ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Για την ένοπλη ληστεία που έγινε προχθές στην ΔΟΥ Αργυρούπολης όπου εργάζεται ο συγχωριανός μας Τάκης Τσάκαλος, εκφράζουμε την λύπη μας για
το συμβάν  και τη συμπαράστασή μας στον Τάκη και τους συναδέλφους του.

 

Στις 30/11/2011 έγινε παρουσία του Δημάρχου η δέκατη έβδομη τακτική συνεδρίαση του Δήμου Πύλης. Στο έβδομο κατά σειρά θέμα ‘Περί πρόσκλησης επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για έλεγχο των πρώην δήμων’ σχεδόν κατά απόλυτη πλειοψηφία οι παρόντες σύμβουλοι ούτε που θέλανε τον έλεγχο. Δηλαδή αν θέλουμε να μάθουμε τι έγινε επί Καποδίστρια στην Κοινότητα Νεράιδας που πήγαν τα τόσα εκατομμύρια κ.λ.π .... καλή μας νύχτα. Δεν πιστεύουμε πως θα μείνει εκεί ένα τόσο σοβαρό θέμα. Κάποιοι θα ευαισθητοποιηθούν.

 

Μετά από επίσκεψη πού κάναμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας επισκεφθήκαμε και το ΠΑΧΤΟΥΡΙ. Κάποιοι προφανώς βάλανε φωτιά  για να κάψουν τα πολλά ξερά πλατανόφυλλα στο ρέμα δίπλα στα σκουπίδια. Πράγματι η φωτιά επεκτάθηκε στο βραχώδες τμήμα τού βουνού προς την πλευρά τής Αγίας Σοφίας. Συνολικά κάηκε τμήμα δάσους περίπου 15 στρεμμάτων. ΟΓΔΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΧΤΟΥΡΙ. Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΦΩΤΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ ΘΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ  ΦΡΙΚΗ!!!! TO ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ. Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ... ΑΔΥΝΑΤΗ.

 

Στο email του Συλλόγου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   λάβαμε το παρακάτω κείμενο από τον κο Φώτη Παπαδόπουλο και το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο.

Η προχθεσινή πυρκαγιά στο Παχτούρι εγείρει πολλά ερωτηματικά καθώς και προβληματισμούς. Απέδειξε ότι τα χωριά μας είναι εντελώς ανοχύρωτα σε περιπτώσεις πυρκαγιάς και ότι είναι θέμα τύχης που μέχρι στιγμής δεν είχαμε ζήσει σοβαρότερες καταστάσεις. Είναι απαράδεκτο σε χωριά που βρίσκονται μέσα στο δάσος και σε δύσβατα μέρη να μην υπάρχει ούτε ένας πυροσβεστήρας έκτακτης ανάγκης. Για να μη μιλήσουμε για πυροπροστασία στα δάση. Το γεγονός βέβαια ότι η πυρκαγιά οφειλόταν σε ανθρώπινη αμέλεια το κάνει πιο εξοργιστικό. Κάποιοι "κύριοι" κυνηγοί αφού έκαναν τη δουλειά τους στο βουνό, παράτησαν εύφλεκτα σκουπίδια και γκαζάκια μέσα στο δάσος! Η πλήρης ανευθυνότητα. Πρέπει να απευθύνουμε έκκληση στους τοπικούς άρχοντες, ο καθένας με τον τρόπο του, να μεριμνήσουν το συντομότερο για την ασφάλεια των χωριών και των δασών. Όσο για τους υπεύθυνους της παρ' ολίγον καταστροφής, είμαι σίγουρος ότι τους γνωρίζουν..

Παπαδόπουλος Φώτης 

Από την ιστοσελίδα της Αδελφότητας Παχτουριωτών αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο αφιέρωμα στον Κώστα Παπαγιάννη.

Αφιέρωμα στον Κώστα Χ. Παπαγιάννη (1928-2011)

