ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

PanigiriAgParask2018_3

Ένα πολύ όμορφο πανηγύρι έγινε στον Αετό στις 26 Ιουλίου ανήμερα της Αγίας Παρασκευής αλλά και την επόμενη ημέρα στις 27 Ιουλίου.

Κόντρα στα σημεία των καιρών αλλά και στον βροχερό καιρό το πανηγύρι έγινε και το έθιμο διατηρήθηκε και φέτος με έναν αντάξιο για την παράδοσή του τρόπο.

Το πρωί στις 26 εψάλλει η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Μετά ακολούθησε το Ύψωμα και η Αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο. Πάνω από 100 άτομα παρευρέθησαν. Την εικόνα της Αγίας Παρασκευής πήρε φέτος η Σταυρούλα Σιανναβέλη. Ακολούθησε χορός στο προαύλιο της εκκλησίας από την οικογένεια Σιαναβέλη.

PanigiriAgParask2018_4

Στην συνέχεια με τη συνοδεία οργάνων οι χωριανοί κατευθύνθηκαν όπως κάθε χρόνο στην πλατεία του χωριού. Εκεί έγινε το καθιερωμένο γλέντι μέχρι το απόγευμα. Το βράδυ έγινε κανονικά το γλέντι όπου παρευρέθηκαν γύρω στα 50 άτομα. Το κλίμα ήταν όχι και τόσο ζεστό λόγω των τραγικών γεγονότων με τις φωτιές. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σηκώθηκε και ξεκίνησε το χορό αφού πρώτα ο πρόεδρος απεύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας πως μεν οι στιγμές είναι δύσκολες αλλά η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να διατηρούμε τις παραδόσεις.

PanigiriAgParask2018_5


Τη δεύτερη ημέρα ο κόσμος ήταν περισσότερος, γύρω στα 80 άτομα. Μας τίμησε ο Κος Δήμαρχος Κώστας Μαράβας με τη συνοδεία του. Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γιώτης Μπόλης προλόγισε τους επίτιμους καλεσμένους και έκανε μια μικρή αναφορά στα έργα που προωθεί ο Δήμος τον τελευταίο καιρό στον Αετό.

PanigiriAgParask2018_2

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καρανάσιος ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. τον Δήμαρχο και όλους όσοι ήτανε παρόντες και στηρίζουν το πανηγύρι. Συμπλήρωσε όσα είπε ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας σχετικά με τα έργα λέγοντας ότι ο Σύλλογος εδώ και 15 χρόνια εκτός από την πολιτιστική του δράση προσπαθεί να καλυτερέψει το χωριό με εξωραϊστική δράση και έργα. Παρουσίασε ονομαστικά την ορχήστρα που μας συντροφεύει τα τελευταία χρόνια στους χορούς του Συλλόγου και τα πανηγύρια, τον Ηλία Τζερεμέ(κλαρίνο), τον Χρήστο Λόζιο(τραγούδι), τον Μίλτο Κρανιά(μπουζούκι-τραγούδι), τον Παναγιώτη Παπακώστα(κιθάρα-τραγούδι) και τον Αποστόλη Καψιώχα(κρουστά). Ο Δήμαρχος Κώστας Μαράβας απεύθυνε κι αυτός με την σειρά του έναν χαιρετισμό εξαίροντας το Σύλλογο και τον πρόεδρο της Τ.Κ. για το έργο που προσφέρουν και την συνεργασία τους. Ακολούθησαν τα παραδοσιακά κάγκελα όπου όλοι σηκώθηκαν και χόρεψαν αγκαλιασμένοι. Ο χορός συνεχίστηκε με κέφι έως το πρωϊ.

PanigiriAgParask2018_1

Έτσι κύλισε και αυτό το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στον Αετό με την ευχή του χρόνου να έχει την ίδια επιτυχία και εμείς να είμαστε ακόμα περισσότεροι.

*Να ευχαριστήσουμε επίσης τον συγχωριανό μας Αποστόλη Καψιώχα ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στο θέμα της ορχήστρας. Τον Γρηγόρη Χατζηλυμπέρη επίσης που παρευρέθηκε και βοήθησε στο κλαρίνο και στο τραγούδι.

Video από την πρώτη μέρα του πανηγυριού

Video από την δεύτερη μέρα του πανηγυριού και τα "κάγκελα"

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από το φετινό Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής.

Το άρθρο έχει 1806 αναγνώσεις