ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Η ετήσια χοροεσπερίδα   του Συλλόγου έγινε την Κυριακή στις 23 Φλεβάρη στο Δημοτικό αναψυκτήριο μέσα στο άλσος της Ηλιούπολης.

Το φετινό αντάμωμα των Αετιωτών και φίλων μας,  τη χρονιά που διανύουμε τον δέκατο(10ο) χρόνο από την αναγέννηση του Συλλόγου, ήρθε να προστεθεί στις τόσες εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε όλα αυτά τα χρόνια σαν μια νέα επιτυχία. Γιατί οι προσπάθειες των μελών του ΔΣ με την  συμπαράσταση και συνδρομή των χωριανών μας απετέλεσαν τη βάση της επιτυχίας, όπως και για τις προηγούμενες.  Παρ'όλες τις δυσκολίες που περάσαμε όλοι οι χωριανοί απέδειξαν ότι αγαπούν το χωριό.

  Η εκδήλωση 

150 άτομα περίπου έδωσαν το παρόν εκ των οποίων οι μισοί περίπου ήταν φίλοι του Συλλόγου. Οι προσδοκίες ήταν πράγματι μεγαλύτερες. Αρκετοί αυτοί που δεν ήρθαν την τελευταία στιγμή. Ήταν βέβαια και η γρίπη που σαρώνει τελευταία.

Το κέφι και ο χορός στο αποκορύφωμα με τους παρευρισκόμενους να δίνουν τα ρέστα τους. Βροχερός ο καιρός έξω αλλά η ζεστασιά και η ζωντάνια δεν έλειψαν για άλλη μια φορά. Τα ''παιδιά του Ασπροποτάμου'' του Τάκη Τσάκαλου και Γρηγόρη Χατζηλυμπέρη έβαλαν όπως πάντα το χεράκι τους. Και βέβαια η παρουσία του μεγάλου ερμηνευτή του δημοτικού μας τραγουδιού Αντώνη Κυρίτση με τον υιό του Θωμά απογείωσαν το γλέντι.

DSC_0117

Ο Ηλίας Ι. Κουτσογιάννης με Αντώνη Κυρίτση και τον γιο του Θωμά Kυρίτση.

Η εκδήλωση άρχισε με τον λόγο του προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Παντελή Τσάκαλου. Καλωσόρισε και χαιρέτησε όλους τους παριστάμενους χρησιμοποιώντας όπως πάντα τις γνωστές ατάκες του, τον πάππα-Γιώργη, τον Δημοτικό σύμβουλο Κώστα Βλάχο, την πρόεδρο του Συλλόγου Λαφινιωτών Βέτα Κοριμέντζα, την αντιπρόεδρο Χαρά Βλάχου κόρη του Κώστα Βλάχου, τον πρόεδρο της τ.κ. Αετού-Παχτουρίου Γιώργο Χονδρό που ήρθε απο τα Τρίκαλα με τον υιό του Ντίνο και την κόρη του Δήμητρα, τον πρόεδρο της αδελφότητος Παχτουρίου Κώστα Βασιλάρα, τον Αντώνη Κυρίτση με τον υιό του Θωμά, τον μεγάλο φίλο και ευεργέτη του Συλλόγου μας Κώστα Κανέλλα, την εκπρόσωπο των Λακαιδεμονίων πρώην διευθύντρια του υφυπουργείου αθλητισμού Δέσποινα Κούτσαρη. Αναφέρθηκε στον διακαή πόθο να φτιαχτούν κάποιοι ξενώνες  για τους φίλους που αγαπούν το χωριό μας ευελπιστώντας βέβαια σε κάποιες χορηγίες ιδιωτών μιας και ο Σύλλογος αυτή την στιγμη δε μπορεί να συνδράμει σε κάτι τέτοιο. Αναφέρθηκε επίσης στους χωριανούς μας που έφυγαν και ειδικά στον αείμνηστο ιδρυτή του Συλλόγου Καρανάσιο Λεωνίδα. Τέλος έδωσε το λόγο στον Τάκη Τσάκαλο για να παρουσιάσει τα παιδιά της Δημοτικής κομπανίας που μας διασκεδάζουν πάντα με τη μουσική και τα τραγούδια τους.

