ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Η ιστοσελίδα του Συλλόγου μας εγκαινιάζει την λογοτεχνική της σελίδα.
Εδώ θα δημοσιεύονται λογοτεχνικές εργασίες των μελών και φίλων, ποίηση, πεζογραφία, αναλύσεις, άρθρα, ακόμα και λογοτεχνική επικοινωνία και τέχνες και κυρίως από μικρά παιδιά που θέλουν να προβάλουν τη δουλειά τους και το ταλέντο τους. Ακόμα και video θα αναρτώνται από μουσικές εργασίες και όχι μόνο. Αυτά προς το παρόν.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους τους συγχωριανούς μας και τους φίλους  του Καλή Σαρακοστή.

 

Ο βαρύτερος στα χρονικά χειμώνας που χτύπησε τα χωριά μας είχε σαν αποτέλεσμα τις πολλαπλές ζημιές στα σπίτια και όχι μόνο. Στον Αετό τα υδραγωγεία και ειδικά εκείνο του...ποτιστή χάλασαν. Λίγο νεράκι φέρνουν τα  αρματολιάτικα. Η υπεύθυνη εταιρεία που μας παίρνει το 62αρι  κωφεύει στις κλήσεις μας. Ο Γιώργος Χονδρός, ο πρόεδρος της τ. κ. πήγε αλλά τι να κάνει με 50 πόντους χιόνι; Είναι καιρός να φωνάξουμε!!!
΄Πότε θα ..ρθει μια  άνοιξη να ανθίσουν τα λουλούδια!...΄

 

Δείτε πιο κάτω video από το χορό του Συλλόγου στην Αθήνα. Το Video αποτελείται από μικρά κομμάτια που τράβηξε ο Νίκος Καρανάσιος και τα ενοποιήσαμε.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά την πρώην γραμματέα και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου μας για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια της προς τα μέλη του παρόντος Δ.Σ.
Η παρουσία και το ενδιαφέρον της Βίβιαν είναι φανερά. Μετείχε ενεργά και με ενθουσιασμό  από τη πρώτη στιγμή που αναδιοργανώθηκε ο Σύλλογος σε όλα τα Δ.Σ.  Ο φόρτος με τα μαθήματα της στο Πανεπιστήμιο δεν της επέτρεψαν να είναι μέλος και του παρόντος  Συμβουλίου, παρ’ όλα αυτά  εξακολουθεί να είναι κοντά στο Σύλλογο με τις ιδέες της  και τη βοήθειά της, όποτε χρειαστεί.
Αποτελεί σίγουρα ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους του χωριού μας ώστε να ασχοληθούν με τα κοινά.
Ευχαριστούμε την ίδια καθώς και την οικογένεια Κουτσογιάννη που είναι μια από τις  ‘κολόνες’ του Συλλόγου μας.


 

}Το Σάββατο βράδυ στην ταβέρνα ‘Ο Κορομηλάς’, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα  ‘παίχτηκε’ η δεύτερη παράσταση των εκδηλώσεων του Συλλόγου μας, κλείνοντας έτσι τις χειμωνιάτικες χοροεσπερίδες με σχετική  επιτυχία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το οικονομικό μαρτύριο των Ελλήνων αυτή την εποχή.
Ωστόσο έχουμε να παρατηρήσουμε κάτι το ανησυχητικό. Οι χωριανοί μας φέτος όπως και πέρυσι δεν ξεπέρασαν τους …40 !! Οι υπόλοιποι (από τους 80) ήσαν φίλοι μας. Αλλά και πέρυσι συνέβει το ίδιο. Από τους 120, οι 50 ήταν Αετιώτες. Το ΔΣ του Συλλόγου δεν σκέφτεται κάτι αναφέροντας αυτό. Σίγουρα η κρίση είναι μεγάλη. Και η τιμή της πρόσκλησης, το 30αρι φαντάζει 300κοσάρι!!

Όμως το πνεύμα της συλλογικότητας καταδεικνύει πως στα δύσκολα έχουμε καθήκον  να είμαστε μαζί, αν θέλουμε να πιστεύουμε στο έργο που αναλάβαμε. Ένα έργο που δεν είναι ανάγκη να γίνεται όταν έχουμε περίσσευμα αλλά και όταν δυσκολευόμαστε. Η δύναμή μας θα φανεί στα δύσκολα και όταν συμμετέχουμε όλοι και όχι μερικοί. Αλλιώς το παιχνίδι θα το χάσουμε σίγουρα.
Στα δικά μας τώρα. Λίγος κόσμος, μεγάλο γλέντι. Πολλά και καλά δώρα, ελάχιστες εισπράξεις. Ευτυχώς κάποιοι από μας συνδράμαμε με προσφορές  και βγήκαμε νικητές. Το  οικονομικό αποτέλεσμα είναι κερδοφόρο (ποτέ δεν είχαμε ζημιά) και ο σκοπός για το έργο πάει καλά.
Ευχαριστούμε όσους ήρθαν Αετιώτες και φίλοι μας και κυρίως  την παρέα του Γρηγόρη Μπαταβάνη, το Στέλιο που ήρθε από μακριά, τον Τάκη Τσάκαλο με την οικογένεια του, την παρέα του Λάκη, του Χρήστου Καρανάσιου, που πάντα είναι παρόντες και με αυτούς ξεκινάμε.
Οι δύο χοροεσπερίδες είχαν: 100 άτομα στα Τρίκαλα και 80 στην Αθήνα. Το  χωριό μας περπατάει στα δύσκολα και πάει μπροστά όταν άλλοι Σύλλογοι ούτε που τολμήσανε. Ευχαριστούμε το συγκρότημα του Τάκη Τσάκαλου και του Γρηγόρη Χατζηλυμπέρη που με τα όμορφα Σαρακατσάνικα, βλάχικα, στεριανά τραγούδια δημιούργησαν μια από τις καλύτερες βραδιές του Συλλόγου μας.
Το καλοκαίρι όλοι στο χωριό. Όσο δύσκολα και να ΄νε τα πράγματα να δηλώσουμε ‘ζωντανοί’ και ενωμένοι. Έχουμε πολλά να κάνουμε. Εκλογές για νέο ΔΣ, ποδόσφαιρο, αθλητισμό στίβου στο νέο καμάρι του Συλλόγου, το γήπεδο. Θα ΄χουμε γλέντια περίσσεια  με  φίλους και Αετιώτες.
Καλό καλοκαίρι, αντάμωση στον Αετό μας. 

