ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Φωτογραφία του Pantelis Tsakalos.

H φωτογραφία που αλιεύσαμε από την προσωπική σελίδα στο facebook του ζωγράφου του χωριού μας και τέως προέδρου του Συλλόγου Παντελή Τσάκαλου, μας έφερε στο νου όμορφες εικόνες από το παρελθόν και την ιστορία του Αετού.

Ένας πίνακας ζωγραφικής, από το μακρινό αλλά συνάμα και τόσο κοντινό 1991, που αναπαριστά τους αείμνηστους συγχωριανούς μας Ηλία Τσιακουβή και Ιωάννη H. Κουτσογιάννη να παίζουν κολτσίνα στην γραφική πλατεία του χωριού, δεν μπορεί παρά να προκαλέσει συγκίνηση και νοσταλγία σε όλους όσοι ζήσαμε εκείνες τις εποχές και τους ανθρώπους τους που δεν είναι πια μαζί μας. Ο Παντελής με γλαφυρό τρόπο απεικονίζει ταυτόχρονα την σοβαρότητα αλλά και την ανεμελιά των δύο χωριανών, φίλων και γειτόνων που βγήκαν στην πλατεία για την καθιερωμένη κολτσίνα, με το απαραίτητο "συνοδευτικό" της εποχής εκείνης την γκλίτσα να είναι σε πρώτο πλάνο στο στιγμιότυπο.

Το έργο του Παντελή Τσάκαλου είναι λάδι σε μουσαμά και βραβεύτηκε το 1991 σε ομαδική έκθεση στην Αθήνα. Ο πίνακας αγοράστηκε τότε και βρίσκεται στην ιδιωτική συλλογή της κόρης του μπαρμπα Γιάννη, της συγχωριανής μας Μαρίας Κουτσογιάννη-Παρασκευοπούλου.

Το άρθρο έχει 1701 αναγνώσεις