ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Sxoleio_Aetou_1

Σε αλλαγή της σκεπής του Σχολείου του Αετού προχωράει ο  Σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο Πύλης. Η σκεπή, η οποία είναι παλιά και φτιαγμένη από κεραμίδια, είχε αρχίσει να παρουσιάζει προβλήματα.

Λόγω των παγετών του χειμώνα η κεραμοσκεπή έχει υποστεί ρωγμές, οπότε σε κάθε βροχή βάζει νερά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φθορές στο εσωτερικό του σχολείου αλλά και γενικότερα στην κατασκευή του. Ο χώρος αυτός που αποτελεί ένα κειμήλιο  για το χωριό και σημείο αναφοράς της ιστορίας του,  έπρεπε  να προστατευτεί σύντομα πριν να είναι πολύ αργά.

Sxoleio_Aetou_2

Από τον Οκτώβριο του 2016 ο Σύλλογος είχε κάνει υπόμνημα στον Δήμο για αλλαγή της στέγης  χωρίς να γίνει τίποτα γι΄αυτό. Επανήλθε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε όπου υπήρξε συνάντηση με τον κο Δήμαρχο στο γραφείο του. Τότε ο ίδιος μας είπε ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπορεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ανακατασκευή, αλλά να μας παρέχει τα υλικά και να αναλάβει ο Σύλλογος το κόστος εργασίας. Και πάλι όμως υπήρξε μια καθυστέρηση σε αυτό, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος να πιέσει εκ νέου σε συνάντηση με τον κο Μαράβα την προηγούμενη εβδομάδα. Τελικά τα υλικά βρέθηκαν και ο Σύλλογος έχει συμφωνήσει με τον μάστορα για την συγκεκριμένη εργασία.  Σε λίγες ημέρες, ίσως και μέσα στη βδομάδα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες που προβλέπεται να τελειώσουν  πολύ σύντομα.Το ρέμα της Προύντζου.

Παράλληλα με το παραπάνω έργο είχε προωθηθεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου και το αίτημα βελτιωτικών έργων στο ρέμα το οποίο σε κάθε δυνατή  βροχή γινότανε πολύ επικίνδυνο. Και σε αυτό το θέμα υπήρξε καθυστέρηση κάτι που ανάγκασε τον Σύλλογο να το επαναφέρει πολλές φορές με συνεχείς οχλήσεις προς τον Δήμο Πύλης. Ήδη έχουν γίνει κάποιες εργασίες, έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτεροι αγωγοί και απομένουν εργασίες πλακόστρωσης.

Το άρθρο έχει 1360 αναγνώσεις