Αυτό είναι ένα βίντεο με τρικαλινούς στο L.A. στην Αμερική, όπου είναι καλεσμένοι και συμμετέχουν σε ένα φεστιβάλ παραδοσ. χορών. Δείτε σχετικά εδώ: http://www.yourfdf.org/fdf_2012.html.

Είναι στην περιοχή του Hollywood και με φόντο την γνωστή ταμπέλα παίζουν την καραγκούνα αλά hollywood style. Tα παιδιά που παίζουν είναι οι Γιάννης Σούλτης, Γιώργος Κολτσίδας, Μίλτος Κρανιάς, Αχιλλέας Χαχάμης.

 

Το Σάββατο 18 Φλεβάρη  το βράδυ και ώρα 9.00 υπενθυμίζουμε στους συμπατριώτες μας ότι ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει την χοροεσπερίδα της αποκριάς στην Αθήνα. Το συγκρότημα της δημοτικής μας παράδοσης του Δημήτρη Τσάκαλου και του Γρηγόρη Χατζηλυμπέρη θα μας συντροφεύσει για ένα δυνατό γλέντι ενάντια στην καταπίεση του καιρού μας.
Σε αυτή τη συνάντηση δεν θέλουμε να λείψει κανένας. Γνωρίζουμε τις τρομακτικές οικονομικές δυσκολίες ωστόσο πρέπει να δείξουμε  προς κάθε κατεύθυνση ότι  δεν πτοούμαστε και είμαστε παρόντες όπως έγινε και στις 28 του Γενάρη στα Τρίκαλα.
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 30 ευρώ μαζί με τα ποτά και τα αναψυκτικά. Ο χορός  θα γίνει στην παραδοσιακή ταβέρνα ‘Ο Κορομηλάς’  στην Αγία Παρασκευή  τηλ. 210-6510496 και  διεύθυνση Ελευθ. Βενιζέλου 72. Υπάρχει και μπόλικος χώρος για στάθμευση αυτοκινήτου.

Το Δ.Σ.

Για να δείτε χάρτη με την Ταβέρνα πατείστε εδώ

 

Δείτε παρακάτω το δεύτερο μέρος από το video του χορού του Συλλόγου στα Τρίκαλα, όπως μας το έστειλε ο Ηλίας Κουτσογιάννης.

 

Ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες και κύρια από τους Παχτουριώτες για την λανθασμένη διατύπωση της είδησης περί εκλογών της αδελφότητας Παχτουρίου. Η ενημέρωση που κάνει η αδελφότητα είναι σαφής και αναφέρει ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν τις ορίσει η νέα Γενική  Συνέλευση και όχι δυο εβδομάδες από τη Γ.Σ. της 29/01/2012. Παραθέτουμε το ίδιο το κείμενο της ενημέρωσης από την αδελφότητα προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.
¨Ο Πρόεδρος δέχτηκε τη μικρή αναβολή και τους ζήτησε να ορίσουν νέα Γενική Συνέλευση, από την οποία θα προκύψει Εφορευτική Επιτροπή και η οποία επιτροπή θα προκηρύξει αρχαιρεσίες το αργότερο σε 2 εβδομάδες από την Γ.Σ., για την εκλογή νέου Δ.Σ. όπως ορίζει το καταστατικό του συλλόγου¨

 

Από μέρους του πατέρα μου, των αδελφών μου και των οικογενειών μας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους παρέστησαν στην νεκρώσιμη ακολουθία της μητέρας μου Παρασκευής Μπαταβάνη. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και όλους όσους επικοινώνησαν μαζί μας για να μας εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από όλους όσους δεν μπορέσαμε να ειδοποιήσουμε για το χαμό της μητέρας μου, αλλά το σύντομο της κηδείας, ο πόνος του πατέρα μου και οι κακές καιρικές συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να συγκεντρωθούμε όσο θα έπρεπε.
Η παρουσία τόσων ανθρώπων, πολλούς από τους οποίους είχα να δω από την παιδική μου ηλικία, καταδεικνύει τη σημαντικότητα της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Πόσο πρέπει να διατηρήσουμε την επαφή με τους δικούς μας ανθρώπους, συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις, κοινωνικές και άλλες που φέρνουν τους ανθρώπους αυτής της μικρής κοινωνίας του χωριού μας πιο κοντά.
Σας ευχαριστούμε θερμά.
Θωμάς Ι. Μπαταβάνης

 
Σελίδα 52 από 60