ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Σε ένα παρά πολύ θερμό και ευχάριστο κλίμα έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας στην αίθουσα του ανανεωμένου καταστήματος του συγχωριανού μας Βαγγέλη Βακόλα, την Κυριακή 22 Γενάρη. Για το καλό αυτού του χρόνου, του 2012, όλοι μας ευχηθήκαμε να πάνε όλα καλά, να  υπάρξει ηρεμία και πατριωτική συμπαράσταση και συμπαράταξη στα μέλη του Δ.Σ. που μοχθούν να βγάλουν σε πέρας τα ευχάριστα και θαυμαστά έργα του Συλλόγου μας.
Το "φλουρί" έλαχε να βρεθεί στο κομμάτι της πίτας που πήρε η Αγγελική Τσέκα. Η ‘τυχερή’ Αγγελική πήρε και το αντίστοιχο δώρο που ήταν η θαλασσογραφία του συγχωριανού μας ζωγράφου (και Προέδρου του Συλλόγου μας) Παντελή Τσάκαλου, ‘τ΄ απάνεμο ακρογιάλι’. Το έργο αυτό δώρισε ο Παντελής στο Σύλλογο για το σκοπό αυτό.
Ήταν  ένα παρά πολύ ωραίο αντάμωμα περίπου 35 συγχωριανών και όπως πάντα η Γιώτα και η Μαρία μόνιμες πια εθελόντριες, μας εξέπληξαν για μια ακόμη φορά με την αρχοντιά τους στην παρουσίαση της εκδήλωσης.

Συγχαρητήρια σε όλους τους  παρόντες, πρωταγωνιστές και μη και ευχόμαστε τέτοιες ευχάριστες συνάξεις να γίνονται συχνά πέρα από το έθιμο.
Ευχαριστούμε το Βαγγέλη Βακόλα που μας παραχώρησε την αίθουσα του καταστήματός του για το σκοπό αυτό.

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.

 

Με τη συνδρομή του Ηλ. Α. Κουτσογιάννη και τη φροντίδα του κου Μάνου Παναγιώτη, Υπεύθυνου χορευτικών του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων, μια ομάδα του χορευτικού αυτού θα μας τιμήσει στην εκδήλωση του Συλλόγου μας στα Τρίκαλα στις 28 Γενάρη στην ταβέρνα ‘Τα αηδόνια’ στο Ριζαριό. Χορευτικά του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων συμμετέχουν πολύ συχνά στην εκπομπή της ΝΕΤ ‘Στην Υγειά μας’ με το Σπύρο Παπαδόπουλο.

Το Δ.Σ.

 

Από τον κο Στέλιο Καρανάσιο λάβαμε το παρακάτω email σε απάντηση της επιστολής του Δημ. Η. Τσάκαλου, το οποίο δημοσιεύεται στα Επώνυμα.

Φίλε Δημήτρη, διάβασα με μεγάλη προσοχή την επιστολή που έστειλες στην ιστοσελίδα του χωριού μας.

 

Η παγωνιά σπάει κόκαλα στο χωριό και όχι μόνο. Οι πληροφορίες λένε πως οι χωριανοί μας θα βρουν πολλές ζημιές στις βρύσες των σπιτιών τους όταν θα πάνε στο χωριό. Μακάρι να είναι ελάχιστες. Ποιος αλήθεια θα πληρώσει τις ζημιές; Ο Δήμος που πήρε τα 62 ευρώ για το παγωμένο νεράκι;

 

Κάνουμε γνωστό στους αναγνώστες της  εφημερίδας του Συλλόγου μας  ότι η  εφημερίδα αναστέλλεται επ’ αόριστον. Το κόστος της έκδοσης του συμπαθούς και αγαπημένου εντύπου που διακρίθηκε για την ποιότητα  του και είχε ως μόνιμο υλικό τα δρώμενα του Αετού μας, είναι αρκετά δυσβάσταχτο για την άδεια πλέον τσέπη των συγχωριανών μας. Το έντυπο αυτό μπορεί εφ’ όσον το επιτρέψουν οι συνθήκες να εκδοθεί έκτακτα τον Μάιο. Μόνο ιδιωτικές χορηγίες ή η καλυτέρευση των οικονομικών συνθηκών της χώρας μπορεί να επιτρέψουν την συνέχισή του. Η εφημερίδα θα συνεχίσει την έκδοση της όταν ο Σύλλογός μας ξεπεράσει το σκόπελο του....γηπέδου! Υποσχεθήκαμε στους νέους όλων των χωριών του Ασπροποτάμου ένα γήπεδο-στάδιο. Όποιες και να ΄νε οι δυσκολίες θα γίνει όπως το σχεδιάσαμε.

Η περαιτέρω ενημέρωση των αναγνωστών θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας μας ‘Αετός Ασπροποτάμου’. Προσπαθούμε να στήσουμε την ίδια την εφημερίδα μέσα στην ιστοσελίδα. Προς το παρόν θα ανοίξουμε σελίδες λογοτεχνίας – ιστορίας – τεχνών - και χιουμοριστικές επί της επικαιρότητας.
Ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ξανάρθει ο ‘Ασπροπόταμος’ στα χέρια σας.

Ο Εκδότης

Παντελής  Τσάκαλος
 

Από τον κο Αθανάσιο Κόγκο λάβαμε το παρακάτω email το οποίο δημοσιεύεται στα Επώνυμα.

