ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

alt

Ο Πάνος Σιαναβέλλης ...σέρνει το χορό.

Ο Σύλλογός μας υποδέχθηκε το νέο έτος με αισιοδοξία και θάρρος, με αγάπη προς τον συνάνθρωπο και αλληλεγύη πάνω απ'όλα, με φλογερό πατριωτισμό ενάντια σε κάθε μήνυμα καταπίεσης και οικονομικής λεηλασίας.

Το τι συμβαίνει γύρω μας και το χειρότερο το τι θα συμβεί η καλύτερα  τι σχεδιάζουν να συμβεί εμείς θα κρατήσουμε τη ψυχραιμία μας και την ισχυρή θέλησή μας και με μπροστάρη το Σύλλογο θα προχωρήσουμε τον δύσκολο δρόμο.

Στο Φρούριο Τρικάλων έγινε προχθές την ημέρα της Υπαπαντής ο χορός του Συλλόγου μας. Το καινούργιο ξεκίνημα. Η παρουσία των χωριανών μας ήταν συγκινητική και των φίλων μας ακόμη περισσότερη. Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Σιαναβέλλης οργάνωσε σωστά όλη τη διαδικασία και με την εμπειρία του σε παρόμοιες εκδηλώσεις μας έδωσε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Γκλαμουράτη αίθουσα, αριστοκρατική αρχιτεκτονική. Άνεση χώρου έξω και μέσα. Άψογο σέρβις. Και φαγητό.Τα παιδιά Τάκης Τσάκαλος, Γρηγόρης Χατζηλυμπέρης, Γιάννης Σούλτης, Θοδωρής Γιαννόπουλος και Αποστόλης Καψιώχας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

alt

Ο παπα Ντίνος ευλογεί τη πίτα έχοντας δίπλα του τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ.

Πριν ξεκινήσει το γλέντι έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο ιερέας του χωριού μας σεβασμιώτατος Κων/νος Χονδρός έψαλλε και ευλόγησε την πίτα της οποίας το τυχερό φλουρί έλαχε στην όμορφη Έλενα Ζαίμη κόρη της Νίκης Καρανάσιου και του Χρήστου Ζαίμη. Το φλουρί αντιπροσώπευε δύο πίνακες του ζωγράφου Παντελή Τσάκαλου προέδρου του Συλλόγου.

alt

Η Έλενα Ζαίμη με το τυχερό νόμισμα.

Η νεολαία, η όμορφη νεολαία παρούσα. Οι χειμωνιάτες παρόντες. Ξεκίνησαν τον χορό οι δύο χωριανοί μας που είχαν ταλαιπωρηθεί στην υγεία τους και δεν το έβαλαν κάτω.Ο Γιώργος ο Τσιακουβής χόρεψε τον 'Αετό' και ο Ανέστης ο Κουτσογιάννης την 'Μαρουσιάνα'!

Οι Αετιώτες των Τρικάλων ανταποκρίθηκαν σε όλα. Λίγη η σερμαγιά αλλά για την εποχή τεράστια. Το μεγάλο κέρδος η αγάπη για τον Αετό τους.

Τώρα πάμε για τις 24 του Φλεβάρη στην Αθήνα. Για νέα νίκη. Και ύστερα στον Αετό το καλοκαίρι για ...θρίαμβο. Και ευχόμαστε προς τούτο να είναι όλα ήρεμα.

Ο Ηλίας ο Κουτσογιάννης με την αναγνωρισμένη μαεστρία του αποδίδει τον άκρατο εθελοντισμό του. Ακόμα μια φορά σε ζωντανή μετάδοση η εκδήλωση. Ο χορός; πολύ γρήγορα πετάξανε τις γόβες τους οι γυναίκες και χορέψανε σαν ....γυναίκες!!

Αθήνα...ερχόμαστε!!!

  Απο πλευράς επισήμων εκτος του ιερέα Κων/νου Χονδρού και του προέδρου της τοπικής κοινότητος  Γεωργίου Χονδρού ήταν παρών και ο αντιδήμαρχος Πύλης Πέτρος Τεντολούρης και ο βουλευτής της ΝΔ  Θεόδωρος Σκρέκας.

Π.Τ.

 

Δείτε παρακάτω τα 2 βίντεο από το χορό του Συλλόγου στο Φρούριο στα Τρίκαλα...

Το άρθρο έχει 1775  αναγνώσεις