ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

         ΕΚΔΟΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2023

    Ο σύλλογος μας προχώρησε στην έκδοση ημερολογίων για το νέο έτος τα οποία είναι έτοιμα και διατίθονται στην τιμή των 5€. 


   Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα μέλη του συλλόγου και όποιος θέλει μπορεί να στείλει και μήνυμα στην σελίδα μας το ονοματεπώνυμο του και την ποσότητα που θέλει ώστε να το γνωρίζουμε . 

                                           Σας ευχαριστούμε πολύ

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΕΤΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Στους Τοπικούς Φορείς το Δ.Σ του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αετού

  


Τον προηγούμενο μήνα το Δ.Σ του συλλόγου μας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα και με τονΑντιπεριφειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη, προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματα του Συλλόγου και να συζητήσουν για την άμεση επίλυση τους.

 

Στις 14/8/2020, στη γενική συνέλευση του  συλλόγου στην πλατεία του σχολείου,κατατέθηκε το παρακάτω ψήφισμα,το οποίο υπερψηφίστηκε από τους συμμετέχοντες στήν τότε συνέλευση και το παραθέτουμε ως έχει:

ΨΗΦΙΣΜΑ

της τακτικής ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου ΑΕΤΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

       Εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες έχουμε αντιληφθεί τι σημαίνει για το χωριό κεντρική και τοπική διοίκηση, μεγαλοεργολάβοι, ΔΕΗ, «πράσινη ανάπτυξη». Ως εκ τούτου, το έργο του φράγματος της Μεσοχώρας και της εκτροπής του Αχελώου, αν και φαντάζει για κάποιους ως η μοναδική λύση για την ανανέωση του υδροφόρου ορίζοντα, δεν είναι η μοναδική.

 

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ

Νομίζω ότι με ιδιαίτερη χαρά όλο το χωριό, όλοι οι Αετιώτες είδαν τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου ( Δ.Σ. ) του συλλόγου του χωριού μας. Νέοι άνθρωποι, νέα παιδιά πήραν τις τύχες του συλλόγου στα χέρια τους, ανέλαβαν να δουλέψουν και να προσφέρουν στο χωριό. Σχεδόν όλα τα μέλη του Δ.Σ. για πρώτη φορά εκλέγονται στη θέση αυτή. Το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι αναλαμβάνουν το τιμόνι και τις τύχες του χωριού μας στα χέρια τους, μας γεμίζει με χαρά, αλλά και αισιοδοξία. Αισιοδοξία για το μέλλον και τη συνέχεια του συλλόγου και του χωριού μας. Ελπίζουμε ότι ο Αετός έχει και μέλλον και προοπτική.

Απ’ την πλευρά μου, εύχομαι δύναμη, αισιοδοξία και κουράγιο στα νέα παιδιά. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουν, γιατί πέρα από τον ενθουσιασμό και τη μεγάλη διάθεση για προσφορά που διακατέχει όλο το νέο διοικητικό συμβούλιο, υπάρχει η μεγάλη αγάπη για τον Αετό, για το χωριό μας, τη γενέτειρά μας και τη γενέτειρα των προγόνων μας.Μια αγάπη που διαχρονικά υπήρχε σε όλους ανεξαιρέτως τους παλαιότερους χωριανούς, στους τωρινούς και πιστεύω και στις νεότερες και τις επερχόμενες γενιές. Δυο τρεις επισημάνσεις μόνο.

 

           Η Επέτειος του «ΟΧΙ» μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη Γκράτσι στον Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία. 
 

 

          ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΣΕΛΙΟΥ 

Έφυγε από τη ζωή χθές το βράδυ στα Φάρσαλα, η συγχωριανή μας Αικατερίνη Τσέλιου σε ηλικία 82 ετών. 'Ηταν κόρη του Ηλία και της Ευαγγελίας Τσιακοβή και σύζυγος Δημητρίου Τσέλιου. Αφήνει πίσω της τον υιό της Παναγιώτη Τσέλιο ,καθώς και την εγγονή της και αδέρφια.

 

Αγαπητές συμπατριώτισσες και αγαπητοί συμπατριώτες,

πρίν λίγες μέρες συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Συλλόγου του Αετού,μέσα από το οποίο εκλέχθηκα πρόεδρος.

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας μετά από το συμβούλιο που προηγήθηκε στις 16 Αυγούστου το απόγευμα στο χώρο του ιατρείου.

 

'Αλλος ένας χωριανός μας έφυγε από τη ζωή. Ο Παναγιώτης Καρανάσιος  άφησε χθες την τελευταία του πνοή στη Λαμία σε ηλικία 72 ετών.

 

Ένας σπουδαίος άνθρωπος,  ένας μεγάλος πατριώτης, μια τεράστια μορφή, ένας αξιαγάπητος συγχωριανός μας, ο Περικλής Τσάκαλος, δεν θα είναι πια ανάμεσά μας. Έφυγε κι αυτός για το μεγάλο ταξίδι σήμερα το πρωϊ στο μακρινό Βανκούβερ του Καναδά σε ηλικία 90 ετών βυθίζοντας το χωριό μας σε μεγάλη θλίψη.

 

''Έφυγε'' από τη ζωή σήμερα το πρωϊ στα Τρίκαλα ο συγχωριανός μας  Σωτήρης Καρανάσιος σε ηλικία 84 ετών.Ήταν υιός του  Λάμπρου Καρανάσιου και της Βασιλικής Καρανάσιου-Τσακάλου.

 
Σελίδα 2 από 64