Πληροφορήθηκα για ένα αισχρό, συκοφαντικό μήνυμα από άγνωστο ή αγνώστους προς τα μέλη του Πολιτιστικού μας Συλλόγου.

 

Στις 18  Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 21.00 θα γίνει ο χορός του Συλλόγου στην Αθήνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του  στην ετήσια χοροεσπερίδα που θα γίνει στην ταβέρνα ΄Ο ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ’ στην Αγία Παρασκευή  (Γοργοποτάμου 6, τηλ 210 6510496)

Το μόνιμο πια στις εκδηλώσεις του χωριού μας μουσικό συγκρότημα του Γ. Κολτσίδα και Δ. Τσάκαλου, συνεχιστές του μεγάλου Βούκια, θα είναι κοντά μας, με χορούς και τραγούδια του τόπου μας.

Το μενού θα είναι πλούσιο

Η τιμή της πρόσκλησης, ίδια εδώ και 5 χρόνια, θα είναι 30 € (συμπεριλαμβάνονται τα ποτά)

Η παρουσία όλων των χωριανών στις φετινές εκδηλώσεις του Συλλόγου είναι όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητη. Στις δύσκολες ώρες  πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε παρόντες και δεν πτοούμαστε. Θα τα καταφέρουμε ότι και να γίνει.

Το Δ.Σ.

Για να δείτε χάρτη με την Ταβέρνα πατείστε εδώ

Στις 18  Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 21.00 θα γίνει ο χορός του Συλλόγου στην Αθήνα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του  στην ετήσια χοροεσπερίδα που θα γίνει στην ταβέρνα ΄Ο ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ’ στην Αγία Παρασκευή  (Γοργοποτάμου 6, τηλ 210 6510496)

Το μόνιμο πια μουσικό συγκρότημα του Γ. Κολτσίδα και Δ. Τσάκαλου  στις εκδηλώσεις του χωριού μας  συνεχιστές του μεγάλου Βούκια, θα είναι κοντά μας με χορούς και τραγούδια του τόπου μας.

Το μενού θα είναι πλούσιο

Η τιμή της πρόσκλησης, ίδια εδώ και 5 χρόνια, θα είναι 30 € (συμπεριλαμβάνονται τα ποτά)

 

Η παρουσία όλων των χωριανών στις φετινές εκδηλώσεις του Συλλόγου είναι όσο ποτέ ‘άλλοτε απαραίτητη. Στις δύσκολες ώρες  πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε παρόντες και δεν πτοούμαστε. Θα τα καταφέρουμε ότι και να γίνει.
 

Στις 28 Ιανουαρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 21.00 θα γίνει ο χορός του Συλλόγου στα Τρίκαλα. Παρά τις όποιες επιφυλάξεις και ανησυχίες για ματαίωση των εκδηλώσεων λόγω τις κρίσης οι χοροί θα γίνουν , όπως είχε τονισθεί και στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας μας

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του στα Τρίκαλα και όχι μόνο, να δώσουν το παρόν, να γλεντήσουν, και να διασκεδάσουν με τη μουσική συνοδεία της νεανικής κομπανίας του Γ. Κολτσίδα και Δημήτρη Τσάκαλου.

 Ο χορός θα γίνει στην ταβέρνα ‘ΑΗΔΟΝΙΑ’ όπως και πέρυσι.

(Πάρκο Αγίου Γεωργίου – Ριζαρειό Τρικάλων, τηλ: 24310 24901)

 Τιμή πρόσκλησης 20 € (συμπεριλαμβάνονται τα ποτά)

Το Δ.Σ.

 

Από τον κο Στέλιο Καρανάσιο λάβαμε το παρακάτω email το οποίο δημοσιεύεται στα Επώνυμα.

Αγαπητοί συγχωριανοί καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία. Παίρνοντας αφορμή από ανώνυμα δημοσιεύματα και σχόλια συμπατριωτών μας σε ανώνυμα μπλοκ στο διαδίκτυο, δημοσιεύματα που ούτε λίγο ούτε πολύ μου ζητούσαν να απολογηθώ και να απαντήσω (σε ποιους άραγε;) για τα οικονομικά του συλλόγου και αν είμαι φρόνιμο παιδί και αν σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου πληρώνω την πρόσκλησή μου, έχω να δηλώσω τα παρακάτω:

 

Από την κα Ελένη Γ. Τσάκαλου λάβαμε το παρακάτω email το οποίο δημοσιεύεται στα Επώνυμα.

Δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο να απευθύνομαι σε ανώνυμους ακόμα και όταν δέχομαι προσωπική προσβολή. Ωστόσο με τις παρακάτω γραμμές εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και πικρία για όλες τις επιθέσεις που δέχεται ο Σύλλογος τα τελευταία χρόνια. Τα μέλη του Δ.Σ. καθώς όλοι γνωρίζουν προσφέρουν εθελοντικά και κανείς δεν διψά για αξιώματα και προβολή.

 

Στις 22 του Γενάρη, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.00 π.μ.   στο κατάστημα του συγχωριανού μας Βαγγέλη Βακόλα  (Φορμίωνος 184 στο Βύρωνα) το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να κόψει  την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Όλοι οι χωριανοί  που διαμένουν στην Αθήνα  προσκαλούνται σε αυτό το πρώτο αντάμωμα για να ευχηθούμε να πάει καλά αυτή η χρονιά για όλους μας

                                                                                       Το Δ.Σ.
 
Σελίδα 52 από 58