ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

p_koutsiampasakos

Μια όμορφη και συναισθηματικά φορτισμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Άργους του νομού Αργολίδας την Κυριακή στις 5 Μαρτίου 2017 και ήταν αφιερωμένη στον συντοπίτη μας συγγραφέα από το Αρματωλικό, Πέτρο Κουτσιαμπασάκο. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συγχωριανού μας Στέλιου Καρανάσιου που ζει μόνιμα στο Ναύπλιο και συνδιοργανώθηκε από το σύλλογο Θεσσαλών Αργολίδας, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας και την Πολιτιστική Αργολική Πρόταση. Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Πέτρου, «Δρόμοι», που είναι μια συλλογή διηγημάτων. Το βιβλίο παρουσίασε η κ. Καλλιόπη Καλποδήμου ( Φιλόλογος-Θεατρολόγος) και διάβασαν αποσπάσματα από αυτό οι κ. κ. Γιώργος Τασσιάς ( φιλόλογος ) και ο Νικόλας Ταρατόρης (Σκηνοθέτης). Στην εκδήλωση προβλήθηκε και ένα απόσπασμα της εκπομπής, « Βιβλία στο κουτί » (Σκηνοθεσία: Σπ. Τσιφτής, Καλλιτεχνική επιμέλεια – παραγωγή: Πέννυ Παναγιωτοπούλου) και αφορούσε τη συνέντευξη που έδωσε ο συγγραφέας στον κ. Σπύρο Γιανναρά.

ekdilosi__nayplio

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο γνωστός σε όλη την Ελλάδα σκηνοθέτης, αδερφός του συγγραφέα, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου μας Νίκος Καρανάσιος. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Θεσσαλοί που ζουν μόνιμα στην Αργολίδα. Ήταν μια υπέροχη και συγκινητική εκδήλωση που άρεσε και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλου τους παρευρισκόμενους. 

ekdilosi_nayplio

Παραθέτουμε ένα μικρό βιογραφικό του Πέτρου, για να τον γνωρίσουν καλύτερα οι συμπατριώτες μας και κυρίως οι νέοι.

Ο Πέτρος Κουτσιαμπασάκος γεννήθηκε στο Αρματωλικό Τρικάλων Θεσσαλίας το 1965. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έζησε και εργάστηκε στην Αθήνα ως επιμελητής κειμένων και μουσικός.. Έχει εκδώσει τα βιβλία, « Η Σκεπή » (Εστία, 2004), « Hotel ένοικοι γραφής- Είμαστε όλοι μετανάστες » (συλλογικός τόμος, Πατάκη, 2007), « Πόλη Παιδιών » (Πατάκης, 2012) και « Δρόμοι » (Πατάκης, 2015). Στο βιβλίο του « Πόλη Παιδιών » ο Πέτρος περιγράφει τη ζωή στις παιδουπόλεις, μιας και ο ίδιος έζησε 12 ολόκληρα χρόνια σε παιδούπολη στη Θεσσαλονίκη. Ο Πέτρος έφυγε ξαφνικά και αδόκητα από τη ζωή το 2014 στα 47 του χρόνια. Πιστεύουμε ότι αξίζει οι συμπατριώτες μας να γνωρίσουν από κοντά το έργο του Πέτρου.

Το άρθρο έχει  1532  αναγνώσεις