ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Νέα

Μετά από επίσκεψη πού κάναμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας επισκεφθήκαμε και το ΠΑΧΤΟΥΡΙ. Κάποιοι προφανώς βάλανε φωτιά  για να κάψουν τα πολλά ξερά πλατανόφυλλα στο ρέμα δίπλα στα σκουπίδια. Πράγματι η φωτιά επεκτάθηκε στο βραχώδες τμήμα τού βουνού προς την πλευρά τής Αγίας Σοφίας. Συνολικά κάηκε τμήμα δάσους περίπου 15 στρεμμάτων. ΟΓΔΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΧΤΟΥΡΙ. Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΦΩΤΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ ΘΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ  ΦΡΙΚΗ!!!! TO ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ. Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ... ΑΔΥΝΑΤΗ.

 

Στο email του Συλλόγου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   λάβαμε το παρακάτω κείμενο από τον κο Φώτη Παπαδόπουλο και το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο.

Η προχθεσινή πυρκαγιά στο Παχτούρι εγείρει πολλά ερωτηματικά καθώς και προβληματισμούς. Απέδειξε ότι τα χωριά μας είναι εντελώς ανοχύρωτα σε περιπτώσεις πυρκαγιάς και ότι είναι θέμα τύχης που μέχρι στιγμής δεν είχαμε ζήσει σοβαρότερες καταστάσεις. Είναι απαράδεκτο σε χωριά που βρίσκονται μέσα στο δάσος και σε δύσβατα μέρη να μην υπάρχει ούτε ένας πυροσβεστήρας έκτακτης ανάγκης. Για να μη μιλήσουμε για πυροπροστασία στα δάση. Το γεγονός βέβαια ότι η πυρκαγιά οφειλόταν σε ανθρώπινη αμέλεια το κάνει πιο εξοργιστικό. Κάποιοι "κύριοι" κυνηγοί αφού έκαναν τη δουλειά τους στο βουνό, παράτησαν εύφλεκτα σκουπίδια και γκαζάκια μέσα στο δάσος! Η πλήρης ανευθυνότητα. Πρέπει να απευθύνουμε έκκληση στους τοπικούς άρχοντες, ο καθένας με τον τρόπο του, να μεριμνήσουν το συντομότερο για την ασφάλεια των χωριών και των δασών. Όσο για τους υπεύθυνους της παρ' ολίγον καταστροφής, είμαι σίγουρος ότι τους γνωρίζουν..

Παπαδόπουλος Φώτης 

Ξεσηκώθηκαν οι πάντες. Στο Παχτούρι πήρε φωτιά ένα τμήμα από ξερόκλαδα μικρής έκτασης πάνω από το γήπεδο, χθες το μεσημέρι. Από το σαιτ της Αδελφότητας Παχτουρίου μαθαίνουμε ότι η φωτιά  δεν έκαψε έλατα. Όπως μας πληροφόρησε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου μας Γούλας  Παναγιώτης ο οποίος συμμετείχε στην κατάσβεση μέ λάστιχα κ.λ.π, δεν υπήρξε σοβαρό πρόβλημα. Η φωτιά έσβησε γρήγορα. Από πολύ σοβαρές πηγές μαθαίνουμε ότι η φωτιά στο Παχτούρι προήλθε από γκαζάκια... πού βρέθηκαν μέσα στα σκουπίδια, κάτι κυνηγοί περάσανε κ.λ.π Η αλήθεια είναι πώς η φωτιά αυτή έδωσε κιόλας εφιαλτικά μηνύματα. Μήπως είναι καιρός για ...ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΕΛΑΤΟΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΧΤΟΥΡΙΟΥ ;

 

Στις δύσκολες μέρες πού περνάει ο ελληνικός λαός και τις χειρότερες που προμηνύονται, ο Σύλλογος μας θα σταθεί όρθιος και το χωριό μας ενωμένο. Σαν σήμερα πριν 38 χρόνια έγινε η εξέγερση των φοιτητών στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Από σήμερα και πέρα ίσως τα συνθήματα εκείνα πού στείλαμε σε όλο τον κόσμο να ΞΑΝΑΦΩΝΑΖΟΥΝ μέσα μας. Να διατηρήσουμε τη φλόγα εκείνη και να μην υποκύψουμε.

Αγώνας για ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΤΟ  Δ/Σ

 
Από την οικογένεια του Κ. Παπαγιάννη μας ενημέρωσαν ότι στις 27 Νοεμβρίου και ώρα 10:30,  θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Κώστα Παπαγιάννη στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Βύρωνα.
 
Σελίδα 94 από 103