ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

xorosathinas19_5

Με επιτυχία έγινε ο χορός του Συλλόγου μας την Κυριακή στις 3 του Μάρτη. Ο μικρός αλλά όμορφος και ζεστός χώρος στο κέντρο ‘’το Μαυρέλι’’ στο Κουκάκι, μας φιλοξένησε για τρίτη συνεχόμενη φορά. Εμπιστευτήκαμε τον Τρικαλινό Αχιλλέα Γκουγκοστάμο, την ορχήστρα του και τους συνεργάτες του για να περάσουμε καλά όπερ και εγένετο.

xorosathinas19

Ο κόσμος που ήρθε διασκέδασε, γλέντησε, το φαγητό ήταν καλό και το κρασί χωρίς όριο. Εβδομήντα Αετιώτες και φίλοι του Συλλόγου παρευρέθηκαν σε αυτό το αντάμωμα. Αρκετά περισσότεροι από πέρσι, και πολύ λιγότεροι από όσους θα έπρεπε να είναι εκεί. Η απουσία Αετιωτών που ήταν πάντα μπροστάρηδες στους χορούς του Συλλόγου, οι οποίοι έφυγαν πρόσφατα, όπως ο Λάκης Τσάκαλος και ο Γιάννης Καρανάσιος, ήταν αισθητή. Όμως η ζωή συνεχίζεται και χρέος δικό μας να συνεχίσουμε όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καρανάσιος στο σύντομο λόγο του, πέραν από το χαιρετισμό και τις ευχές για καλή διασκέδαση. Τον πρόεδρο πλαισίωσαν ο γραμματέας Στέλιος Καρανάσιος , ο ταμίας Βασίλης Γλαβάς και τα μέλη Γρηγόρης Μπανταβάνης και Νίκος Η. Τσάκαλος. Ο πρόεδρος παρά το πρόσφατο σοβαρό χειρουργείο που υπεβλήθει  έσφιξε τα δόντια και κατάφερε να δώσει το παρών στην εκδήλωση.

xorosathinas19

Ακολούθησε η βράβευση για τα Αετόπουλα που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις της προηγούμενης χρονιάς. Φέτος βραβεύθηκαν οι δίδυμες κόρες του Βαγγέλη Τσάκαλου και της Πηνελόπης, η Άννα και η Κωνσταντίνα. Η πρώτη πέτυχε στο τμήμα διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και η δεύτερη στο τμήμα επιστημών της εκπαίδευσης στην αγωγή στην προσχολική ηλικία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Λόγω απουσίας τους εκτός Αθηνών τα βραβεία παρέλαβε η πρώην γραμματέας του Συλλόγου Βίβιαν Κουτσογιάννη. Οι υπόλοιποι επιτυχόντες θα βραβευθούν την  Κυριακή στα Τρίκαλα. 

xorosathinas19_3

Η παραδοσιακή ...δεξιά και αριστερά μαζί!!!!

Έγινε και η καθιερωμένη λαχειοφόρος αγορά όπου κληρώθηκαν πλούσια δώρα.

xorosathinas19_4

Ο πρώην γραμματέας της κοινότητας Δημήτρης Η. Τσάκαλος με τη γυναίκα του κέρδισαν το κινητό τηλέφωνο

xorosathinas19_2

Ο Στέλιος παρά ένα νούμερο δεν κέρδισε τον αφυγραντήρα στη μεγάλη λαχειοφόρο του Συλλόγου  αλλά εδώ πέτυχε διάνα!!

Η έκπληξη

Μια ωραία έκπληξη μας επιφύλαξε στο τέλος ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Οι κόρες του γνωστού Ηπειρώτη κλαρινίστα Δόκιμου Χαραλάμπους που ευρίσκονταν σε άλλο χορό στην κάτω αίθουσα του κέντρου ήρθαν και έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο με το κλαρίνο και το τραγούδι για σαράντα λεπτά, κλείνοντας έτσι την όμορφη αυτή εκδήλωση. Ειδικά η μικρή Ιωάννα Χαραλάμπους είναι καταπληκτική και πρόκειται να αφήσει εποχή με το κλαρίνο της.

haralampous

Η Ελευθερία και η Ιωάννα Χαραλάμπους στην πίστα.

Ο προβληματισμός

Η παρουσία των Αετιωτών στους χορούς της Αθήνας δεν είναι ανάλογη της δυναμικότητας του στην Αθήνα. Η μόνιμη σχεδόν απουσία πολλών εξ αυτών στις εκδηλώσεις του Συλλόγου καθώς και της λεγόμενης νεολαίας είναι κάτι που απογοητεύει όσους ασχολούνται με τον Σύλλογο. Σίγουρα υπάρχουν πένθη, επαγελματικές υποχρεώσεις και ασθένειες αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Και ασφαλώς δεν θα πάρουμε κανέναν με το ζόρι.Το θέμα αυτό όμως θα τεθεί προς συζήτηση στο Δ.Σ. αλλά και στην Γενική Συνέλευση για να αποφασισθεί αν θα γίνει και πως θα γίνει ο χορός του Συλλόγου του χρόνου στην Αθήνα.

Το επόμενο ραντεβού είναι στα Τρίκαλα την Κυριακή στις 10 Μαρτίου όπου αναμένεται να γίνει ένας ανεπανάληπτος χορός όπως όλα δείχνουν.

Για να περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Το άρθρο έχει 415 αναγνώσεις