ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

 Απάνω στη θλιβερή είδηση που πήρα απ'την Αθήνα, ότι έφυγε απ'τη ζωή ο Βάϊος Φωτίου Τσάκαλος. Τέτοιου  είδους  ειδήσεις   είναι  συνταρακτικές, οπωσδήποτε σε όλους εμάς, πιο πολύ στην άμεση οικογένεια αυτού  που  φεύγει. Ακριβώς  γι’αυτό το λόγο θέλω να εκφράσω μ'ολη μου την καρδιά δυο λόγια, στην οικογένεια του Βάϊου, σε όλα  τα  αδέλφια   και συγγενείς, θέλω να τους πω με κάθε ειλικρίνεια, ότι μοιράζομαι μαζί τους αυτό το πένθος.

  Με τον Βάγιο  Φώτη και τ’άλλα αδέλφια του μεγαλώσαμε μαζί, εκείνα τα αγνά, αμάλαγα, και δύσκολα χρόνια στο  χωριό.

Εκεί όλοι μας, γνωρίσαμε  την φτώχεια την πείνα, την ξυπολησιά, την στέρηση, από πολλά αγαθά, βασικά  της ζωής και νάθελαν οι γονείς μας να μας τα δώσουν δεν τ'άχαν, οι γονείς ήταν φτωχοί, οι περιστάσεις υπερβολικά  δύσκολες, λόγω του πολέμου, λόγω του εμφυλίου και ίσως εξ αιτίας όλων,των δύσκολων καιρών, εμείς τα  παιδιά μεγαλώσαμε πολυ χειρότερα κι απ’τά Σπαρτιατοπουλα, πιθανόν αναλογίζομαι οι γονείς  ήταν  υπερβολικά  αυστηροί, έπεφτε και παρά πολύ ραβδί, χωρίς  εξαίρεση, και διάκριση, τι έκανες, αν έχασες μια γίδα, η αν δεν φύλαξεις καλά το κοπάδι, κι ο καημένος ο Βάγιος λόγω της ζωντανότατης, ιδιοσυγκρασιας, του ελεύθερου ατίθασου και ανυπότακτου χαραχτήρα του, την πλήρωνε πιο ακριβά από  μας τους  άλλους, τους  τυχεράκηδες, όπου οι πατεράδες μας  ήταν πιο γλυκείοι, κι όχι τόσο αυστηροί  και απαιτητικοί.

Εύχομαι και πάλι  σ' όλους υγεία και ζωή, να θυμόμαστε τον Βάγιο του Φώτη, το χώμα  της Αττικής  φίλε που θα σε δεχτεί ας  είναι ανάλαφρο.

Περικλής  Τσάκαλος

Το άρθρο έχει  1805  αναγνώσεις