ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Επώνυμα

Παίρνοντας αφορμή από μια φράση που διάβασα την οποία και μεταφέρω απομονωμένη απλώς ως αφορμή και όχι ως σχόλιο επί του σχολίου το οποίο την περιείχε

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ του ΚΩΝ

ΜΕΛΠΟΜΕΝΗΣ 34 ΧΟΛΑΡΓΟΣ

ΤΚ 155 61                                             

                                                                              ΠΡΟΣ

                                                       Κο ΔΗΜΑΡΧΟ του ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ

                                                         Ηρώων 1940   αριθ. 1 ΤΚ 42032

                                                                     ΠΥΛΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ,

         καταρχήν να σας συγχαρώ για την εκλογή σας στο αξίωμα του ΔΗΜΑΡΧΟΥ του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ στο οποίον έμελλε να ανήκει και ο τόπος καταγωγής μου που είναι ο ΑΕΤΟΣ και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Στο χωριό μου τον ΑΕΤΟ είμαι ιδιοκτήτης ενός σπιτιού επιφανείας 60 m2, στο οποίο μεταβαίνω κάθε χρόνο για το διάστημα από 1η Αυγούστου μέχρι την 20η Αυγούστου . Ενημερώθηκα ότι στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, μεταξύ άλλων αποφάσεων που λάβατε, αποφασίσθηκε και η αύξηση της τιμής του νερού από τα 25€ ετησίως στα 62€…………

Λίγα λόγια για την ιστορία της υποθέσεως υδρεύσεως του χωριού για τα οποία εσείς προφανώς δεν ευθύνεστε , αλλά έπρεπε τουλάχιστον πριν πάρετε την απόφαση αυτή να έχετε ενημερωθεί από τους προκατόχους σας.

Στον ανωτέρω χωριό υπάρχει ένα πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης . Στα προηγούμενα 12 χρόνια της θητεία του κοινοτάρχη Κου ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ , ένα από τα ΘΑ … ... ήταν ο εμπλουτισμός του υδραγωγείου με την μεταφορά νερού από την ΘΕΣΗ ΠΟΤΙΣΤΗΣ καθώς και η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου. Δυστυχώς για τους κατοίκους του ΑΕΤΟΥ αυτό έγινε για όλα τα χωριά της τέως Δ. Κοινότητας ΝΕΡΑΙΔΑΣ , εκτός του δικού μας χωριού.

Το ανωτέρω πρόβλημα έχει σαν αποτέλεσμα αφενός μεν αν μην έχουμε καλής ποιότητας νερό, αφού οι σωλήνες του δικτύου είναι σιδερένιες και πεπαλαιωμένες, με αποτέλεσμα κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες να βρίσκονται σε έξαρση οι γαστρεντερίτιδες (το έτος 2010 το 90% του χωριού το μήνα Αύγουστο έπαθε σοβαρή γαστρεντερίτιδα, με αποτέλεσμα πέραν των προβλημάτων υγείας να αναγκάζεται ο κόσμος να αγοράζει εμφιαλωμένο νερό) και αφετέρου το διάστημα αυτό (μήνα Αύγουστο) οι περισσότεροι κάτοικοι, οι οποίοι βρίσκονται στη μεσαία και υψηλότερα σημεία του χωριού να λένε το νερό νεράκι…

Παρά τα ανωτέρω προβλήματα ΕΣΕΙΣ και το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ αποφασίσατε, σε καιρό γενικευμένης κρίσης για την ΕΛΛΑΔΑ, να αυξήστε τα τέλη υδρεύσεως κατά 200% περίπου……..κατ’ αποκοπή.

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ και ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ δεν αρχίσατε την θητείας σας καλά.

Γιατί κύριοι σε ποιο άρθρο του Συντάγματος της χώρας μας, βρήκατε, ότι μπορείτε να βάζετε τέλη υδρεύσεως κατ’ αποκοπή και όχι με βάσει την κατανάλωση. Εγώ και πολλοί άλλοι μεταβαίνουμε στο χωριό για 20 ημέρες τον χρόνο, τις περισσότερες ημέρες δεν έχουμε νερό ή αναγκαζόμαστε να πίνουμε εμφιαλωμένο, αλλά παρόλα αυτά καλούμαστε να καταβάλουμε τα ίδια τέλη όλοι (μόνιμοι και καλοκαιρινοί, άλλοι ποτίζοντας τους κήπους και άλλοι κάνοντας την λάτρα του σπιτιού τους κλπ).

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ θα πρέπει στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο να πάρετε πίσω την απόφαση αυτή που την θεωρώ τελείως άκαιρη και λανθασμένη. Πρώτα θα πρέπει να φροντίσετε για τη αλλαγή του δικτύου υδρεύσεως, τον εμπλουτισμό αυτού με την μεταφορά νερού από την θέση ΠΟΤΙΣΤΗΣ (υπάρχουν άλλωστε οι μελέτες και οι τεχνικές προδιαγραφές από την προηγούμενη κοινότητα και την περιφέρεια για το ανωτέρω έργο και επειδή το ΚΡΑΤΟΣ έχει συνέχεια οπότε αυτά θα πρέπει να σας έχουν παραδοθεί από την προηγούμενη κοινότητα) και το κυριότερο θα πρέπει να τοποθετήσετε μετρητές νερού, ώστε όσο νερό καταναλώνει καθένας να πληρώνει και το αντίστοιχο τέλος και όχι καταναλώνει ή δεν καταναλώνει να πληρώνει κατ’ αποκοπή τέλος………..

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ την μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων του ΑΕΤΟΥ, θα την έχετε μαζί σας , σε κάθε θετικό έργο που θα κάνετε για την περιοχή μας, αλλά να είστε σίγουρος ότι θα είναι απέναντί σας αν και εσείς φερθείτε όπως οι προηγούμενοι. Η υπομονή έχει ένα ΤΕΛΟΣ.

 

                                                ΜΕ   ΤΙΜΗ

                              ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗΣ

Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πιστέψω την άποψη που διατυπώθηκε σε ιστοσελίδα του χωριού μας , από χωριανό μου που έχει υπηρετήσει για χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση , ότι η ανωτέρω αύξηση των τελών υδρεύσεως επιβλήθηκε για να καλυφθούν μισθοδοτικά έξοδα και δαπάνες ταξειδίων αναψυχής υπαλλήλων του Δήμου. Θα ήταν τραγικό.

 

              Λένε ότι η φύση εκδικείται αυτούς που την περιφρονούν και δεν τη λαμβάνουν υπόψη τους. Λένε ότι η φύση πάντοτε βγαίνει νικήτρια στην αδυσώπητη πάλη της με τον άνθρωπο. Αυτό έγινε και με την τελευταία δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 12 από 12