ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Επώνυμα
Σα30 Ιουλ
Στην Κούλα...
PDF Εκτύπωση E-mail
Koula_Gogou_1

Ένα θερμό κατευόδιο σε μια ιδιαίτερα αγαπημένη με καταπληκτικό, ζωντανό, ζεστό, Τσακαλο-Τσουακέηκο ταπεραμέντο. Μια από τις τελευταίες αρχόντισσες του Αετού Ασπροποτάμου, την Κούλα Απ. Γκόγκου, δεύτερη κόρη του Γόγου Τσουέκα(Τσάκαλου) και δεύτερη ξαδέρφη μου. Μεγαλώσαμε στο ίδιο δίπατο σπίτι.

 

GipedoDromos_2016

Ευχαριστώ τον φίλο μου τέως Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Δημήτρη Πανοζάχο, την φίλη μου κα Πόπη Ρουκά, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Παπαδόπουλο Χρήστο και προπαντός τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Μιχαλάκη Χρήστο για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν όλοι τους, έτσι ώστε ένα χρόνιο αίτημα του Μορφωτικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Αετού Τρικάλων που αφορούσε την διευθέτηση του δρόμου στο γήπεδο Αετού για την προστασία του από τα όμβρια ύδατα, να λάβει αίσιο τέλος.

Γρηγόρης Μπανταβάνης


 

Giorgos_Xr_Tsakalos

Μέσα  απ' το διαδικτυακό τόπο   www.aetosaspropotamou.gr είδα   την θλιβερή  είδηση, ότι έφυγε  απ' την ζωή   ο παιδικός φίλος  και τρίτος ξάδελφος  Γεώργιος  Χρ. Τσάκαλος, «Γιώργο  Χρήστου  Σουτράκ'» όπως  αποκαλούσε  ο καθένας μας  για ευκολία, με τα παρονόματά μας  όταν  ήμασταν παιδιά.

 

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2014/08/25/487200/main/12911aac078a8acfd5ce4bacca90fe1e.jpg

Kύριε διευθυντά *


Η σύγχρονη Ελλάς είναι μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα. Eγινε κράτος ύστερα από 400 χρόνια βάρβαρης και στυγνής σκλαβιάς κάτω από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, χάρη στην Επανάσταση του ’21. Κι αυτό οφείλεται στην αδάμαστη ψυχή της ελληνικής φυλής. Στον αδιάκοπο αγώνα από την κλεφτουριά, τους αρματολούς στα δοξασμένα βουνά, στις θάλασσες και στα νησιά, κατά τα χρόνια της σκλαβιάς. Oπως ο Λάμπρος Κατσώνης, η Μαντώ, η Μπουμπουλίνα, ο Μιαούλης, ο Κανάρης, οι απλοί γραικοί, οι ραγιάδες και οι φλογεροί Φιλέλληνες.

 

Kordompoulas_Anna

Χωρίς καλά καλά να το συνειδητοποιήσουμε, το χωνέψουμε, το νοιώσουμε... Φυσικά το ζήσαμε. Ναι το ζήσαμε, οπωσδήποτε το ζήσαμε! Η βροντή ήταν μεγάλη, ήρθε σαν κεραυνός αναπάντεχα, σαν αστραπή και όλοι κοκαλώσαμε στον ερχομό του... Ο περσινός ο Χρόνος ήτανε Χρόνος κακός, πικρός κι ανεύσπλαγχνος. Όπου Απάνου στο Μεγάλο, της Μεγάλης Τσακαλαίϊκης Οικογένειας Τραπέζι , άδειασαν δυο Καρέκλες!

 
Σελίδα 2 από 12