ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

arkouda
Μια μεγάλη αρκούδα συνάντησε πριν από λίγες ημέρες ομάδα κυνηγών στο βουνό πάνω από το Παχτούρι στην περιοχή ''Τσαρδάκι''. Συχνή είναι τελευταία η εμφάνιση τους στα μέρη μας. Μερικές φορές μάλιστα εισέρχονται  και  μέσα στα χωριά προκαλώντας αρκετές ζημιές στην προσπάθειά τους για εύρεση τροφής.
Τώρα άλλωστε είναι η εποχή που ξυπνάνε από τη χειμερία νάρκη τους  παραμένοντας ενεργές μέχρι τον Οκτώβριο , ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες. 
arkouda_1
Η δημιουργία καταφυγίων άγριας ζωής και η δραματική μείωση της κτηνοτροφίας έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού τους και την συχνότερη εμφάνιση τους σε κατοικημένες περιοχές. Είναι ένα ζώο κυρίως φυτοφάγο το οποίο αποφεύγει τους ανθρώπους. Μπορεί να γίνουν επικίνδυνες μόνο όταν αισθανθούν απειλή η όταν έχουν μικρά αρκουδάκια. Πάντως δεν είναι και λίγες οι φορές που οι κτηνοτρόφοι παραπονιούνται για επιθέσεις που έχουν δεχθεί τα ζώα τους. Σε αυτό το θέμα πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα ώστε να προστατευτούν οι κτηνοτρόφοι αλλά και τα άγρια ζώα τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του οικοσυστήματος. Πριν λίγα χρόνια περπατάγαμε στα βουνά της περιοχής ανέμελα. Δεν υπήρχε περίπτωση να συναντήσει κανείς αρκούδα η λύκο. Τώρα τα πράγματα εχουν αλλάξει και είναι αρκετά πιθανή κάποια συνάντηση με αυτά τα ζώα. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η αυξημένη παρουσία αγριογούρουνων τα οποία συχνά αφήνουν τα σημάδια τους στις παρυφές του χωριού.

Το άρθρο έχει 841 αναγνώσεις