Έφυγε η ήρεμη δύναμη

Ο δικός  μας Κώστας ο δικός μας Ντίνος έφυγε για το μεγάλο ταξίδι αθόρυβα χωρίς να μας πει το τελευταίο γεια, ήσυχα σαν πουλάκι πέταξε για τη γειτονιά των αγγέλων. Στις 10-7-28 έρχεται στη ζωή από τον Χρήστο  Παπαγιάννη και την Ευφροσύνη Κατσαρού το πρώτο τους παιδί, αγόρι, ο μικρός Κων/νος. Λίγο αργότερα ακολουθούν οι τρεις αδερφές του.  Η μοίρα όμως τον χτύπησε νωρίς, στα πρώτα πολεμικά χρόνια χάνει τον πατέρα του και λίγο αργότερα τη μεγάλη του αδερφή, και αυτομάτως χρίζεται προστάτης της οικογένειας. Με σκληρή και επίμονη δουλειά, κατεβαίνει από το χωριό στον Πειραιά όπου και εργάζεται στον ΟΛΠ απ όπου και τέλος συνταξιοδοτείται. Το 1967 γνωρίζει και παντρεύεται την Ελένη Β. Τσιούνη, που θα του χαρίσει δυο παιδιά (Χρήστο και Θεόδωρο) και θα του σταθεί σαν μάνα- Παναγία στα τελευταία δύσκολα χρόνια της ζωής του, όπου από το αναπηρικό καροτσάκι θα αναπολεί το καλό του χωριό το Παχτούρι. Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση, πήρε μέρος σε πολλά δημοκρατικά κινήματα-σχηματισμούς, σε οργανώσεις λιμενεργατών αλλά και εκλέχθει γραμματέας-ταμίας στην αδελφότητα Παχτουριωτών τη δύσκολη εποχή(67-73). Έδινε λύση σε πολλά κοινωνικά προβλήματα με την ήρεμη, πρακτική λογική σκέψη που τον διακατείχε.Στο τελευταίο αντίο πλήθος κόσμου, από Βύρωνα, Βόλο, Παχτούρι, Αετό, Λαφίνα, Κορυφή, Χάσια, Κρήτη, τον συνόδευσε γιατί τον αγαπούσε πολύ. Καλό παράδεισο του είπε ο ανιψιός του πατήρ Γεώργιος Καραούλης αλλά εμείς του λέμε <<καλή αντάμωση>> και να πας πρώτος να πιάσεις ένα τραπέζι στην πλατεία ή στην <<νυχτερίδα>> και να μας περιμένεις.

                                                                             Η οικογένειά σου

PAPAGIANNIS1

 PAPAGIANNIS_2

 
Από την οικογένεια του Κ. Παπαγιάννη μας ενημέρωσαν ότι στις 27 Νοεμβρίου και ώρα 10:30,  θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Κώστα Παπαγιάννη στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Βύρωνα.
 

Ξεσηκώθηκαν οι πάντες. Στο Παχτούρι πήρε φωτιά ένα τμήμα από ξερόκλαδα μικρής έκτασης πάνω από το γήπεδο, χθες το μεσημέρι. Από το σαιτ της Αδελφότητας Παχτουρίου μαθαίνουμε ότι η φωτιά  δεν έκαψε έλατα. Όπως μας πληροφόρησε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου μας Γούλας  Παναγιώτης ο οποίος συμμετείχε στην κατάσβεση μέ λάστιχα κ.λ.π, δεν υπήρξε σοβαρό πρόβλημα. Η φωτιά έσβησε γρήγορα. Από πολύ σοβαρές πηγές μαθαίνουμε ότι η φωτιά στο Παχτούρι προήλθε από γκαζάκια... πού βρέθηκαν μέσα στα σκουπίδια, κάτι κυνηγοί περάσανε κ.λ.π Η αλήθεια είναι πώς η φωτιά αυτή έδωσε κιόλας εφιαλτικά μηνύματα. Μήπως είναι καιρός για ...ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΕΛΑΤΟΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΧΤΟΥΡΙΟΥ ;

 

Στις δύσκολες μέρες πού περνάει ο ελληνικός λαός και τις χειρότερες που προμηνύονται, ο Σύλλογος μας θα σταθεί όρθιος και το χωριό μας ενωμένο. Σαν σήμερα πριν 38 χρόνια έγινε η εξέγερση των φοιτητών στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Από σήμερα και πέρα ίσως τα συνθήματα εκείνα πού στείλαμε σε όλο τον κόσμο να ΞΑΝΑΦΩΝΑΖΟΥΝ μέσα μας. Να διατηρήσουμε τη φλόγα εκείνη και να μην υποκύψουμε.

Αγώνας για ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΤΟ  Δ/Σ

 

Προσφορά μεγάλης σημασίας έγινε στο Σύλλογό μας αυτές τις μέρες. Προσφέρθηκε το ποσό των 1000 ευρω από την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ για την αποπεράτωση του ΓΗΠΕΔΟΥ. Αυτό τον καιρό ο Σύλλογος έχει ανάγκη άμεσης ρευστότητας ώστε ο εργολάβος να αγοράσει τα υλικά για την περίφραξη του γηπέδου. Η προσφορά αυτή μαζί με το δανεισμό από τον Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΙΟ  του Νικολάου έχει ήδη βάλει σε εφαρμογή  την κατασκευή της περίφραξης. Το γήπεδο πλέον μπαίνει επιτέλους στην τελική του φάση. Ευχαριστούμε την οικογένεια του αείμνηστου ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ οραματιστή και ιδρυτή του Συλλόγου μας.

 

Ο  επιτυχημένος διεθνώς, σκηνοθέτης Δ. Κουτσιαμπασάκος τελείωσε αυτές τις μέρες στον Αετό την ενδιαφέρουσα ταινία με θέμα τον ΜΑΝΑΒΗ. Στην εφημερίδα του χωριού μας δημοσιεύουμε σχετικό ρεπορτάζ. Ο Δημήτρης μας έστειλε φωτογραφίες από τον ΑΕΤΟ.

_

MANABHS_2

 

Στην Ενότητα 'Εφημερίδες - Περιοδικά' μπορείτε να κατεβάσετε το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας μας, ΑΕΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ή πατήστε εδώ. Θα ακολουθήσει η αποστολή της έντυπης έκδοσης. Καλή ανάγνωση.

 
Σελίδα 56 από 60