ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

vrisi

Η βρύση της πλατείας, η βρύση του χωριού μας με το γάργαρο και κρυσταλένιο νερό της, έχει ξεδιψάσει και έχει δροσίσει γενιές Αετιωτών. Δεσπόζει στην είσοδο της πλατείας του Αετού καθώς είναι το πρώτο που βλέπει κανείς όταν έρχεται στον Αετό.

Η εικόνα της τα τελευταία χρόνια δεν ήταν και η καλύτερη και εκτός αυτού η γλίτσα και τα νερά γύρω από αυτήν την καθιστούσαν  επικίνδυνη στο να γλιστρήσει κάποιος.

vrisi_2

vrisi_3

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε  να προχωρήσει στην ανάπλασή της για να την κάνει πιο όμορφη και ασφαλή. Αυτό έγινε πράξη τον Ιούλιο που μας πέρασε. Καθαρίστηκε αρχικά, επισκευάστηκε σε μερικά σημεία όπου είχε υποστεί φθορές, διανοίχθηκε ο χώρος υποδοχής των υδάτων και από πάνω τοποθετήθηκε μια μεγαλύτερη σχάρα για να απορροφούνται τα νερά διατηρώντας τον περιβάλοντα χώρο πιο στεγνό. Η κούπα αντικαταστάθηκε και στη θέση της τοποθετήθηκε με μια κεφαλή λιονταριού. Έτσι το νερό έχει συνεχή ροή χωρίς να λιμνάζει, κάτι που είναι πιο υγιεινό. Ο περιβάλλοντας χώρος επεκτάθηκε. Επιστρώθηκε με πλάκες και μπήκε πέτρα στο πλάϊ δίνοντάς της μια πιο όμορφη όψη.

Κάποιοι χωριανοί πρότειναν να μπει ένα στέγαστρο και να φτιαχτεί ένα πέτρινο τοιχίο πίσω της. Επιφυλασσόμαστε γι' αυτό και  για οποιεσδήποτε περαιτέρω  εργασίες, που μπορεί να βελτιώσουν την εικόνα και τη λειτουργικότητά  της.  

Το άρθρο έχει 1730 αναγνώσεις