και ηττήθηκε μετά από ένα συναρπαστικό  ματς από την ομάδα της Μεσοχώρας με σκορ 4-3.

Ο περσινός κάτοχος του κυπέλλου Νεράιδα  διοργάνωσε τους αγώνες οι οποίοι παρά τα  κάποια λίγα παρατράγουδα που έγιναν είχαν επιτυχία και τελείωσαν με ένα τελικό που διεξήχθη σε αθλητικά πλαίσια. Αρκετός ήταν και ο κόσμος που παρακολούθησε τους αγώνες σε όλα τα γήπεδα. Αγώνες που έχουν καθιερωθεί και αποτελούν πλέον ένα αθλητικό γεγονός που δίνει ζωή στα ορεινά χωριά μας τον Αύγουστο. Δίνουν στους νέους τη δυνατότητα να νοιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, να γνωριστούν και να αναπτύξουν φιλικές  σχέσεις μεταξύ  τους.

Telikos_2016_1

Η ομάδα του Αετού δεν ξεκίνησε καλά λόγω των πολλών απουσιών που είχε και γι αυτό και κάποιοι βετεράνοι όπως ο Κώστας ο Τζούδας και ο Παντελής Τσάκαλος φόρεσαν ξανά τα αθλητικά τους για να συμπληρώσουν την εντεκάδα. Έτσι ο πρώτος αγώνας  με την Νεράιδα στο γήπεδο του Αετού έληξε με το βαρύ αλλά δίκαιο 0-6. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα στον όμιλο έχουν ως εξής:

Αετός- Πλοπιακός : 3-1

Παχτούρι- Αετός    : 2-6

Αετός –Βαθύρεμα : 5-1


Telikos_2016_2

Ο επεισοδιακός ημιτελικός

Επεισοδιακός ήταν τελικά ο ημιτελικός μεταξύ του 1ου του ενός ομίλου, την ομάδα του Αρματωλικού και του 2ου του άλλου ομίλου, την ομάδα του Αετού, που διεξήχθη στο Αρματωλικό. Ο αγώνας άρχισε με καλές προυποθέσεις και ωραίες φάσεις εκατέρωθεν. Λίγο όμως πριν το ημίχρονο άρχισαν κάποιες αψιμαχίες και μικροσυμπλοκές μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων, με αποτέλεσμα να αποβληθούν ένας παίκτης από κάθε ομάδα. Στα μισά του 2ου ημιχρόνου ο Αετός προηγήθηκε με κοντινό πλασέ του Λάμπρου Καρανάσιου. Το Αρματωλικό πίεσε και λίγα λεπτά αργότερα ισοφάρισε. Κι ενώ ο αγώνας κυλούσε ομαλά  η αντιαθλητική ενέργεια ενός παίκτη του Αρματωλικού μετά από δυνατό μαρκάρισμα, ο οποίος λάκτισε δυο φορές παίκτη του Αετού και συνέχισε να επιτίθεται με γροθιές σε δεύτερο παίκτη, είχε σαν συνέπεια την γενική συμπλοκή που έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Ο  Δημήτρης Τεντολούρης από το Αρματωλικό που εκτελούσε χρέη διαιτητή, προς τιμήν του διέκοψε το παιχνίδι εις βάρος της ομάδας του Αρματωλικού.

Αυτή η απαράδεκτη ενέργεια ασφαλώς και δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των Αρματωλικιωτών με τους οποίους έχουμε και  θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις, όμως αυτοί που έχουν τη συνήθεια να προκαλούν και να δημιουργούν επεισόδια επιτέλους πρέπει κάποτε να απομονωθούν. Και αυτό αφορά όλα τα χωριά γιατί παντού υπάρχουν τέτοιοι, αλλού  λιγότεροι αλλού περισσότεροι.

Ο τελικός 

Ο τελικός διεξήχθη στο γήπεδο της Νεράιδας μεταξύ των ομάδων του Αετού και της ομάδας της Μεσοχώρας, η οποία νίκησε στον άλλο ημιτελικό τη Νεράιδα με 2-1.

Telikos_2016_6

Στο 1ο ημίχρονο η Μεσοχώρα ήταν καλύτερη , εκμεταλεύτηκε κάποια αμυντικά λάθη σημειώνοντας 4 τέρματα, αφού πρώτα είχε μειώσει ο Ηλίας Ν. Τσάκαλος με απευθείας χτύπημα φάουλ. Κι ενώ όλα έδειχναν μια εύκολη επικράτηση της Μεσοχώρας, ο Αετός αντέδρασε, μείωσε το σκορ αρχικά με τον Γιώργο Καυκιά μετά από πάσσα του Θανάση Καρανάσιου και κατόπιν με απευθείας φάουλ του Πάρη Ν. Τσάκαλου, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για την μεγάλη ανατροπή, η οποία τελικά δεν ήρθε, βρίσκοντας την ομάδα της Μεσοχώρας νικήτρια και κυπελλούχο.

Ακολούθησαν οι απονομές του κυπέλλου στην νικήτρια ομάδα καθώς και την δεύτερη ομάδα του τελικού.

Telikos_2016_4


Ο αγώνας αυτός ήταν άψογος από κάθε πλευρά, χωρίς επεισόδια και αντιαθλητικές ενέργειες με όλους τους παίκτες στο τέλος αγκαλιασμένους να αλληλοσυγχαίρονται, παράδειγμα και οδηγός για κάθε αθλητικό γεγονός που θα ακολουθήσει στο μέλλον.


Telikos_2016_7

Οι Αετιώτες που συμμετείχαν στην ποδοσφαιρική ομάδα είναι αλφαβητικά οι εξής:

 Βλάμης Βασίλης, Βολανάκης Νίκος, Γαρούφαλης Αργύρης, Γούλας Δήμος, Καρανάσιος Θανάσης, Καρανάσιος Λάμπρος,  Καραντινός Γιάννης Καυκιάς Γιώργος,  Κουτσογιάννης Γιάννης,  Μπανταβάνης  Δημοσθένης, Μπανταβάνης Γιάννης, Μπανταβάνης Νεκτάριος, Μπανταβάνης Παναγιώτης, Τζούδας Δημήτρης, Τσάκαλος Ν. Γιώργος, Τσάκαλος Ν. Ηλίας, Τσάκαλος Ν. Πάρης, Τσάκαλος Παντελής, Τσέκας Πανος, Τσιακουβής Γιώργος, Χονδρός Αχιλλέας.

 Telikos_2016_5

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το μεγαλύτερο μέρος του όμορφου αυτού παιχνιδιού, με τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του τελικού:

 

 

 

 

Το άρθρο έχει 1537 αναγνώσεις