ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Xoros_Aetos2017_8

Μεγάλη επιτυχία είχε ο χορός του Συλλόγου  στον Αετό τον Αύγουστο που μας πέρασε. Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή στις 13 Αυγούστου στην πλατεία του σχολείου όπως κάθε χρόνο.

Το πετυχημένο μουσικό σχήμα που συνοδεύει τις τελευταίες εκδηλώσεις του Συλλόγου, το οποίο  αποτελείται από τον Χρήστο Λόζιο στο τραγούδι, τον Ηλία Τζερεμέ στο κλαρίνο, τον Μίλτο Κρανιά στο λαϊκό τραγούδι  και μπουζούκι και τον Παναγιώτη Παπακώστα στην κιθάρα και τραγούδι επίσης, ήταν εκεί και  απογείωσε το κέφι με το έντεχνο λαϊκό αρχικά και το παραδοσιακό δημοτικό μετέπειτα.


Xoros_Aetos2017_1

Xoros_Aetos2017_3

Xoros_Aetos2017_4

Οι χωριανοί και φίλοι που βρέθηκαν στο χορό του Συλλόγου ήταν 140 άτομα πάνω κάτω. Το μενού όπως πάντα πλούσιο με σουβλάκια, λουκάνικα, σαλάτες, φέτα, πίτες και φρούτα. Υπήρχαν και νηστίσιμα φαγητά για  όσους νήστευαν. Πριν αρχίσει να ζεσταίνεται το γλέντι  ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Νίκος Καρανάσιος απηύθηνε ένα μικρό χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Κατόπιν κάλεσε τον ιερέα του χωριού μας Πατέρα Κωνσταντίνο Χονδρό να δώσει το βραβείο στον Στέφανο Μπανταβάνη ο οποίος ήταν ένας από τους επιτυχόντες στα ανώτατα ιδρύματα. Ως γνωστόν οι υπόλοιποι βραβεύτηκαν στους χορούς της Αθήνας και των Τρικάλων.

Xoros_Aetos2017_16

Xoros_Aetos2017_14

Xoros_Aetos2017_15

Ο γραμματέας του Δ.Σ. Ηλίας Α. Κουτσογιάννης μετά ανέφερε και ευχαρίστησε ονομαστικά εκ μέρους  όλου του Δ.Σ. όσους με την προσωπική τους εργασία και συμβολή βοήθησαν για την προετοιμασία και πραγματοποίηση της εκδήλωσης αλλά και τις γυναίκες του χωριού που προσέφεραν διάφορα σπιτικά φαγητά και  πίτες. Ο πρόεδρος και τα μέλη χόρεψαν πρώτοι με τη σειρά και μετά ο χορός και  το γλέντι συνεχίστηκε έντονα μέχρι αργά.

Xoros_Aetos2017_9

Xoros_Aetos2017_11

Xoros_Aetos2017_10

Xoros_Aetos2017_13

Xoros_Aetos2017_12

Κληρώθηκαν δύο δώρα, μια τηλεόραση 32'' αξίας 180 ευρώ προσφορά του Συλλόγου και μια γουρουνοπούλα  προσφορά του Δημάρχου Κου Κώστα Μαράβα. Οι τυχεροί ήταν ο Χρήστος Γεροϊτος και ο Βασίλης Ν. Γλαβάς αντίστοιχα.

Xoros_Aetos2017_5

Xoros_Aetos2017_6

Xoros_Aetos2017_7


Κάθε χρόνο αρκετοί χωριανοί εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. βάζουν το λιθαράκι τους για να γίνει ο χορός. Χωρίς αυτούς θα ήτανε  δύσκολο να είναι όλα στην εντέλεια. Γι αυτό θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για ακόμα μια φορά.

Η Γιώτα Τσακάλου με την Μαρία Τσακάλου  προετοίμασαν και μερίμνησαν για τα φαγητά και τη σίτιση. Ο Σωτήρης  Τσέκας  στο σερβίρισμα, ο Βαγγέλης Μπανταβάνης με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στο ψήσιμο, ο Αποστόλης Γλαβάς με τον Γιάννη Β. Μπανταβάνη στα ποτά. Κοντά σε αυτούς οι Αγγελική Τσέκα, ο Πάνος Τσέκας, η Βάσω Λάππα-Τσιακοβή, η Ελένη Β.  Τσιακοβή, η Γιούλη ΓλαβάΓιώτα Χονδρού, ο Κώστας Βλάμης, η Παρασκευή Κουτσογιάννη-Αδάμου. Αξιοσημείωτη επίσης η προσφορά του συγχωριανού μας από τη Φινλανδία Απόλλωνα Καρανάσιου υιού του αείμνηστου Κώστα Λ. Καρανάσιου και της γυναίκας του Καϊσα Άντερσεν.Όλο τον καιρό που ήταν στο χωριό ήταν πάντα κοντά στο Σύλλογο και βοηθούσε στα πάντα. Ο Χρήστος Αδάμος  ο οποίος βοήθησε και αυτός πολύ, ειδικά σε τεχνικά θέματα.


Xoros_Aetos2017_2

Xoros_Aetos2017_17

Xoros_Aetos2017_18

Οι γυναίκες που έφτιαξαν φαγητά και πίτες για τον χορό τις οποίες και ευχαριστούμε είναι:

Αγγέλω Καρανάσιου, Αικατερίνη Κουτσογιάννη, Βάσω Λάππα-Τσιακοβή, Γιώτα Βακόλα, Ελένη Σιαναβέλη, Μαρία Τσακάλου και Παναγιώτα Χονδρού.

Ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας προσέφερε μια γουρουνοπούλα για την λαχειοφόρο αγορά.

Ο Πάνος Τσάκαλος προσέφερε ένα δοχείο φέτα.

Η ταβέρνα ''Νέα Ρούμελη'' προσέφερε αναψυκτικά και νερά για το χορό, έκανε επίσης δώρο στο Σύλλογο ένα ψυγείο. 

Τους ευχαριστούμε πολύ όλους για την προσφορά τους στον Σύλλογο.


xorosaetou17

xorosaetou17_5

xorosaetou17_3

xorosaetou17_2

xorosaetou17_4

Xoros_Aetos2017_19

Δείτε παρακάτω το 1ο μέρος του βίντεο από την όμορφη αυτή βραδιά του περασμένου Αυγούστου στο χωριό μας. Τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσουμε και το 2ο μέρος.


Το άρθρο έχει 1010 αναγνώσεις