ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Επώνυμα

dsc_0047

Διαβάστε ένα συγκινητικό κείμενο που λάβαμε απο τον ξενιτεμένο συγχωριανό μας Περικλή Τσάκαλο, με αφορμή το πρόσφατο πρωτοχρονιάτικο οδοιπορικό στον Αετό:

 

     Ίσως πριν λίγα χρόνια να χρειάζονταν αποδείξεις, στοιχεία ατράνταχτα και πάρα πολλές θεωρίες. Και όλα αυτά να τα παρουσίαζες και πολλά ακόμα περισσότερα, σίγουρα δε θα γινόσουν πιστευτός. Για την κατάσταση στη χώρα μας οι μάσκες έπεσαν πλέον. Ο βασιλιάς είναι εντελώς γυμνός. Η αλήθεια είναι ολοφάνερη.

 
Παραθέτουμε εδώ όλη την επιστολή-εργασία του Θανάση Κόγκου η οποία και θα δημοσιευθεί στο έκτακτο φύλλο της εφημερίδας μας που θα εκδοθεί τέλος Αυγούστου.
 
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1881 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ
  Μετά την απελευθέρωση της περιοχής της Θεσσαλίας και τμήματος της νότιας Ηπείρου(Άρτας),το 1881, το χωριό μας θα υπαχθεί στην επαρχία  Τρικάλων  και στο νομό Τρικάλων. Σύμφωνα με την απογραφή του 1881 το Δοβρόι είχε 137 κατοίκους. (Υπ. Εσωτερικών, Πίνακες, 29  Β.Κ. Σπανός οικισμοί της ΒΔ Θεσσαλίας σελ265.). Στην αρχή ο νομός Τρικάλων θα περιλαμβάνει εκτός της επαρχίας Τρικάλων και  Καλαμπάκας, και την επαρχία Καρδίτσας. Αργότερα η επαρχία Καρδίτσας θα αποτελέσει αυτόνομο νομό. 
 
Κυ22 Ιουλ
Οι Ρίζες μας.
PDF Εκτύπωση E-mail

Ευχαριστούμε τον Κο ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ για το σημαντικό e-mail που μας έστειλε για τις ΡΙΖΕΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ . Ήταν μια διακαής επιθυμία μου ώστε απο το Σύλλογο να ασχοληθεί μια ομάδα χωριανών μας καταγράφωντας τις ΡΙΖΕΣ μας. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΚΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ...ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ!! Στο έκτακτο φύλλο της εφημερίδας μας ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ  ο Θανάσης Κόγκος που επιμελείται την ιστορία του χωριού μας καταγράφει τις ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, ωστόσο όπως και ο ίδιος τονίζει θέλει βοήθεια  γι΄αυτό το σημαντικότερο θέμα που πρέπει να μας απασχολεί, ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ. Για πάνω απο διακόσια χρόνια ΟΙ ΡΙΖΙΚΕΣ ΕΠΩΝΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ!! ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;

Παρακαλώ τον Θωμά και τον Νίκο να δημοσιεύσουν την πρόσφατη εργασία του Θ. Κόγκου γι'αυτό το θέμα. Η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει τέλος Αυγούστου.

Παντελής Τσάκαλος

Πρόεδρος του Συλλόγου

 

Στο email του Συλλόγου λάβαμε ένα νέο άρθρο από τον Ηλία Γ. Τσιακοβή το οποίο και δημοσιεύεται αυτούσιο στη στήλη Επιστολές - Άρθρα.

Ασύμμετρος οικονομικός πόλεμος εναντίον της περιφέρειας

Του Ηλία Τσιακοβή

Το σύστημα της μεταπολίτευσης οδεύει σταθερά προς μια κατάρρευση.

Η ενσωμάτωση της Χώρας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, που ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα των Κυβερνήσεων από το1975, εξέπεσε στο έσχατο επίπεδο διαφθοράς και ανικανότητας πολιτικών που αναδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων .

 
Σελίδα 8 από 12