ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Xoros18_2_1991_Rio

Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου το ...μακρινό 1991, έγινε στα Τρίκαλα ο χορός του Συλλόγου στο κέντρο διασκεδάσεως "Ρίο".Την ίδια ημέρα, ακριβώς 27 χρόνια μετά, ο Σύλλογος πραγματοποιεί την χοροεσπερίδα του στα Τρίκαλα στο ξενοδοχείο "Ντίνα".

Τιμώντας την επέτειο  αυτής της ημέρας και γυρίζοντας πίσω 27 ολόκληρα χρόνια, δημοσιεύουμε ένα ιστορικό βίντεο ντοκουμέντο από εκείνο τον χορό. Ένα βίντεο που αναμένεται να ξυπνήσει μνήμες και να συγκινήσει πολλούς. Ένα βίντεο  επιστροφή στο παρελθόν, όπου εμφανίζονται αγαπημένα προσφιλή πρόσωπα. Πολλά από αυτά δεν είναι πια κοντά μας και μερικά μάλιστα "έφυγαν" από τη ζωή πολύ νέοι.

Το βίντεο αυτό το προμηθευτήκαμε από τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Παντελή Τσάκαλο, τον οποίο κι ευχαριστούμε, σε μορφή dvd. Έγινε επεξεργασία, ψηφιοποίηση και το παρουσιάζουμε σήμερα ως ελάχιστο φόρο τιμής στους συγχωριανούς μας και κυρίως σ’ αυτούς που «έφυγαν» από κοντά μας. Σε μας τους νεότερους μένει να κρατήσουμε σαν παρακαταθήκη από τους προγόνους μας τη σοφία τους, την αλληλεγγύη, την αγάπη, τη συντροφικότητα και την αλληλοβοήθεια που απλόχερα ο ένας έδινε στον άλλο και έτσι μπόρεσαν να επιβιώσουν σε δύσκολους καιρούς και δίσεκτα χρόνια. Αυτό το νόημα έχει άλλωστε και η ύπαρξη του Συλλόγου μας.

Μ’ αυτή την ιστορική-συναισθηματική αναφορά στο παρελθόν του Συλλόγου και του χωριού μας, καθώς θεωρούμε δεδομένο πως ο Αετός είναι κυρίως οι άνθρωποί του και το αποτύπωμα που άφησαν στην ιστορία του χωριού, καλούμε όλους τους Αετιώτες να δώσουν σήμερα Κυριακή 18 Φεβρουαρίου το παρών στην εκδήλωση των Τρικάλων. Όπως τότε… 27 χρόνια πριν…

Το άρθρο έχει 1844 αναγνώσεις