ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Xoros_Trikala2017_9

Μετά τον χορό της Αθήνας σειρά είχε ο χορός του Συλλόγου στα Τρίκαλα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας  με μπροστάρηδες τον αντιπρόεδρο Βασίλη Τσιακοβή και τον γραμματέα Ηλία Κουτσογιάννη οι οποίοι ζουν στα Τρίκαλα, φρόντισαν από μέρες για την επιτυχία της εκδήλωσης αυτής. Και είχε πράγματι μεγάλη επιτυχία γιατί το γλέντι που έγινε ήταν από τα καλύτερα που έχει κάνει ο Σύλλογος  εκεί.

Xoros_Trikala2017_10

Ο χορός έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων "Ntinas Hall" του ξενοδοχείου ΝΤΙΝΑ, στο οποίο ένας εκ των υπευθύνων είναι ο συγχωριανός μας Τάκης Σιαναβέλης. Μια πολύ ωραία και ζεστή αίθουσα, ολοκαίνουργια μιας και οι εργασίες περάτωσης τελείωσαν πριν λίγο καιρό. Ο αριθμός των παρευρισκομένων ξεπέρασε τους 100. Αρκετοί, αλλά λιγότεροι από αυτούς που προβλέπαμε ότι θα έρθουν, με τον αριθμό των φίλων να είναι μεγαλύτερος από τους χωριανούς.


Xoros_Trikala2017_4

Από το ΔΣ παρόντες ο πρόεδρος Νίκος Καρανάσιος, ο αντιπρόεδρος Βασίλης Τσιακοβής και ο γραμματέας Ηλίας Κουτσογιάννης. Από τους επίσημους μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων του Δήμου Πύλης Σωτήρης  Χατζής, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Δήμαρχο κ. Κώστα Μαράβα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύλης Σωτήρης Αγγέλης, ο πρόεδρος  της τοπικής κοινότητος Παναγιώτης Μπόλης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αρματολικού Παναγιώτης Τεντολούρης.


Xoros_Trikala2017_12

Η ορχήστρα αποτελούμενη από τον Χρήστο Λόζιο στο τραγούδι, τον Ηλία Τζερεμέ στο κλαρίνο, τον Μίλτο Κρανιά στο λαούτο-μποζούκι-τραγούδι και τον Παναγιώτη Παπακώστα κιθάρα-τραγούδι  "έδωσε τα ρέστα της". Το γλέντι ξεκίνησε κατά τις 21.30. Κάποια στιγμή πήρε το μικρόφωνο ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καρανάσιος ο οποίος απηύθηνε ένα χαιρετισμό σε όλους τους παρευρισκομένους τους οποίους ευχαρίστησε αλλά και όσους βοήθησαν σε αυτό καθώς και στους υπέυθυνους του ξενοδοχείου για τη άψογη συνεργασία για την οποία εκφράστηκε η επιθυμία να είναι μόνιμη από δω και πέρα.


Xoros_Trikala2017_1

Xoros_Trikala2017_5

Στην συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο κος Χατζής εκ μέρους του Δημάρχου Πύλης και ο κος Μπόλης  ως επρόσωπος της τοπικής κοινότητος στο Δήμο. Ακολούθησε η βράβευση της Μαρίας Κωστίκα για την επιτυχία της στις πανελλήνιες εξετάσεις. Την τιμητική πλακέτα και την εικόνα της Αγίας Παρασκευής παρέλαβαν οι γονείς της Τασούλα και Βαγγέλης, μιας και η ίδια αδυνατούσε να παρευρευρεθεί. Να σημειωθεί ότι οι εικόνες της Αγίας Παρασκευής που δοθήκαν στις φετινές βραβεύσεις σε Αθήνα και Τρίκαλα ήταν προσφορά του φίλου μας τρικαλινού επιχειρηματία κ. Βαγγέλη Στέφου, τον οποίο κι ευχαριστούμε.


Xoros_Trikala2017_11

Xoros_Trikala2017_7

Το γλέντι συνεχίστηκε αμείωτο μέχρι τι 5 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας. Υπήρξε και λαχειοφόρος αγορά. Κληρώθηκαν πολλά και πλούσια δώρα, 40 τον αριθμό. Σημαντική ήταν η βοήθεια της Βάσως Τσιακοβή  στην εύρεση δώρων, την οποία ευχαριστούμε επίσης.


Xoros_Trikala2017_3

Xoros_Trikala2017_2

Αφήσαμε τελευταία, όσον αφορά τα όσα συνέβησαν αυτή την όμορφη αποκριάτικη βραδιά στα Τρίκαλα, την συγκινητική παρουσία στην εκδήλωση του παραδοσιακού τραγουδιστή Κώστα Ακρίβου. Ο μπαρμπα Κώστας με την παρέα του ήταν ο πρώτος που προσήλθε στην αίθουσα(8μμ), "έκοψε" τις κάρτες του και κάθισε σε ένα τραπέζι, ανυπομονώντας για την έναρξη του χορού κοντά στις 2 ώρες. Ο Κώστας Ακρίβος που έχει γράψει ιστορία στον Αετό, συνοδεύοντας για πολλά χρόνια τον αείμνηστο Γιώργο Βούκια στα πανηγύρια του χωριού μας, προσκλήθηκε από μικροφώνου από τα μέλη του Δ.Σ. να μας θυμίσει τα παλιά και χωρίς δεύτερη σκέψη ανέβηκε και πήρε την θέση του στην ορχήστρα. Μας τραγούδησε για πάνω από μια ώρα γνωστά δημοτικά τραγούδια δίνοντας τη δική του νότα στο γλέντι.


Xoros_Trikala2017_8


Με τον επιτυχημένο χορό των Τρικάλων ολοκληρώθηκαν οι χειμωνιάτικες εκδηλώσεις του Συλλόγου, οπότε δίνουμε το επόμενο ραντεβού με τους φίλους και συγχωριανούς μας για το καλοκαίρι στον Αετό. Ευχαριστούμε σαν Δ.Σ. για μια ακόμη φορά όλους όσοι μας τίμησαν στους χορούς  της Αθήνας και των Τρικάλων.Να 'μαστε όλοι γεροί και δυνατοί ν' ανταμώσουμε και πάλι και να γλεντήσουμε στον καθιερωμένο χορό του Συλλόγου τον Αύγουστο στην πλατεία του Σχολείου. Δείτε στο παρακάτω 2ωρο περίπου βίντεο τις σημαντικότερες στιγμές από την χοροεσπερίδα στα Τρίκαλα, ενώ τις επόμενες μέρες θα αναρτήσουμε κι άλλες φωτογραφίες και βίντεο...

Xoros_Trikala2017_6

Xoros_Trikala2017_13

Xoros_Trikala2017_14

Το άρθρο έχει  1892  αναγνώσεις