DSC_0102

Ο πρόεδρος με τα μέλη του Δ.Σ.

Μετά πήρε το λόγο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητος Αετού Παχτουρίου Γιώργος Χονδρός ο οποίος απηύθυνε ένα χαιρετισμό αλλά και τις ευχές του Δημάρχου Πύλης Κώστα Κουφογάζου.

Ο χορός και το  γλέντι κράτησαν μέχρι τις 7 το απόγευμα.

 Υπήρξε και λαχειοφόρος αγορά με πολλά και ενδιαφέροντα δώρα (27 τον αριθμό) με προεξέχοντα τον πίνακα ζωγραφικής(1.20χ1.70) του Παντελή Τσάκαλου, την πτήση για 2 άτομα της αερολέσχης Δεκέλειας, την αυτόνομη κατάδυση του  Κώστα Θωκταρίδη,  το ηλεκτρονικό τάμπλετ κ.α.

DSC_0178

Ο Αντώνης Κυρίτσης στο μικρόφωνο

Οικονομικά ο Σύλλογος δεν πήγε άσχημα, όμως το κέρδος περιορίστηκε σημαντικά από ένα αριθμό ατόμων που είχαν υποσχεθεί αλλά δεν ήρθαν τελικά και αναγκαστήκαμε να  καλύψουμε κάποιο κόστος. Αυτά όμως συμβαίνουν. Είναι λυπηρό πάντως πολλές φορές οι φίλοι του Συλλόγου να είναι ποιο πολλοί από τους Αετιώτες. Είναι σεβαστή και κατανοητή η δυσκολία που αντιμετωπιζουν όπως όλοι μας βέβαια, άλλοι πολύ, άλλοι λιγότερο όμως νομίζω ότι όλοι μπορούν μια φορά το χρόνο να διαθέσουν 20 ευρώ για να έρθουν στο χορό. Άλλωστε το νόημα αυτής της εκδήλωσης είναι το αντάμωμα, η σύσφιξη των σχέσεων και βέβαια η ενίσχυση του Συλλόγου.

DSC_0160

Ο Κ. Κανέλας χορεύει τσάμικο.

Εμείς πάντως που τυχαίνει να είμαστε στο ΔΣ προσπαθούμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές να κρατήσουμε το Σύλλογο ζωντανό με τη συμπαράσταση των χωριανών βεβαίως. Οι Σύλλογοι ειδικά τώρα αποτελουν ένα κύτταρο αντίστασης στη σύγχρονη λαίλαπα της αλλοτρίωσης. γι'αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε συσπειρωμένοι γύρω από το Σύλλογο. 

Τέλος θα εκ μέρους του ΔΣ θα ήθελα να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε τον Αντώνη Κυρίτση με το υιό του Θωμά για την μεγάλη τιμή που μας έκαναν να έρθουν και να τραγουδήσουν αφιλοκερδώς.

 Όλους τους δωροθέτες μας για τα δώρα που προσέφεραν στη λαχειοφόρο αγορά.

Τις εκδόσεις ''Πάσσαρη'' για την δωρεάν εκτύπωση των προσκλήσεων

Τον Περικλή Τσάκαλο από τον Καναδά ο οποίος προσέφερε 200 ευρώ.

Τον Γιώργο Γραβάνη ο οποίος προσέφερε 40 ευρώ

Τον Νίκο Γεροΐτο ο οποίος προσέφερε 20 ευρώ

Ο  φετινός χορός της Αθήνας αποτελεί το εφαλτήριο για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού όπου με  τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που σχεδιάζει ο Σύλλογος , ευελπιστούμε να έχούμε ανάλογες επιτυχίες


 Δείτε παρακάτω το Α' μέρος του βίντεο από τον χορό:


 

Δείτε παρακάτω και το Β' μέρος του βίντεο από τον χορό του Συλλόγου: 

Στον παρακάτω σύνδεσμο δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

 Φωτογραφίες - Βίντεο:  Ηλίας Α. Κουτσογιάννης

 

 

Καρανάσιος Νίκος

 

 

 

 Το άρθρο έχει  1880  αναγνώσεις