ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Νέα

Στις 11 Αυγούστου 2011 έγινε ο 4ος αγώνας ανωμάλου δρόμου στον Αετό. Η διαδρομή όπως πάντα η ίδια, με αφετηρία τον Κόκκινο στη Λογγά και τερματισμό στην πλατεία του Σχολείου, 1600 μέτρα ανηφορικής διαδρομής. Φέτος είχε  προγραμματιστεί να γίνουν μόνο αγώνες στίβου στο νέο γήπεδο, όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα θέλαμε, το γήπεδο δεν ήταν έτοιμο παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε. Έτσι την τελευταία στιγμή αποφασίσαμε να κάνουμε τον αγώνα αυτό ο οποίος για μια ακόμη φορά στέφθηκε από επιτυχία. Η συμμετοχή θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη αλλα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού απέτρεψαν πολλούς να συμμετάσχουν.

   Πρώτος στη γενική τερμάτισε, για 3η φορά μάλιστα, ο Θανάσης Καρανάσιος  ο οποίος ξέφυγε στο μέσο της διαδρομής, ακολουθούμενος απο τον αδερφό του Λάμπρο και τρίτο τον Δημοσθένη Γούλα. Ακολούθησε η καθιερωμένη βράβευση των νικητών ανά κατηγορία αλλά και όσων τερμάτισαν τον αγώνα με μετάλλια και διπλώματα. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η συμμετοχή και τερματισμός των μικρών Πανταζή Τάσου και Μπακαλάκη Ερσι που έτρεξαν για πρώτη φορά.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ                            ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
1.Καρανάσιος Αθανάσιος             ΑΓΟΡΙΑ 7-12 Ετων                 ΚΟΡΙΤΣΙΑ 18 +
2.Καρανάσιος Λάμπρος            1.Καραντινος Ιωάννης             1.Βλάμη Αλέκα
3.Γούλας Δημοσθένης               2.Χονδρός  Αχιλλέας
4.Μπαταβάνης Ιωάννης           3.Βολανάκης Νίκος
5.Μπαταβάνης Στέφανος
6.Καραντινός Ιωάννης               ΚΟΡΙΤΣΙΑ  7 -12 Ετων              ΑΓΟΡΙΑ  18 + 
7.Χονδρός Αχιλλέας                1. Καραντινού Άννα                1.Πανταζής Λευτέρης
8.Βολανάκης Νίκος                   2. Βολανάκη  Λύδια
9.Μπαταβάνης Μιχαήλ           3. Γλαβά  Γιούλη
10.Καραντινού Άννα
11.Βολανάκη Λύδια
12.Γλαβά Γιούλη                                ΑΓΟΡΙΑ  13-17 Ετων
13.Βλάμη Αλέκα                              1.Καρανάσιος Αθανάσιος
14.Σιαναβέλη Ελένη                      2.Καρανάσιος Λάμπρος
15.Πανταζής Λευτέρης                3.Γούλας Δημοσθένης
16.Πανταζής Τάσος
17.Μπακαλακη Ερσι 
 

   Με θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες μέρες το θάνατο του δασκάλου μας Στέφανου Τζιομπανάκη. Ο Στέφανος ήρθε στο χωριό μας το 1965 σαν νεοδιόριστος δάσκαλος και κάθισε 5 ολόκληρα χρόνια και μετά έφυγε με μετάθεση για τα Χανιά. Τότε τη διετία 1964-1965 ήρθαν αρκετοί δάσκαλοι από την Κρήτη στα ορεινά χωριά της Θεσσαλίας και κυρίως Τρίκαλα- Καρδίτσα.

TZOMPANAKHS2

  

 

Από την οικογένεια Τζομπανάκη λάβαμε προσφορά για το Σύλλογο, εις μνήμη του δάσκαλου Στέφανου Τζομπανάκη το ποσό των τριακοσίων ευρώ. Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά την οικογένεια.

 

Από τον συγχωριανό μας Γρηγόρη Μπανταβάνη λάβαμε την παρακάτω επιστολή σχετικά με πρόβλημα στην ύδρευση το οποίο εμφανίστηκε στον Αετό.

ΑΘΗΝΑ 12/9/2011

Το Σάββατο 10/9/2011, μετέβηκα, στο χωριό μας τον Αετό. Με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 32 βαθμούς, η ζέστη ήταν αφόρητη. Δυστυχώς το ωραίο αυτό Σαββατοκύριακο έμελλε να είναι πολύ δύσκολο επειδή το χωριό είχε την απόλυτη έλλειψη νερού. Και εξηγούμαι. Όχι μόνο δεν είχε καθόλου νερό το εσωτερικό δίκτυο αλλά και το εξωτερικό, ενώ η μόνη βρύση που λειτουργούσε ήταν στην κεντρική πλατεία. Καταλαβαίνει πλέον ο καθένας μας τι αντιμετώπισαν, κυρίως οι μεγάλης ηλικίας χωριανοί μας που δεν μπορούσαν να βρουν ούτε νερό για να πιούνε.

 

Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στο Παγκόμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στη λίμνη Μπλεντ της Σλοβενίας,  ο Στέργιος Παπαχρήστος μαζί με τους Γιώργο Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου στην τετράκωπο χωρίς πηδαλιούχο. Ο Στέργιος είναι γιος του Βασίλη Παπαχρήστου και της Μαρίας Κουτσομπέλα από το Παχτούρι και εγγονός του αείμνηστου Λεωνίδα Κουτσομπέλα και της Γεωργίας Γρ. Μπαταβάνη.

Το μετάλλιο αυτό έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη συλλογή μεταλλίων του Στέργιου. Σε μια περίοδο που η Ελλάδα προσπαθεί να ορθοποδήσει ο αθλητισμός με απανωτές επιτυχίες στην κωπηλασία, στο πόλο, στο τζούντο και αλλού, σηκώνει την Ελλάδα ψηλά και της χαρίζει αισιοδοξία και υπερηφάνεια.

Ευχόμαστε συγχαρητήρια στο Στέργιο και με το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του χρόνου στο Λονδίνο.

STERGIOS_PAPACHRISTOS

Ο Στέργιος με το μετάλλιο πρώτος από αριστερά

 
Σελίδα 97 από 103