ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Έγινε και φέτος το καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια τουρνουά ποδοσφαίρου των ορεινών μας χωριών. Συμμετείχαν τελικά 7 ομάδες. Δεν έδωσαν το παρών ο Αετός, η Λαφίνα, τα Θεοδώριανα και το Μυρόφυλλο. Το χωριό μας το οποίο συμμετέχει ανελλιπώς κάθε χρόνο δεν κατάφερε να συμπληρώσει ομάδα.

Στο γήπεδο του Αετού προγραμματίστηκαν 7 αγώνες, τα περισσότερα από κάθε άλλο γήπεδο, και διεξήχθηκαν τελικά 5. Ο Σύλλογος φρόντισε και φέτος να έχει το γήπεδο σε αρίστη κατάσταση. Η τοπική κοινότητα βοήθησε στο κούρεμα του αγωνιστικού χώρου. Τα δίκτυα των τερμάτων και οι γραμμές του γηπέδου ήταν έτοιμα από μέρες. Λειτούργησε η καντίνα του Συλλόγου όπου υπήρχαν ποτά και καφέδες. Εγκαινιάστηκαν επίσης και οι νέες κερκίδες του γηπέδου. Αρκετός κόσμος παρακολούθησε με ενδιαφέρον τους αγώνες οι οποίοι διεχήχθησαν σε δυο ομίλους. Ο τελικός έγινε στο γήπεδο του Αρματωλικού που ήταν και 0 διοργανωτής των αγώνων για φέτος μεταξύ των ομάδων του Αρματωλικού και της Νεράϊδας, με νικητή την Νεράϊδα.

Τους αγώνες δυστυχώς αμάυρωσαν τα σοβαρά επεισόδια τα οποία έλαβον χώρα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα μεταξύ των ομάδων της Κορυφής και της νέας Πεύκης στο γήπεδο του Αετού. Ποδοσφαιριστές της Νέας Πεύκης συνεπλάκησαν αρχικά  με οπαδούς της Κορυφής με αποτέλεσμα να επέλθει γενική σύρραξη για μερικά λεπτά που έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων. Δεν είναι πρώτη φορά που γίνονται επεισόδια. Πριν τρία χρόνια στο γήπεδο του Αρματωλικού στον αγώνα Αρματωλικό- Αετός είχαμε επίσης σοβαρά επεισόδια με αποτέλεσμα τραυματισμούς παικτών.  Ο πρόεδρος του Αρματωλικού Δημήτρης Τεντολούρης που ήταν διαιτητής στο συγκεκριμένο παιχνίδι προς τιμήν του  διέκοψε τον αγώνα σε βάρος του Αρματωλικού και στη συνέχεια τιμώρησε την ομάδα του για δυο χρόνια.

Οι αγώνες αυτοί όπως έχουμε δηλώσει επανειλλημένως από αυτό το βήμα γίνονται με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων από όλα τα χωριά, την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος κια της κοινωνικότητας και τίποτε άλλο. Δεν είναι ευκαιρία για να βγάλουν κάποιοι τα απωθημένα τους είτε βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο είτε στην εξέδρα είτε ακόμα και στο ...διαδίκτυο.

Το πρόβλημα δεν είναι αν θα έχουμε επίσημους διαιτητές, επόπτες, παρατηρητές η VAR. Ούτως η άλλως και με αυτά ακόμη υπάρχουν προβλήματα. Το πρόβλημα είναι το έλλειμμα παιδείας .

Στο τουρνουά αυτό κάποιοι άνθρωποι έχουν την ευγένεια και την καλή διάθεση να διαιτητεύουν και μάλιστα  χωρίς επόπτες  για να βοηθήσουν και να συμβάλλουν στην διεξαγωγή των αγώνων. Σε αυτό θα πρέπει όμως να βοηθάνε όλοι με την συμπεριφορά τους.

Δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να συνεχίσει η όχι αυτή η διοργάνωση τις λίγες ημέρες του Αυγούστου που έιμαστε οι περισσότεροι εκεί αλλά σε κάθε περίπτωση αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν και οι υπαίτιοι να απομονωθούν.

Το άρθρο έχει 134 αναγνώσεις