ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Η εκκίνηση για τους επίσημους αθλητές

Μεγάλη επιτυχία είχε η συμμετοχή των Αετιωτών στον 30ο κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας που διεξήχθη την Κυριακή που μας πέρασε με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό στάδιο.

Ο Παντελής με τον Στέλιο λίγο μετά τον τερματισμό.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο Πρόεδρος το'πε και τo'κανε. Έτρεξε και τερμάτισε τον παρθενικό του Μαραθώνιο. Μια ίωση της τελευταίας στιγμής δεν ήταν δυνατό να του στερήσει τη συμμετοχή του μιας και τους προηγούμενους μήνες είχε ''οργώσει'' τα μονοπάτια του Υμηττού και όχι μόνο. Ο χρόνος του 5 ώρες 35' και 4''. Μεγάλη εμπειρία, όπως δήλωσε και ο ίδιος, δεν το ξανακάνω συνέχισε. Το σώμα πονάει παντού. Μόλις όμως συνέλθει σε μια εβδομάδα ίσως και...μήνα θα αρχίσει να καταστρώνει τα σχέδια για τον επόμενο αγώνα. Μαζί του χέρι με χέρι τερμάτισε ο Στέλιος Καρανάσιος μέλος του Συλλόγου. Παλιά καραβάνα αυτός. Τα τελευταία χρόνια έχει φάει τους Μαραθωνίους με το κουτάλι. Έκλεισε τους 20 Μαραθωνίους παρακαλώ, όχι παίζουμε. Είχε και αυτός μια μικρή ίωση αλλά ο Στέλιος δεν μασάει απο αυτά. Η αλήθεια είναι ότι έδειξε αλτρουισμό. ''Τράβηξε'' τον Πρόεδρο για να τερματίσει και να φτάσουνε μαζί στο τέρμα, το ηλεκτρονικό μηχάνημα όμως έδωσε πρώτο τον Πρόεδρο με τον ίδιο χρόνο(όσοι είχαν στοιχηματίσει στο Στέλιο τις προηγούμενες μέρες έχασαν τα λεφτά τους)! Η εμπειρία κόντρα στον ενθουσιασμό και την τρέλα του πρωτάρη.

Πιο πίσω στις 5 ώρες 55' και 47'' ο Μπάμπης ο Ραπτάκης στον πρώτο του Μαραθώνιο και αυτός. Ξεκίνησε επιφυλακτικά με πλημμελή προετοιμασία αλλά κατάφερε να φτάσει στο τέρμα. Ο Μπάμπης είναι πειθαρχημένος και μαχητής, θα βελτιώσει τον χρόνο του κατά πολύ στο μέλλον.

Στις 6 ώρες 25' και 54'' ο Γιάννης ο Ραπτάκης ο πατέρας του Μπάμπη. Ο υπέροχος και πρόσχαρος Κρητικός από τη Βιάννο, άνδρας της Θεοδώρας Καρανάσιου αδελφής του Στέλιου. Εγκατέλειψε τον ''καναπέ'' για χάρη του τρεξίματος και έγινε φανατικός φίλος των μεγάλων αποστάσεων.

Ο Θανάσης ο Κουτσογιάννης του Δημήτρη και της Ρούλας (εγγονός του Ηλία Νασέα), ένα παιδί που δεν έρχεται συχνά στον Αετό αλλά αγαπάει το χωριό όπως όλοι μας άλλωστε. Ασχολείται συστηματικά με τα ορεινά αθλήματα(ποδηλασία, αναρίχηση, τρέξιμο, ράφτινγκ κλπ), τερμάτισε και αυτός με τον πολύ καλό χρόνο 4 ώρες 05' και 27''.

Τέλος ο Πέτρος ο Βλάχος απο την Λαφίνα και φίλος του Συλλόγου μας. Τερμάτισε σε χρόνο 4 ώρες 27' και 22''. Τρέχει συστηματικά τα τελευταία χρόνια .Συμμετείχε με τον Σύλλογο ''Ευκλής'' της  Γλυφάδας.

