ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:

PORTAL_facebook

PORTAL_youtube

PORTAL_youtube2

MΕΣΟΧΩΡΑ


Live κάμερα από www.mesochoranet.gr

ΔΩΡΕΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ "ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Το Δ.Σ του συλλόγου μας κατόπιν επαφής που είχε με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Φαρμακοποιοί του Κόσμου” κατάφερε να μάς αποσταλεί στο χωριό φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, το οποίο θα μπορεί ο κάθε συγχωριανός μας που έχει ανάγκη να το προμηθεύεται από τα γραφεία του συλλόγου μας (χώρος ιατρείου).

 Η Οργάνωση “Φαρμακοποιοί του Κόσμου” ιδρύθηκε το 1996 στην Αθήνα από μια ομάδα 24 Ελλήνων Φαρμακοποιών, ενώ αναγνωρίστηκε επίσημα σαν ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Ανθρωπιστική Οργάνωση (ΜΚΟ) στις 27 Νοεμβρίου του 1997. Βασικοί στόχοι της Οργάνωσης που λειτουργεί αποκλειστικά σε εθελοντική βάση, είναι: η οργάνωση, η συλλογή, η αγορά, ο έλεγχος και η συσκευασία φαρμάκων,η δωρεάν διάθεση των φαρμάκων και του υγειονομικού υλικού σε άτομα, ομάδες, ιδρύματα, φορείς και υγειονομικές δομές που τα έχουν ανάγκη,η εξασφάλιση της καταστροφής των ληγμένων φαρμάκων,η συνεργασία με άλλες ΜΚΟ και Φορείς όπως Γιατροί του Κόσμου,Χαμόγελο του Παιδιού,UNESCO,ΥΠ. Εξωτερικών κ.α., η τροφοδοσία με υγειονομικό υλικό σε πολλά ιδρύματα και χώρους φιλοξενίας προσφύγων.Οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου έχουν πραγματοποιήσει 86 αποστολές σε 36 χώρες. Βραβεύθηκαν για το πολλαπλό έργο τους από την «Κοινωνία των Πολιτών» και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο. Οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» θεωρούν πολύτιμη την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης, την κατάθεση προτάσεων και πολύ περισσότερο την ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητές τους.Για περισσότερες πληροφορίες, αξίζει τον κόπο να ενημερωθούμε από την ιστοσελίδα της Οργάνωσης www.worldpharmacists.org ,και να βοηθήσουμε όπως ο καθένας μπορεί.


Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους “Φαρμακοποιούς του Κόσμου” και στην Πρόεδρο, κυρία Δώρα Μανωλάκου που ανταποκρίθηκε άμεσα και με ιδιαίτερη ευαισθησία στο αίτημά μας,και να εξαίρουμε το σημαντικό τους έργο μέσω της δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων και του υγειονομικού υλικού τους σε όσους το έχουν ανάγκη.


Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων,κύριο Χαρίση Ιωάννη, από τον οποίο παραλάβαμε τα φάρμακα και που ανταποκρίθηκε άμεσα στην εξυπηρέτηση μας για την παράδοση των φαρμακευτικού υλικού.

Ως σύλλογος θεωρούμε πολύ σημαντική αυτή την ενέργεια μας καθώς δεν είναι εύκολη η πρόσβαση σε φαρμακείο στο χωριό μας και έτσι μπορούμε πλέον να παρέχουμε στους συγχωριανούς μας αυτή τη φαρμακευτική στήριξη σε περίπτωση ανάγκης, ακόμα και σε μικρά γειτονικά χωριά που αντιμετωπίζουν την ίδια δύσκολη κατάσταση

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΕΤΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