ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Pasxa2017_1

Φωτογραφίες και βίντεο από την Μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα στο χωριό δημοσιεύουμε σήμερα. Η μεγάλη εβδομάδα πέρασε κατανυχτικά και ήσυχα όπως αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Ο παπα Δημήτρης, ένας νεαρός ιερέας από το Λειβαδοχώρι Τρικάλων ο οποίος λειτουργεί στη Λάρισα, εστάλθει από τη Αρχιεπισκοπή μετά από ενέργειες της νέας εκκλησιαστικής επιτροπής του χωριού μας(ο Γιώργος Κ. Χονδρός και ο Πάνος Χ. Τσάκαλος), η οποία κάλυψε και τα έξοδά του μιας και ήρθε αμισθί να λειτουργήσει και να καλύψει το κενό που υπάρχει στο χωριό μας αυτή τη στιγμή.


Pasxa2017_2

Οι γυναίκες του χωριού είχαν προετοιμάσει από το πρωί τον Επιτάφιο, η περιφορά του οποίου έγινε στις 5 το απόγευμα και μάλιστα υπό συνεχή βροχή. Γύρω στα 50 άτομα ήτανε παρόντες στην Ανάσταση όπου εψάλλει από όλους το "Χριστός Ανέστη". Ο Φώτης Παπαδόπουλος υιός του Κυριάκου και της Σταυρούλας πήρε φέτος την εικόνα της Παναγίας. Το Πάσχα γιορτάστηκε από τις περίπου 8 οικογένειες που βρέθηκαν στο χωριό, με καλό καιρό, με το παραδοσιακό τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών και το σούβλισμα των αρνιών. Ευχή όλων το επόμενο Πάσχα να είμαστε  υγιείς και είμαστε  ακόμα περισσότεροι για να το γιορτάσουμε.  

Δείτε παρακάτω ένα μικρό βίντεο από τον επιτάφιο και την λειτουργία της Ανάστασης:

Pasxa2017_3

Pasxa2017_4

Pasxa2017_5

Pasxa2017_6

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατώντας εδώ από την σελίδα του Συλλόγου στο Facebook...

Το άρθρο έχει 1120 αναγνώσεις