ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

Ένας σπουδαίος άνθρωπος,  ένας μεγάλος πατριώτης, μια τεράστια μορφή, ένας αξιαγάπητος συγχωριανός μας, ο Περικλής Τσάκαλος, δεν θα είναι πια ανάμεσά μας. Έφυγε κι αυτός για το μεγάλο ταξίδι σήμερα το πρωϊ στο μακρινό Βανκούβερ του Καναδά σε ηλικία 90 ετών βυθίζοντας το χωριό μας σε μεγάλη θλίψη.

Είναι λίγα τα λόγια για να εκφράσουν την μεγαλοσύνη και την αξία αυτού του ανθρώπου. Ένας γνήσιος Αετιώτης ο οποίος ξενιτεύτηκε πριν 53 σχεδόν χρόνια για μια καλύτερη ζωή. Και εκεί που πήγε πρόκοψε. Δημιούργησε μια σπουδαία επιχείρηση και μια αξιολάτρευτη οικογένεια φέρνοντας στο κόσμο δυο παιδιά, τον  Γιώργο και την Χριστίνα, ενώ ευτύχησε να δεί και δύο εγγόνια.


Κι αν το σώμα του βρισκόταν εκεί η ψυχή του ήταν πάντα στην Ελλάδα και τον Αετό. Ήταν πάντα αρωγός του χωριού και του Συλλόγου προσφέροντας σημαντικότατη οικονομική βοήθεια. Ανθρωπος οραματιστής κοινωνικά μορφωμένος μειλίχιος και προσηνής.


Τον Αύγουστο του 2019 ήταν η τελευταία του φορά που αντίκρυζε την Ελλάδα και τον Αετό που τόσο αγαπούσε. Ρουφούσε με λαχτάρα το κάθε λεπτό και την επαφή με τους συγχωριανούς του, όσο διάστημα βρισκόταν εδώ. Τώρα θα πάει να συναντήσει τα τρία αδέρφια του που έφυγαν μέσα στα τελευταία δύο χρόνια καθώς και όλους τους παλιούς.


Ο Περικλής ήταν υιός του Γιώργου  Τσάκαλου και της Πανάγιως και είχε 5 αδέρφια, τον Δημήτρη, την Λούλα, την Ελένη, τον Παντελή και την Χρυσούλα.

Από σήμερα ο Αετός είναι φτωχότερος. Ο Περικλής θα μας λείψει πολύ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκφράζει στους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια

Το άρθρο έχει 402 αναγνώσεις