ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Aetos_Xoros15_1

Στις 13 Αυγούστου ημέρα Κυριακή και ώρα 21.00 θα γίνει ο χορός του Συλλόγου στην πλατεία του σχολείου του Αετού.

Την ορχήστρα θα την αποτελούν , ο Χρήστος Λόζιος στο τραγούδι, ο Ηλίας Τζερεμές στο κλαρίνο, ο Μίλτος Κρανιάς στο λαούτο-μπουζούκι-τραγούδι και o Παναγιώτης Παπακώστας στην κιθάρα-τραγούδι. Είναι η ίδια ορχήστρα που μας συντρόφευσε και στο χορό των Τρικάλων, όπου είχαν δημιουργήσει πολύ καλό κέφι και ο κόσμος είχε μείνει ευχαριστημένος.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εκδήλωση αυτή θα έχουμε σε λίγες ημέρες.
Κανονικά το πανηγύρι στον Αετό στις 26-27 Ιουλίου


panigiri_agpar14_3

Σε συζητήσεις που είχε το ΔΣ του Συλλόγου τον Απρίλιο με τον καταστηματάρχη σχετικά με το πανηγύρι, ο ίδιος δήλωσε αδυναμία να αναλάβει την μουσική κάλυψη του. Το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιείται ανελλιπώς εδώ και πολλά χρόνια στο χωριό. Αποτελεί ένα παραδοσιακό έθιμο και είναι κρίμα να χαθεί. Ο Σύλλογος μπροστά σε αυτή τη νέα κατάσταση και δεδομένων των οικονομικών δυσχεριών που βιώνουμε όλοι μας, ανέλαβε πρωτοβουλία. Ήρθε σε επαφή με τον Ηλία Τζερεμέ και αφού του εξήγησε την κατάσταση που υπάρχει του ζήτησε να βοηθήσει στο πανηγύρι. Αυτός προς τιμήν του δέχθηκε να βοηθήσει και μάλιστα φέρνοντας κανονικά την ίδια ορχήστρα που θα είναι και στις 13 Αυγούστου στον χορό του Συλλόγου.

Έτσι, συμφωνήθηκε οι οικονομικές απολαβές της ορχήστρας του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής να προκύψουν κατά βάση από τη  λεγόμενη ''χαρτούρα'', τα κεράσματα δηλ. των συγχωριανών. Ωστόσο, ο πρόεδρος Νίκος Καρανάσιος μαζί με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου θα δώσουν το παρών και στις δύο μέρες του πανηγυριού και αναλόγως την συμμετοχή του κόσμου κι εφόσον κριθεί αναγκαίο, ο Σύλλογος θα συμμετάσχει οικονομικά στο θέμα της ορχήστρας, πάντα στο πλαίσιο των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων του.

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι, ο Σύλλογος, με γνώμονα καταρχήν την διατήρηση του εθίμου του πανηγυριού και του παραδοσιακού του χαρακτήρα και κατά δεύτερο λόγο την στήριξη του καταστηματάρχη του χωριού μας, έκρινε σκόπιμο να πάρει αυτή την πρωτοβουλία. Από κεί και πέρα  σας καλούμε να έρθετε και να στηρίξετε με την παρουσία σας το έθιμο του χωριού μας. Ελπίζουμε να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας  και να ξεπεράσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον την οικονομική στενωπό.

Το άρθρο έχει 889 αναγνώσεις