ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Με αρκετό κόσμο εορτάστηκε το πατροπαράδοτο έθιμο της Αγίας Παρασκευής στον Αετό στις 26 Ιουλίου. Οι πιστοί συνέρευσαν από νωρίς στον Ιερό Ναό  για να παρακολουθήσουν την θεία λειτουργία. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας η ευλογία της εικόνας και η αρτοκλασία.

Την εικόνα της Αγίας Παρασκευής έλαβε η Αγγελική Γλαβά η οποία έσυρε και τον χορό συνοδεία του συζύγου της Σωτήρη Τσέκα αλλά και άλλων χωριανών. Ακολούθησε η γνωστή πορεία ''βίζιτα'' μέχρι την πλατεία του χωριού υπό τους ήχους του κλαρίνου(Ηλίας Τζερεμές), της κιθάρας (Παναγιώτης Παπαϊωάννου) του ακορντεόν(Αλέκου Αραπογιάννη)και το τραγούδι των Αετιωτών. Εκεί αφου προσφέρθηκε καφές από τον Σύλλογο ξεκίνησε το γλέντι το οποίο κράτησε έως αργά το απόγευμα. Ο Σύλλογος επίσης προσέφερε φαγητό και τσίπουρο (προσφορά του Βασίλη Π. Τσιακουβή και Τάκη Σιαναβέλη). Για επιπλέον φαγητό και ποτό ο Συλλογος είχε σουβλάκια μπύρες κρασί και αναψυκτικά. Ο Πάνος Τσάκαλος  προσέφερε επίσης ένα δοχείο φέτα. Όλους τους ευχαριστούμε καθώς και όσους εκτός Συμβουλίου εργάστηκαν εθελοντικά για αυτήν την εκδήλωση.

Ένα ακόμα πανηγύρι στον Αετό πέρασε στην ιστορία το οποίο πραγματοποιήθηκε με την συμβολή του Συλλόγου και των χωριανών και ελπίζουμε του χρόνου να είμαστε όλοι υγιείς να το ξαναζήσουμε.

Προσφορές για τον Σύλλογο

Ο Παντελής Τσάκαλος προσέφερε το οσό των 300 ευρώ εις μνήμην της αδερφής του Χρυσούλας Τσακάλου η οποία είχε διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου και απεβίωσε πρόσφατα.

Οι Ηλίας Ιωαν. Κουτσογιάννης, Βασίλης Κουτσογιάννης, Μαρία Παρασκευοπούλου και Νίκη Κουτσογιάννη  προσέφεραν το ποσό των 200 ευρώ εις μνήμην του θείου τους Παύλου Κουτσογιάννη ο οποίος ήταν ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου.

Ο Δημήτρης Τσάκαλος προσέφερε το ποσό των 200 ευρώ εις μνήμην του πατέρα του Ηλία Τσάκαλου ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος της κοινότητας.


Δείτε και τα παρακάτω βίντεο:

                                                                                     Φωτο -Βίντεο:Καρανάσιος Νίκος

Το άρθρο έχει 362 αναγνώσεις