ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Lakis

Το μικρό μας χωριό από σήμερα είναι ακόμα πιο μικρό, ακόμα πιο φτωχό. Ο Νίκος Γ. Τσάκαλος, ο γλεντζές του χωριού μας, ο μόνιμος στυλοβάτης των πανηγυριών, η κολώνα του γλεντιού και της χαράς και ο αιώνιος λάτρης του χωριού μας, δεν υπάρχει πια στη ζωή.

Σήμερα το πρωί εγκατέλειψε τα εγκόσμια και πέταξε στο ταξίδι προς τους αγγέλους, στον άλλο κόσμο. Ό,τι και να πούμε, ό,τι και να γράψουμε είναι λίγο για τον αγαπητό σε όλο το χωριό Νίκο ή Λάκη, όπως τον αποκαλούσαμε όλοι μας. Όπως όλοι της γενιάς του, λόγω της φτώχειας, από μικρός ρίχτηκε στη βιοπάλη πουλώντας καλαμπόκια και κάστανα στην άδεια του πατέρα του (Γιώργου Τσάκαλου – Γιώργου Νίκου) για να επιβιώσει.

Lakis_1

Σπούδασε ηλεκτρονικός και έπιασε δουλειά στον Ο.Τ.Ε.. Άριστος ηχολήπτης όργωσε όλη την Ελλάδα με όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, έχοντας την αποκλειστική ευθύνη των ηχητικών. Δούλεψε παράλληλα σε όλα τα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας πάντα ως ηχολήπτης. Μέσα από τη σκληρή δουλειά του και χρήματα έβγαλε και πλούτος πέρασε από τα χέρια του και υψηλές γνωριμίες είχε. Παρ’ όλα αυτά, παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του απλός, ταπεινός, αρωγός και συμπαραστάτης σε όλους τους συγχωριανούς του. Δεν αλλοτριώθηκε, δεν μεγαλοπιάστηκε και το κυριότερο δεν ξέχασε την ταπεινή καταγωγή του, από πού ξεκίνησε και κυρίως την μεγάλη αγάπη του, τον Αετό.

Ο Αετός, το χωριό μας ήταν το αποκούμπι του, το λιμάνι του και η Ιθάκη του. Εκεί εύρισκε την ηρεμία του και τη γαλήνη του. Εκεί αισθανόταν άνθρωπος με Άλφα κεφαλαίο, ανάμεσα στους φτωχούς και ταπεινούς του χωριού μας, γιατί έτσι ένιωθε, ένα με αυτούς. Εκτός από το τελευταίο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, λόγω της ασθένειάς του, ίσως να μην έλειψε από κανένα άλλο. Πανηγύρι χωρίς τον Λάκη δεν γινόταν. ΄Ο,τι και να είχε, όσες υποχρεώσεις και να είχε, όπου και αν βρισκόταν, τα παρατούσε όλα και ερχόταν στο πανηγύρι. Είχε μια τεράστια ερωτική σχέση με το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής και το χωριό μας από μικρό παιδάκι μέχρι τα γεράματά του. Λάτρης του κεφιού, της χαράς, του ξεφαντώματος και της όμορφης πλευράς της ζωής, δεν υπήρξε ποτέ του μοιρολάτρης και κακομοίρης.

Lakis_2


Αψηφούσε το θάνατο και τις αρρώστιες που του έτυχαν στο διάβα της ζωής του, απολαμβάνοντας και ζώντας τη ζωή και τις χαρές της. Δεν τον λύγιζαν ποτέ οι δυσκολίες και οι αναποδιές. Λεβέντης και μποέμ, μα συνάμα βαθιά ευαίσθητος και πονόψυχος. Ποτέ του δεν ειρωνεύτηκε κανέναν στο χωριό μας. Απεναντίας συνέπασχε και συμπονούσε όλους μας και όσο μπορούσε βοηθούσε. Έβλεπε πάντα τη ζωή από την αισιόδοξη και ανθρώπινη πλευρά της. Ευπατρίδης,αιώνιος λάτρης και εραστής του χωριού μας και των ανθρώπων του.

Η νεκρώσιμος  ακολουθία θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στον Αετό μεθαύριο την Πέμπτη το μεσημέρι στις 2 η  ώρα.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας Νίκο.

Ο Αετός και οι Αετιώτες δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ.

Ευχόμαστε καλό κουράγιο και καλή δύναμη στην αγαπημένη σου Άννα και στον Γιώργο σου.

Το Δ.Σ του Συλλόγου

Το άρθρο έχει  2418 αναγνώσεις