ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

alt

Ο Περικλής Τσάκαλος είναι ο ομογενής Αετιώτης στο Vancouver του Καναδά πάνω από σαράντα χρόνια. Όμως όσον αφορά το χωριό μας τον Αετό είναι μια ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα περίπτωση πατριώτη.

Ο Περικλής έφυγε από το χωριό ή καλύτερα ...από το βουνό μεγάλος και δυστυχώς όχι για να σπουδάσει γιατί ο πόλεμος δεν το επέτρεψε αλλά για να δουλέψει για μια επταμελή οικογένεια μετά την απώλεια του πατέρα μας. Tριαντα έξι χρονών έφυγε για να βρει την τύχη του αφού όλα πήραν το δρόμο τους στην οικογένεια. Όμως το πάθος του για τα γράμματα που τον είχε από μικρός κι ας μην τον ευνόησε η μοίρα, το ξέρω εγώ καλύτερα ο μικρότερος της οικογενείας. Όπως γράφει και τώρα αναπολώντας εκείνη την εποχή έγραφε και τότε που ήταν νέο παιδι.

alt 

Και μπορώ να αποκαλύψω πως ήταν και πολύ καλός σκιτσογράφος!!  Το ποίημα που παραθέτουμε το έγραψε σε ηλικία 25 ετών  και δεν είναι παρά τέσσερις στίχοι, που λένε πολλά και αντιπροσωπεύουν πολλούς της εποχής εκείνης. Στη πορεία ο Σύλλογος θα εκθέσει την ποιητική δουλεία του Περικλή όπως και κάθε χωριανού μας μέσα στη λογοτεχνικές σελίδες και όχι μόνο.

Παντελής Τσάκαλος

1571 αναγνώσεις