ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Επώνυμα
Τρ17 Δεκ
Ο Αργαλειός.
PDF Εκτύπωση E-mail

Ένα υπέροχο κείμενο λάβαμε απο τον συγχωριανό μας Περικλή Τσάκαλο που καταγράφει με ένα λιτό τρόπο εμπειρίες και βιώματα   τα παλαιότερα χρόνια στον Αετό.  Ο Περικλής   είναι μια μεγάλη προσωπικότητα, η ζωντανή ιστορία για το χωριό μας που έχει πολλά να μας διηγηθεί. Έζησε στο χωριό, στο βουνό και στις καλύβες. Εδώ μιλάει για ένα αναπόσπαστο παραδοσιακό εργαλείο της τότε  καθημερινής ζωής, τον αργαλειό. Αυτό το κείμενο ελπίζουμε  να αποτελέσει το έναυσμα και για άλλους να καταγράψουν και να κάνουν εργασίες και για άλλα θέματα που έχουν σχέση με την παράδοσή μας για να κρατήσουμε ζωντανές της μνήμες. Ο ίδιος μάλιστα μας υποσχέθηκε ότι θα στείλει και άλλα παρόμοια κείμενα.  

alt


Όταν ήμουνα μικρό παιδί, μεγαλώνοντας στο χωριό, ήταν τόσα πολλά πράγματα που μου έκαναν τρομερή εντύπωση και προκαλούσαν στην άγρια παιδική μου ηλικία, την περιέργεια και τον θαυμασμό. Ακόμα και σήμερα που μεγάλωσα και έζησα τη ζωή, εκείνος ο θαυμασμός δεν έχει σβήσει, παραμένει ζωντανός.

 
Τε02 Οκτ
Επωδός..
PDF Εκτύπωση E-mail

Μια συγκινητική επιστολή από τον συγχωριανό μας Περικλή Τσάκαλο  σχετικά με τον πρόσφατο χαμό δυο παλιών του συμμαθητών του Παναγιώτη Σιαναβέλη και Σοφίας Τσακάλου, λάβαμε πριν λίγες μέρες και τη δημοσιεύουμε.

 

  

alt

Βομβαρδίζουν καθημερινά τη δύστυχη και ποικιλοτρόπως πληττόμενη ελληνική κοινή γνώμη τα πλούσια πληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και οι άθλιοι εξαγορασμένοι κονδυλοφόροι ότι δήθεν η χώρα πάει καλά, ότι θα έρθει η ανάκαμψη, ότι οι στόχοι σιγά σιγά θα επιτευχθούν ότι, ότι κ.λ.π. Μας λένε ότι θα διώξουν όλους τους τεμπέληδες και τους άχρηστους του δημόσιου τομέα (που φυσικά βεβαίως αυτοί εβόλεψαν και εδιόρισαν προηγουμένως), ότι θα δημιουργήσουν και θα φτιάξουν την καινούργια Ελλάδα, ότι θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

 

xoris_magazi_24_6_13_c

Tο 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος ήμουν πάνω στο χωριό και φυσικά έγινα ιδίοις όμμασι μάρτυρας όσων λεγόταν τις τελευταίες μέρες για την κατάσταση με το κοινοτικό κατάστημα της πλατείας. Και τις 3 μέρες το μαγαζί ήταν κλειστό, καθώς, όπως μου έγινε γνωστό, ο Θωμάς δήλωσε παραίτηση από το συμβόλαιο ενοικίασης της εκμετάλλευσής του.

 

alt

Πριν φύγω για τον Καναδά τον περασμένο Μάη, έπρεπε να δω και το βραβευμένο ντοκυμαντέρ του συμπατριώτη μας Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου που προβαλόταν για τρίτη μέρα στην Αθήνα. Η αναφορά μου στη ταινία  αυτή ήταν καλοδεχούμενη από τον σκηνοθέτη. Τα λόγια μου για την Πίνδο μας, είναι μια διαρκής διαμαρτυρία.

 
Σελίδα 6 από 12