ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Dromos_Potistis_1

Μετά από πολλές περιπέτειες το έργο της υδροδότησης του Αετού προχωράει στην πράξη.


Dromos_Potistis_3

Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 7 Ιουλίου ο εργολάβος που κέρδισε τον μειοδοτικό διαγωνισμό και έχει αναλάβει το έργο έφερε τα μηχανήματα και ξεκίνησε τις εργασίες διάνοιξης του δρόμου ο οποίος θα οδηγήσει στη θέση "Ποτιστής", από όπου θα γίνει και η λήψη του νερού. Η αρχική μελέτη βέβαια δεν περιελάμβανε(κακώς) διάνοιξη δρόμου. Ο εργολάβος όμως και για δική του διευκόλυνση αλλά και για μια πιο αξιόπιστη κατασκευή, μας είχε διαβεβαιώσει πριν 5 μήνες πως θα κάνει τελικά διάνοιξη δρόμου και πως διαθέτει τα μηχανήματα για αυτόν τον σκοπό.

Dromos_Potistis_2

Ο Σύλλογος όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις. Το Δ.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρο του Νίκο Καρανάσιο ήταν παρών την ημέρα υπογραφής της ανάθεσης του έργου τον περασμένο Φεβρουάριο στο Δημαρχείο Πύλης. Ήταν επίσης σε διαρκή επικοινωνία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου αλά και τον ίδιο τον εργολάβο-μηχανικό. Στις 10 Ιουλίου και ενώ η μπουλντόζα είχε διανύσει 50 μέτρα σταμάτησε λόγω μεγάλων δυσκολιών που αντιμετώπισε(μεγάλοι βράχοι, σαθρά πετρώματα κ.α.). Ο μηχανικός δήλωσε αδυναμία καθώς αντιμετώπισε προβλήματα που δεν περίμενε.

Ακολούθησαν επαφές με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και έτσι ο μηχανικός που ανέλαβε το έργο αποφάσισε να το συνεχίσει χωρίς διάνοιξη δρόμου, θέτοντας σε κίνδυνο την σωστή κατασκευή του. Ο Σύλλογος αντέδρασε έντονα και ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες και απευθύνθηκε στον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα.

Μετά από παρέμβαση του ιδίου του Δημάρχου αποφασίστηκε να σταλεί ένα μεγαλύτερο μηχάνημα και εκρηκτικά καθώς και ένας επιβλέποντας μηχανικός. Πιστώθηκε επίσης ένα επιπλέον κονδύλι για να ξεπεραστούν τα όποια τεχνικά προβλήματα και να πραγματοποιηθεί κανονικά η ολοκλήρωση του έργου.

Dromos_Potistis_4

Έτσι έγινε δυνατή η συνέχιση της διάνοιξης του δρόμου. Αυτή τη στιγμή ο δρόμος έχει προχωρήσει 500 περίπου μέτρα(κοντά στη θέση "Αλώνι") και απομένουν άλλα 1500 περίπου για να φτάσει το μηχάνημα στον "Ποτιστή" από όπου θα γίνει και η λήψη του νερού για την υδροδότηση του Αετού.

Η περάτωση του έργου αυτού, το οποίο πέρασε από χίλια κύματα, θα προσφέρει στο χωριό ποιοτικό και άφθονο νερό λύνοντας ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλάνιζε τον Αετό για πολλά χρόνια.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου από κοντά έως το τέλος .


Dromos_Potistis_5

Φωτό: Θέση "Ποτιστής" 

Dromos_Potistis_6

Φωτό: Θέση "Ποτιστής" 

Δείτε στο παρακάτω video πλάνα από τον υπό κατασκευή  δρόμο πρόσβασης προς τον "Ποτιστή", τα οποία πάρθηκαν ανήμερα της Αγίας Παρασκευής 26 Ιουλίου, μετά από επίσκεψη για αυτοψία του έργου από τον π. Αντιδήμαρχο Πύλης Σωτήρη Χατζή και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παναγιώτη Μπόλη. Μαζί τους ήταν, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Β. Τσιακοβής κι ο Γραμματέας Η. Κουτσογιάννης :

Το άρθρο έχει 1422 αναγνώσεις