ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Ο Σύλλογος είχε από μέρες προγραμματίσει τη πραγματοποίηση μιας λαϊκής βραδιάς στη πλατεία του χωριού αλλά ο καιρός είχε άλλα σχέδια.

 

Την αγορά και τοποθέτηση παραβολικών καθρεπτών ασφαλείας  μέσα στο χωριό, 4 τον αριθμό, εξασφάλισε ο Σύλλογος. 'Ηδη έχουν τοποθετηθεί οι δύο και το ίδιο θα γίνει με τους υπόλοιπους .

 

Δύο ολοκαίνουργια μεγάλα τραπεζοκαθίσματα αγοράστηκαν από τον Σύλλογο τα οποία τοποθετήθηκαν το ένα στην μικρή πλατεία του χωριού και το άλλο στη παιδική χαρά.

 

Την Παρασκευή στις 12 Αυγούστου το βράδυ θα πραγματοποιειθεί  μουσική εκδήλωση, λαϊκή βραδιά, στην πλατεία του Αετού.

 

Συνήθως συμβαίνει οι άνθρωποι να ακολουθούν την συνήθη  πορεία. Να εγκαταλείπουν το χωριό για να πάνε στην πόλη. Εδώ και πολλά χρόνια είναι κανόνας τα χωριά και η ύπαιθρος να ερημώνουν κα οι άνθρωποι να συνωστίζονται στα αστικά κέντρα.  Που και που επιστρέφουν κάποιοι συνταξιούχοι στο χωριό και οι περισσότεροι όχι μόνιμα.

 

Τον Αετό επισκέφθηκε στις 7 Αυγούστου η βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα η οποία συζήτησε διάφορα θέματα της περιοχής και του χωριού μας.

 

Ποιο εύκολη έγινε πλέον η πρόσβαση στο ποτάμι στη θρυλική ''πλάκα'' του Αετού, μιας και το τελευταίο σημείο πριν το ρέμα ήταν πολύ απότομο και επικίνδυνο.

 

Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι με τη παρουσία τους και την προσωπική τους εργασία βοηθούν εθελοντικά  το χωριό και το Σύλλογο. Που αφιερώνουν χρόνο, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, για να προσφέρουν την υπηρεσία τους στο κοινωνικό σύνολο.

 

Μια όμορφη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση αφιέρωμα στο Θεσσαλικό παραδοσιακό τραγούδι έγινε στις 29 Ιουνίου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο.

 

Με αρκετό κόσμο εορτάστηκε το πατροπαράδοτο έθιμο της Αγίας Παρασκευής στον Αετό στις 26 Ιουλίου. Οι πιστοί συνέρευσαν από νωρίς στον Ιερό Ναό  για να παρακολουθήσουν την θεία λειτουργία. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας η ευλογία της εικόνας και η αρτοκλασία.

 
Το χωριό μας θα γιορτάσει και φέτος το παραδοσιακό πανηγύρι αφιερώμένο στην Αγία Παρασκευή την Τρίτη  26 Ιουλίου. Το πρωϊ ανήμερα της Αγίας Παρασκευής θα γίνει η θεία λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό και κατόπιν η ευλογία του υψώματος,  αρτοκλασία  και παράδοση της εικόνας της Αγίας Παρασκευής στον προαύλιο χώρο του ναού. Θα ακολουθήσει χορός και πορεία συνοδεία μουσικών οργάνων έως την πλατεία του χωριού. 
 
Σελίδα 2 από 62