ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

marathonios_2013

Ο τερματισμός του Αετιώτη Θανάση Κουτσογιάννη στον 31ο κλασσικό Μαραθώνιο σε χρόνο 4 ώρες 05', είναι είδηση που πρέπει να μας χαροποιήσει σαν Αετιώτες. Δεν ξέρω πολλά πράγματα για τις αθλητικές του δραστηριότητες, για την ηλικία του είναι καλός χρόνος. Όμως αυτό το γεγονός πρέπει νά'ναι και η αφετηρία ώστε του χρόνου κι άλλοι Αετιώτες να συμμετάσχουν στον κλασσικό Μαραθώνιο έστω και....περπατώντας.

Μπράβο Θανάση!

Όσον αφορά εμένα και το Στέλιο, ζούμε αυτού του είδους τις διαδρομές πότε τρέχοντας μαζί και πότε τρέχοντας απ' το ...τηλέφωνο! Ζούμε για τον αγώνα. Του Στέλιου του αρέσουν οι μεγάλες αποστάσεις γι' αυτό κι ο μεγάλος του καημός είναι το Σπάρταθλο! Εμένα μου αρέσουν οι μικρότερες αποστάσεις, ωστόσο με συγκινεί αυτή η κλασσική μαραθώνια διαδρομή. 
     
Για όλους ανεξαιρέτως τους αθλητές του Μαραθωνίου παραμονεύει στη διαδρομή ένας εχθρός: Η κράμπα. Είναι αυτή που θα σ'αφήσει κατάχαμα κι ούτε να περπατήσεις ακόμα. Εγώ δεν σταμάτησα γι'αυτό. Ένα παλιό τραύμα στό γόνατο, που δεν έδωσα σημασία, ήρθε κι έδωσε εκείνο σημασία και δεν μ'άφησε ούτε να περπατήσω. Αυτά που είδα μετά την εγκατάλειψη καλύτερα να τερμάτιζα έρποντας ή  να 'βγαινα έξω στα χωράφια. Δύο ώρες ταλαιπωρία από τους απίστευτους εκείνους διοργανωτές. Μέσα στο αστυνομικό λεωφορείο γεμάτο νέους αθλητές σιωπηλούς, βωβούς και θλιμένους απ'τό κακό που τους βρήκε -την εγκατάλειψη- να μην εχουν ένα ρούχο για το ιδρωμένο κορμί τους!
   
Έτρεξαν 11.000 δρομείς. Τέσσερις χιλιάδες αθλητές κι έξι χιλιάδες...λαός! Επί 25 ευρω ίσον 150.000 ευρώ. Δεν άξιζε αυτός ο λαός πέντε αυτοκίνητα νά μαζέψει τους τραυματίες; Δεν άξιζε λίγο πάγο νά βάλουν στά πόδια τους; Δεν άξιζαν μια γέφυρα της προκοπής να πάνε να πάρουν τα πράγματά τους. Προς τι και προς ποιους όλη αυτή η προσφορά των εθελοντών και των Δήμων; 
   
Παρ'όλα αυτά αξίζει έστω και μια φορά η διαδρομή του Κλασσικού Μαραθωνίου. Φυσικά αθλητισμός δεν σημαίνει σώνει και καλά Μαραθώνιος. Όσον αφορά το σχόλιο του Νίκου, περί πιέσεως του εαυτού μας στον αγώνα ή το αν στοχεύουμε ψηλά, έχω να πω και να παραπέμψω πως ο ...Μαραθώνιος του Συλλόγου το κοινό έργο που επιτελούμε, το φτάσε όπου δεν μπορείς είναι εκείνο που έχει ανεκτίμητη αξία. Εκεί σε εκείνο το Μαραθώνιο ας μην εγκαταλείψει κανένας μας.
 
 
Παντελής Τσάκαλος

 
 
 
 
 

Το άρθρο έχει 2143 αναγνώσεις