Με τον παλιό φίλο και συναθλητή, κάτοχο των Πανελληνίων ρεκόρ στα 10000 μέτρα και στο Μαραθώνιο Σπύρο Ανδριόπουλο.

Ο παλιός πρωταθλητής του Μαραθωνίου Νίκος Καρανάσιος, γραμματέας του Συλλόγου αν και είχε δηλωθεί δεν έτρεξε. Αρκέσθηκε να δώσει βοήθεια όμως στους άλλους δρομείς στην αφετηρία και τον τερματισμό .Η έλλειψη προετοιμασίας και κάποιες ενοχλήσεις στη μέση έδρασαν αποτρεπτικά. Το μυαλό νίκησε το συναίσθημα  μιας και η επιθυμία να τρέξει ήταν μεγάλη.

Όλοι όσοι έτρεξαν είναι νικητές γιατί στο Μαραθώνιο δρόμο ο τερματισμός είναι νίκη. Μάχεσαι με την απόσταση, τις καιρικές συνθήκες, τον εαυτό σου και μετά με τους αντιπάλους. Απο κει και πέρα η επίδοση δίνει μια μεγαλύτερη αίγλη. Ο Μαραθώνιος είναι μια ιδέα συνυφασμένη με τον Ελληνα και τη ζωή. Ένας αγνός και τίμιος αγώνας κόντρα στις δυσκολίες. Το αδύνατο γίνεται δυνατό , η πίστη και το  θάρρος οδηγός για τον στόχο ,το τέρμα. Η αυτοθυσία του Φειδιπίδη(κατά άλλους ιστορικούς, του Ευκλή) συμβολίζει την απρόσμενη νίκη των Ελλήνων απέναντι στον θεωρούμενο ανίκητο στρατό των Περσών, τη δύναμη της ενότητας και της αυτοπεποίθησής τους. Διαχρονικό παράδειγμα...


Ένα μικρό βίντεο απο τον τερματισμό του Στέλιου και του Παντελή στο Παναθηναϊκό στάδιο.


Η διοργάνωση 

Τρεις Κενυάτες  ανέβηκαν στο βάθρο των νικήτων με πρώτο τον Μπέτ Κιμουτάι και τον εκπληκτικό χρόνο για την κλασσική διαδρομή 2 ώρες 11' και 57''. Πρώτος Έλληνας ο Μιχάλης Παρμάκης με χρόνο 2 ώρες 21' και 52''.

6370 δρομείς τερμάτισαν τον αγώνα. Οι δηλώσεις συμμετοχών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο φθάνοντας τις 9000 εκ των οποίων οι 6000 Έλληνες! Απο όλα τα μέρη της γης ήρθαν για να συμμετάσχουν στην κλασσική διαδρομή. Για πρώτη φορά είχε τόσο πολύ κόσμο η συγκεκριμένη διοργάνωση μέσα στο στάδιο αλλά και σε όλη τη διαδρομή. Ο ενθουσιασμός και η παρότρυνση που έδιναν στους αθλητες ήταν συγκινητική. Την εκκίνηση έδωσαν ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Πάτρικ Μακάου και η ολυμπιονίκης απο την Πορτογαλία Ρόζα Μότα που μας τίμησαν με την παρουσία τους εδώ.

Η διοργάνωση ήταν άρτια και σιγά-σιγά τείνει να γίνει μια απο τις καλύτερες στον κόσμο. Παράλληλα με τον αγώνα του Μαραθωνίου διεξήχθησαν αγώνες των 5000 κια 10000 μέτρων αντίστοιχα όπου συμμετείχαν πάρα πολλοί δρομείς κάθε ηλικίας.  Αυτές τις δύσκολες στιγμές ο Μαραθώνιος έδωσε ένα χρώμα και μια χαρούμενη νότα στο μουντό κλίμα της Αθήνας.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους όσοι αγωνίστηκαν.

Ν.Λ.Κ

Το άρθρο έχει 2230 αναγνώσεις