ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Στις 14 Αυγούστου στη 1.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου στον Αετό. Η συνέλευση έγινε στην πλατεία του χωριού όπου και παρευρέθηκαν περίπου 50 Αετιώτες για να ενημερωθούν για τα πεπραγμένα του Συλλόγου  από το Διοικητικό Συμβούλιο, να συζητήσουν διάφορα θέματα που απασχολούν το χωριό, να προτείνουν και να πουν την άποψη τους . Πρόεδρος της γενικής συνέλευσης εξελέγη ο Ηλίας Γ. Τσιακουβής και γραμματέας η Χαρά Καρακαστανά-Σιαναβέλη.

Στον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καρανάσιος ξεκίνησε την ομιλία του εξαίροντας την εκδήλωση του Συλλόγου το προηγούμενο βράδυ η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία με μεγάλη προσέλευση κόσμου και άψογη διοργάνωση. Είναι η 9η χοροεσπερίδα του Συλλόγου τα τελευταία 3 χρόνια όπου όλες ήταν επιτυχημένες και όλες είχαν οικονομικό όφελος για το Σύλλογο πράγμα σημαντικό για τα δεδομένα του μικρού χωριού μας. Τα κύρια σημεία του απολογισμού ήταν τα εξής: Ο Σύλλογος κατάφερε τον Απρίλιο να ξεχρεώσει όλες τις οικονομικές οφειλές που είχε από δραστηριότητες και έργα προηγούμενων ετών επιτυχώς και τώρα μετά από πολύ καιρό είναι καθαρός έχοντας και κάποιο χρηματικό ποσό στο ταμείο του. Φέτος συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου. Το Δ.Σ. σαν μικρή προσφορά για πρώτη φορά έβαλε ελεύθερη είσοδο στο χορό και διοργάνωσε δωρεάν για τους Αετιώτες την εκδήλωση του ''καραόκε'' πάρτυ. Η απόφαση του Δ.Σ. να γίνει το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής σε μια ημέρα κρίθηκε εκ του αποτελέσματος επιτυχής. Το πανηγύρι αναζωογονήθηκε και είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Η πολιτική του Συλλόγου πλέον είναι να κάνει μικρά έργα και παρεμβάσεις και όχι μεγάλα έργα τα οποία δημιουργούν χρέος και εργασίες συντήρησης. Το γήπεδο θα συντηρηθεί και βελτιωθεί με εθελοντισμό και χορηγίες. Υπάρχει η αναγκαιότητα συμμετοχής των νέων στα κοινά και της προσφορά εργασίας μέσω του Συλλόγου. Ενημέρωση των χωριανών για την πορεία του μεγάλου έργου της ύδρευσης του χωριού το οποίο έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας ο Δήμος. Αυτό που δεν έχει γίνει κακώς όλα αυτά τα χρόνια και είναι η μη καταγραφή-εγγραφή επίσημα των μελών του Συλλόγου και πρέπει πραγματοποιηθεί. Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια καταγραφής της ιστορίας του χωριού από τον γραμματέα Στέλιο Καρανάσιο κάτι που απαιτεί μεγάλο κόπο και πολύ χρόνο.

Τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συντάχθηκαν με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Κατετέθη επίσης στο προεδρείο ένα ψήφισμα υπογεγραμμένο από τρία μέλη, τον Γιώργο Καυκιά, τον Θάνο Τσέκα και τον Ντίνο Χονδρό σχετικά με το φράγμα της Μεσοχώρας. Αυτό αναγνώσθηκε στην γενική συνέλευση  επισυνάφθηκε στα πρακτικά και το παραθέτουμε παρακάτω:


Ο πρόεδρος του Συλλόγου τοποθετήθηκε πάνω σε αυτό λέγοντας ότι το πρόβλημα έχει επικεντρωθεί στην Μεσοχώρα, ο Αετός είναι αυτός όμως που έχει επηρεασθεί και ζημιωθεί περισσότερο έως τώρα αλλά και θα επηρεασθεί σε περίπτωση που αυτό λειτουργήσει τελικά. Έχουν γίνει μεγάλα λάθη στο παρελθόν, το χωριό μας ελάχιστα έχει ωφεληθεί και κακώς δεν έχουμε ασχοληθεί με αυτό το θέμα όλα αυτά τα χρόνια. Ακολούθησε μια μεγάλη συζήτηση πάνω σε αυτό, ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις θετικές η αρνητικές. Στο τέλος ο πρόεδρος της συνέλευσης έκλεισε το θέμα και την ίδια στιγμή κάποια μέλη ζητούσαν να παρθεί απόφαση για το συγκεκριμένο ψήφισμα. Δημιουργήθηκε μια ένταση και αντεγκλήσεις χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Εν κατακλείδι για σημαντικά ζητήματα όπως αυτό θα πρέπει να προηγηθεί ανακοίνωση και ενημέρωση σχετικά με το θέμα προς συζήτηση και στην γενική συνέλευση, να ψηφιστεί και να παρθούν αποφάσεις. Αυτό άλλωστε αναγράφεται στο καταστατικό του Συλλόγου. Δεν είναι σωστό να προσκομίζονται έγγραφα προς ψήφισμα αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα. Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν υιοθετεί αλλά και ούτε απορρίπτει το συγκεκριμένο έγγραφο. Επιφυλάσσεται όμως να ενημερώσει μέσω της ιστοσελίδας οτιδήποτε έχει σχέση με το φράγμα. Στην γενική συνέλευση του Συλλόγου τον Αύγουστο να τοποθετηθούν όλοι οι Αετιώτες και να εξαχθούν σοβαρές και συγκροτημένες απόψεις που θα ψηφιστούν και στη συνέχεια θα δοθούν στην δημοσιότητα.

Εκτεταμένη συζήτηση έγινε επίσης για το θέμα του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής. Παρά το ότι όλοι συμφώνησαν ότι το έθιμο του πανηγυριού είχε μεγάλη επιτυχία πολλοί ήταν εκείνοι που διαφώνησαν με την απόφαση να γίνει σε μία ημέρα. Ακούστηκαν πολλές απόψεις και προτάσεις αλλά δεν πάρθηκε τελικά απόφαση για την διάρκεια του πανηγυριού. Άλλωστε αυτή η απόφαση ήταν προσωρινή ίσως και δοκιμαστική και για το τι θα γίνει του χρόνου αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα επικρατεί τότε.Το άρθρο έχει 217 αναγνώσεις